beton44 04.05.2014 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Syfon wchodzi bardzo luźno bez żadnych oporów. Syfon dostałem taki razem z brodzikiem. Nie wiem czy do tej pory prawidłowo zalewałem syfon. Robiłem tak: wyjmowałem grzybek lałem wodę i wkładałem grzybek. Teraz włożyłem grzybek i dopiero nalałem wody. Myślicie żeby wymienić cały syfon na jakiś lepszy? Nu teraz chyba prawidłowo /czyli zgadłem z tym niezalanym syfonem?/ może teraz poobserwować czy nie śmierdzi. Może i wystarczy jak te plastiki leżą jeden na drugim i nie będzie śmierdzieć. W obrazku syfonu jaki zamieściłem te elementy są skręcone śrubami i pomiędzy nimi jest uszczelka. Dlatego pisałem że to jakiś oszczędny bardzo wariant, ale skoro ktoś go wyprodukował to chyba jest zgodny z jakimiś normami i powinno działać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JK2010 04.05.2014 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 skresz - nie ma żadnej folii na tym syfonie? Czy chodzi Ci o to niebieskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 04.05.2014 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 skresz - nie ma żadnej folii na tym syfonie? Czy chodzi Ci o to niebieskie? tak chodzi mi o to niebieskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JK2010 04.05.2014 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Po kilku godzinach od prawidłowego zalania syfonu zapach jakby mniejszy ale już sam nie wiem. Wydaje mi się że jednak jeszcze jest. Chociaż bardzo bliskie "obwąchiwanie" syfonu daje wynik negatywny (brak zapachy przy syfonie). Może już jestem przewrażliwiony? Jak pisałem wcześniej na syfonie nie ma żadnej folii. To niebieskie to taki plastik. Jak oglądam syfony w internecie to mój wygląda rzeczywiście fatalnie. Może jednak od razu go wymienić? Jak sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 04.05.2014 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 może źle składasz ten syfon, zdejmij srebrną tarczę (tę przykrytą niebieskim dekielkiem), te pozostałe (dwa) białe elementy muszą być złożone razem, czarną uszczelkę, która jest na obwodzie możesz przesmarować płynem do mycia naczyń i całość wcisnąć do końca, powinno się wcisnąć dość ciasno, kilka mm poniżej brzegu elementu w brodziku, na koniec wciśnij srebrną maskownicę. Na pierwszy rzut oka wygląda, że mam taki sam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JK2010 04.05.2014 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Za bardzo nie wyobrażam sobie jak to zrobić, bo elementy grzybka są mocno ze sobą złączone. Można jedynie odłączyć podstawę grzybka. Ale spróbuję jak piszesz. Zwłaszcza że jak wkładam cały grzybek do środka to mogę tym grzybkiem obracać. Tak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 04.05.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 u mnie to tylko srebrna maskownica się lekko wsuwa, ale to na końcua ten grzybek z tą uszczelką to ciasno wchodzi, dlatego napisałem by dla ułatwienia wkładać na płyn do zmywania, moja, żona jak sprząta, to często tego nie wsunie do końca i wtedy śmierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 05.05.2014 04:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 u mnie to tylko srebrna maskownica się lekko wsuwa, ale to na końcu a ten grzybek z tą uszczelką to ciasno wchodzi, dlatego napisałem by dla ułatwienia wkładać na płyn do zmywania, moja, żona jak sprząta, to często tego nie wsunie do końca i wtedy śmierdzi tylko widzisz JK2010 nie ma srebrnego dekielka a wszystko wchodzi luźno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 05.05.2014 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 dobrze piszecie - to się musi rozbierać inaczej nie byłoby możliwości wyczyszczenia elementu syfonującego, który JK2010 wyjął do zdjęć ta nakładka niebieska musi dać się zdjąć, do wyczyszczenia jak pisałem, ale też i do ewentualnego zakorkowania odpływu coby do brodzika wody można było nalać JK2010 - kombinuj, nie bój się jak rozwalisz to kupisz drugi syfon, może nawet klik-klak, a nawet jak rozwalisz to i tak miej na uwadze, że najmarniej za pół roku i tak musiałbyś rozwalić jakbyś chciał wyczyścić, a wtedy wymiana trudniejsza sprawa jak teraz może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JK2010 05.05.2014 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Złożyłem syfon jak radził TINEK. Wygląda, że rzeczywiście był źle złożony. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcapik 12.05.2014 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 wentylacja wentylacja i jeszce raz wentylacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 13.05.2014 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 wentylacja wentylacja i jeszce raz wentylacja przy tak złożonym/niezłożonym syfonie - to by dopiero smród w łazience miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts