Pati333 01.05.2014 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Będę musiała zaopatrzyć się w dobre sztućce do domu. Chciałabym zapytać was jakie moglibyście mi polecić? Dużo dobrego słyszałam o sztućcach Gerlach -ma ktoś z was może takie? Jakaś opinia? Zastanawiam się też czy kupić komplet 6 osobowy, czy może od razu na 12 osób? Jak sądzicie? Wybór jest strasznie duży ( https://www.bellodecor.com.pl/pl/jadalnia/sztucce/sztucce-gerlach ) Czy wasze sztućce myjecie w zmywarkach? Bo te podobno można, no i z tego co przeczytałam to mają dożywotnią gwarancję. Co zatem możecie doradzić w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 01.05.2014 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Jeśli to mają byc jedyn sztućce w domu ii masz lub planujesz dzieci to od razu kupuj przynajmniej 18 osobowy komplet. Nie wiem jak u innych ale mam wrażenie, że łyżeczki i łyżki to moje dzieci zjadają Po pewnym czasie może się okazać, że będziesz chciała taki sam dokupić a już nie będzie prdukowany. Co do marki to mam i Gerlach mam i te droższe z Ikei ze stali szczotkowanej i nie widzę różnicy w używaniu. Od wielu lat myte w zmywarce i są wciąz jak nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 01.05.2014 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Gerlach tez mam i uzytkuje juz kilka lat są ok.Systematycznie dokupuje tylko małe łyżeczki bo moje dzieci wyrzucają razem z opakowaniem po jogurcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba154 06.05.2014 01:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Zależy ile chcesz przeznaczyć na sztućce,bo ze średniej półki to polecam gerlacha(tylko uwaga bo w necie pełno tanich podrobek),z droższych od wielu lat Hefra,posiada w ofercie i stalowe i srebrzone sztućce,ale tez srebrne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 06.05.2014 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 A czy jest jakaś firma godna uwagi, którta robi łyżeczki ze stali szczotkowanej, proste, bez wzorków, szlaczków, żłobień itd.No i wołalabym nie płacić za 6 szt 100zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 13.05.2014 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Stwierdziłam, że nie będę wydawać majątku na sztućce, bo było mnóstwo innych potrzeb. Kupiłam Berghoffa (Cosmo) - komplet na 12 osób. Szukałam prostej formy, bez żadnych ozdobników. Myję je w zmywarce (4 lata) i jest ok. Po niedługim czasie dokupiłam jeszcze komplet na 6 osób i uważam, że tyle musi być. Napędem były noże, ze względu, że najwięcej ich "wychodzi" w codziennym użytkowaniu. Zmywarka jeszcze do końca niezapełniona, a noży już było brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo_trok 24.07.2014 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Jak masz kasę to tylko srebrene. Jak nie to w sumie można kupić cokolwiek na którymkolwiek bazarze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikkaB 27.07.2014 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Zdecydowanie im prostsza forma tym lepiej. Bez dodatków plastiku czy innych materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fonio 28.07.2014 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 ja polecam złote sztućce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franciszko 04.08.2014 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 już od dawien dawna używam Gerlach na prawdę porządna rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prelegent 02.09.2014 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Kup więcej bo i tak się przydadzą. A jak jakieś nie mają dożywotniej gwarancji to nie są sztućce. No chyba, że są plastikowe. Rozejrzyj się za takimi co są wykonane jednolicie np. stal nierdzewna. Te z warstwami galwanotechnicznymi mogą się szybko zetrzeć i ich wygląd się zmieni, np. po umyciu w zmywarce gdzie sól zniszczy ich błyszczący wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina32 03.12.2015 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 ja mam sztućce z Ikea i są ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 03.12.2015 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 ja mam sztućce z Ikea i są ok A ja mam z ikea (stal nierdzewna), niestety rdzewieją od mycia w zmywarce. Moja teściowa ma niby takie same, używa tej samej chemii i jest ok, ale nasze niestety mają brązowe rdzawe plamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag88 11.12.2015 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Sztućce Gerlach, te sprzed 20 lat są rewelacyjne. Te obecnie produkowane są do bani. Ich jakość można porównać do taniej marki Ambition. Po kilku razach zmywanie w zmywarce wyglądają jakby przeżyły wojnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silecki21 21.12.2015 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 dobre i solinde, trza im to przyznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatka_brnt 29.12.2015 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Ja mam kilka kompletów z Ikei, wszystkie myję w zmywarce i mają się dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatBan 11.02.2016 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 sztućce jak sztućce, ważne żeby łyżki były dość duże i widelce z szerszym rozstawieniem ząbków a przynajmniej ja takie lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzka 27.02.2016 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Ja mam komplet dla 12 osób na okazje i na codzien kompet 18 sztućców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telka 11.04.2016 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Ja jakiś czas temu kupowałam sobie sztućce. Zamawiałam sobie komplet w sklepie Black Red White. konkretnie 2 modele Orlando ( każdy model jest na 24 sztuće). Może nie sa takie tanie ale bardzo ładne. Klasyczne z połyskiem. Proste bez żadnych dodatków, których nie chciałam...Są z dobrej jakości materiału i się nie wyginają. Cena o wiele niższa niż wiele firmowych kompletów ale jakością raczej się nie różnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DannyK 14.04.2016 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Małe łyżeczki to utrapienie, zawsze dokupuję ich więcej bo wiem, że i tak znikną. Też mam te z Ikeii i od 4 lat nic się z nimi nie stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts