Liwko 03.02.2016 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Kolejną wojenkę wywołujesz? Powiedz mi w takim razie, jaką masz tolerancję błędu w obliczeniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 03.02.2016 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Ty sobie najpierw przeczytaj swój poprzedni post skierowany do mnie. Ten ban jak już należy się wyłącznie tobie prowokatorze. Mam nadzieję, że go dostaniesz. Jakie masz podstawy aby krytykowac moje obliczenia i ich dokładnosc, znajdz i zacytuj posty innych które swiadczą o tej niedokładnosci, przypomnij sobie tytuły obrazliwe tytuły wątków które zakładałes na mój temat, zastanów sie nad sobą i krytyką mojej osoby, inni nie mają z tym zadnego problemu. Tylko tobie cos wiecznie nie pasuje. Wystarczy ze sie pojawie i juz roz...sz wątek. Nie powiem i do tego masz zdolnosci. A tymczasem DrAko pyta o sprzegło, a ty wtryniasz mu problem moich siłowników o których słowem nie wspomniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 03.02.2016 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Masz problem z szukaniem??? To ze miałes pod góre do szkoły i brzydziłes sie wszelakimi obliczeniami... Jesteś zwyczajnym chamem asolt, który prowokuje do kłótni, a w dodatku na tym forum zwykłą pijawką. Inni wykupują płatne profile, a ty czujesz się cwańszy od nich wszystkich. Jeżeli chcesz tu pomagać to rób obliczenia ZA DARMO, albo załóż płatny profil i wtedy sobie za nie kasuj! I teraz co się stanie, jeśli pytający dobierze ten grzejnik nie na 34, nie na 36, nie na 38 stopni, a na 35??? Co się takiego wydarzy??? I nie odpowiedziałeś mi na pytanie o margines błędów w twoich PŁATNYCH obliczeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 03.02.2016 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 (edytowane) Masz problem z szukaniem??? Jesteś zwyczajnym chamem asolt, który prowokuje do kłótni, a w dodatku na tym forum zwykłą pijawką. Inni wykupują płatne profile, a ty czujesz się cwańszy od nich wszystkich. Jeżeli chcesz tu pomagać to rób obliczenia ZA DARMO, albo załóż płatny profil i wtedy sobie za nie kasuj! I teraz co się stanie, jeśli pytający dobierze ten grzejnik nie na 34, nie na 36, nie na 38 stopni, a na 35??? Co się takiego wydarzy??? I nie odpowiedziałeś mi na pytanie o margines błędów w twoich PŁATNYCH obliczeniach Tobie odpowiadac nie muszę i nie bedę, wystarczy? Co do chamstwa to przypomnij sobie te swoje wątki na mój temat. Co do obliczeń to dlaczego ty pomagajac nie wykonujesz ich za darmo, ano z prostego powodu bo nie potrafisz, ale obrazasz sie jezeli ktos ci o tym przypomni. Nie brakuje cie za to przy wszelkiej krytyce tych obliczeń, wypowiadzasz sie na ten niczym specjalista a tak faktycznie nie masz o nich zielonego pojecia. Edytowane 3 Lutego 2016 przez asolt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 03.02.2016 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Tobie odpowiadac nie muszę i nie bedę, wystarczy? Tak przypuszczałem. Okazałoby się, że te moje 35 stopni mieści się w marginesie twoich błędów, a ten cały atak na mnie jest spowodowany wyłącznie dbaniem o własne interesy. LUDZIE! MUSICIE ZROBIĆ OBLICZENIA GRZEJNIKA ŁAZIENKOWEGO U ASOLTA, BO TO STRASZNA RÓŻNICA JAK JEST ZASILANY WODĄ O TEMPERATURZE 34 STOPNI A NIE 35. KONIECZNIE ZAPŁAĆCIE MU ZA TO!!! Co do chamstwa to przypomnij sobie te swoje wątki na mój temat. Pisałem w nich wyłącznie prawdę. Jak pamiętam wielu starych forumowiczów się ze mną zgadzało. Z tobą zgadzali się zazwyczaj ci, którzy mieli w tym jakiś interes. Chcesz dowodów? A co z oszczerstwem rzuconym na mnie, że handluję PC? Prosiłem o dowody i jakoś do tej pory ich nie podałeś. To się dopiero nazywa chamstwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 03.02.2016 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 A co z oszczerstwem rzuconym na mnie, że handluję PC? Prosiłem o dowody i jakoś do tej pory ich nie podałeś. To się dopiero nazywa chamstwo! Jednego z uzytkowników forum prosiłes aby nie upubliczniał tego faktu, chcesz wiecej? Wiem wiecej niz sie tobie wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 03.02.2016 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Jednego z uzytkowników forum prosiłes aby nie upubliczniał tego faktu, chcesz wiecej? Wiem wiecej niz sie tobie wydaje. Poproszę!!! Podaj wreszcie na jaw ten dowód! Jak długo mam czekać? Jeżeli to jest prawda, to powiedz temu komuś, że nie ma problemu, może to upublicznić. G..no wiesz panie asolt! Jak zwykle zresztą. Jak widać w dodatku jesteś zwyczajnym kłamcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 03.02.2016 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Pisałem w nich wyłącznie prawdę. Jak pamiętam wielu starych forumowiczów się ze mną zgadzało. Z tobą zgadzali się zazwyczaj ci, którzy mieli w tym jakiś interes. Chcesz dowodów? Którzy to uzytkownicy i czy wsrod nich byli specjalisci w tej dziedznie, oraz gdzie były i jakie były błedy w obliczeniach, miałes podac ocenę rzeczoznawcy, tylko tak sie dziwnie złozyło ze nie widziałes ani jednego mojego projektu. Cóz ten ekspert miał oceniac, skoro nie dostarczyłes mu projektu do oceny? Pytania mozna by mnozyc, ale jak sie jest pieniaczem na forum który lubi rozp..c wątki to co sie dziwic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 03.02.2016 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Tak przypuszczałem. Okazałoby się, że te moje 35 stopni mieści się w marginesie twoich błędów, a ten cały atak na mnie jest spowodowany wyłącznie dbaniem o własne interesy. LUDZIE! MUSICIE ZROBIĆ OBLICZENIA GRZEJNIKA ŁAZIENKOWEGO U ASOLTA, BO TO STRASZNA RÓŻNICA JAK JEST ZASILANY WODĄ O TEMPERATURZE 34 STOPNI A NIE 35. KONIECZNIE ZAPŁAĆCIE MU ZA TO!!! Zapytałem skąd te akurat 35 oC, w odpowiedzi leci kolejna strona postów z wyzwiskami, kłótniami, insynuacjami. A wystarczyło jakos to uzasadnic, ale nie, trzeba sie zając swoim ulubionym zajeciem na forum czyli walką ze mną. To sie kwalifikuje do odpowiedniego specjalisty, w wiadomej dziedzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 03.02.2016 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Prosiłbym redakcję i moderatorów o nieusuwanie mojej stopki. asolt oskarżył mnie oficjalnie na forum o to, że handluję pompami ciepła. Dopóki tego nie udowodni chciałbym żeby ta stopka istniała. W inny sposób nie jestem od dłuższego czasu w stanie od niego tego wyegzekwować. W przypadku gdyby tego nie mógł udowodnić (o czym jestem święcie przekonany) żądam oficjalnych przeprosin tu na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 03.02.2016 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Zapytałem skąd te akurat 35 oC, w odpowiedzi leci kolejna strona postów z wyzwiskami, kłótniami, insynuacjami. A wystarczyło jakos to uzasadnic, ale nie, trzeba sie zając swoim ulubionym zajeciem na forum czyli walką ze mną. To sie kwalifikuje do odpowiedniego specjalisty, w wiadomej dziedzinie. A kto to napisał? To pokazują dokładne obliczenia, ale skoro ktos nimi brzydzi to co ma napisac. Widzisz asolt, najpierw prowokujesz, później dochodzi do kłótni, a później edytujesz. W dodatku ponownie mnie obrażasz. Powiem wprost, nie ja wywołałem tą burzę, a za twoje chamskie zachowanie powinieneś być już dawno wywalony z tego forum. Dobranoc panie asolt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 03.02.2016 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Prosiłbym redakcję i moderatorów o nieusuwanie mojej stopki. asolt oskarżył mnie oficjalnie na forum o to, że handluję pompami ciepła. Dopóki tego nie udowodni chciałbym żeby ta stopka istniała. W inny sposób nie jestem od dłuższego czasu w stanie od niego tego wyegzekwować. W przypadku gdyby tego nie mógł udowodnić (o czym jestem święcie przekonany) żądam oficjalnych przeprosin tu na forum. Mozesz sobie trzymac te swoją stopkę ile chcesz, to jest dziecinada, to co napisałem usłyszałem od innego uzytkownika forum, a nie mam powodu aby mu nie wierzyc. Co oskarzenia, handlowanie czym kolwiek nie jest przestępstwem, mozesz robic co chcesz, takze to nie jest oskarzenie a jedynie stwierdzenie faktu i nic wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 03.02.2016 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 A kto to napisał? A czy tak nie jest? ale masz rację mozna to było ubrac w troche inne słowa, zostawiając niezmieniony sens i dlatego edytowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAN-therm 04.02.2016 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 To jeszcze jedno pytanie. Czy przy takiej instalacji (150 m2) muszę instalować sprzęgło? Tak proponuje hydraulik. Pytałem w serwisie junkersa i powiedzieli mi że do 1000l nie ma potrzeby. Nie jestem pewny czy dobrze policzylem ale wyszło mi jakieś 400l. Jakie jest wasze zdanie? Jakie macie doświadczenia? Jeśli miałbym wykonać taką instalację u siebie to jednak zdecydowałbym się na sprzęgło, z reguły pomaga zrównoważyć hydraulikę całej instalacji. Aczkolwiek w praktyce są takie instalacje które chodzą przy bezpośrednim podpięciu pod źródło ciepła, nie mniej jednak i tak jestem za sprzęgłem. Ewentualna konieczność późniejszej poprawy i wpinania sprzęgła do złożonej instalacji dla poprawy hydrauliki puści z torbami oszczędności na tym urządzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saturnv 04.02.2016 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Sprzeglo nie musi byc instalowane jak cala Twoja instala je napedza tylko pompa kotla. Jak masz jakiekolwiek inne pompy na wspolnym obiegu z kotlem to nie oszczedzaj i zaloz sprzeglo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulczyk1 11.02.2016 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Jestem na etapie SSO. Na 59m2 parteru planuję OP i w jednym pokoju 11m2 grzejnik. Poddasze użytkowe 67m2 będzie miało w całości OP. Kocioł gazowy Vitodens 222-F z regulatorem pogodowym. Za kotłem ma być sprzęgło i mieszacz plus pompa dla podłogówki. Czy grzejnik w pokoju (parter) i grzejniki do suszenia ręczników w łazienkach (1 na parterze + 2 na poddaszu) mogę zasilać bezpośrednio ze sprzęgła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAN-therm 11.02.2016 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Przede wszystkim musisz wiedzieć ile ciepła musisz dostarczyć do tych pomieszczeń, szczególnie jeśli te grzejniki będą stanowić jedyne źródło ciepła w tych pomieszczeniach. Możesz zasilać te grzejniki tym samym parametrem co OP ale pamiętaj że aby uzyskać z nich niezbędną moc grzewczą będą musiał być przewymiarowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulczyk1 11.02.2016 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Wszystkie łazienki będą miały OP, grzejniki drabinkowe mają robić za suszarki do ręczników.Jedynym pomieszczeniem naprawdę ogrzewanym grzejnikiem będzie pokój 11m2 na parterze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.02.2016 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Jedynym pomieszczeniem naprawdę ogrzewanym grzejnikiem będzie pokój 11m2 na parterze. A masz jakiś sensowny powód żeby nie robić w nim OP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulczyk1 11.02.2016 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Mam, w przeciwnym razie bym nie kombinował.KAN-therm -> Z tego co poczytałem wydaje się, że temperatura wody zasilającej OP będzie za niska dla suszarek, a już na pewno do ogrzewania pokoju grzejnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts