SzymonT 03.05.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 (edytowane) Witam, Mieszkam w bloku, dotychczas miałem na niewielkim balkonie (ok 3m2) płytki gresowe, które popękały i niektóre poodpadały więc chcę teraz je wymienić na deski tarasowe kompozytowe. Miejscami zaciekało też przy blasze na krawędzi, która nie trzymała się*podłoża. Zerwałem płytki i usunąłem starą zaprawę klejową. I pytanie co teraz dalej? Tzn jak powinienem przygotować podłoże pod deski tarasowe kompozytowe, które będą na legarach? Wiem, że jak się kładzie płytki to dobrze jest zrobić izolację np. folią w płynie i na to klej do płytek i dalej płytki, ale tutaj nie będzie ani kleju ani płytek. Muszę też przy okazji wyrównać nieco powierzchnię balkonu aby było gładko pod legary. Czy wystarczy jak położę folię w płynie tzn. może być ona ostatnią warstwą, czy muszę ją czymś pokryć? Myślałem o zaprawie wyrównującej np CEKOL ZW-04, czy ona może być tą zewnętrzną warstwą na folii?Albo jedynie coś takiego jak Sikafloor 400N? Z góry dziękuję za pomoc,Szymon Edytowane 3 Maja 2014 przez SzymonT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 03.05.2014 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Legary powinny lezec na tyle stabilnym podlozu zeby sie nie kiwaly. To jest kompozyt wiec nie przejmowal ym sie woda specjalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonT 03.05.2014 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Nie tyle martwi mnie ten kompozyt co sam balkon tzn. po zerwaniu płytek i kleju stracił powierzchnię ochronną - zastanawia mnie czy w takim razie nie trzeba powstałej powierzchni zabezpieczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts