Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Największe fuszerki

Recommended Posts

A teraz... Panie i Panowie jak fachowo zamontować grzejnik...

Równo pod oknem:

http://www.zbychdom.republika.pl/Wpadki/Grzejnik1.JPG

Cóż za subtelne przyłącze, a te delikatne rureczki wystające z podłogi. Miodzio...

http://www.zbychdom.republika.pl/Wpadki/Grzejnik2.JPG

A teraz gwóźdź programu... Mocowanie grzejnika:

http://www.zbychdom.republika.pl/Wpadki/Grzejnik3.JPG

http://www.zbychdom.republika.pl/Wpadki/Grzejnik4.JPG

Do kompletu widok rozdzielacza...

http://www.zbychdom.republika.pl/Wpadki/Rozdzielacz.JPG

Prawda, że pięknie...

I to wszystko w nowiutkim domku!!! :o :o :o

• Odpowiedzi 815
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

_ZBYCH_ - Zupełnie nie rozumiem w czym problem. Miał być grzejnik - miał. A jest - jest. Grzeje - grzeje. No to w czym problem ;-) ;-)

A na poważnie - to jak rozumiem ściany z płyt gips-karton. Pewnie nie wiedzieli jak zrobić w takim przypadku (ja też nie wiem - ale po piewrsze nie jestem hydraulikiem - a po drugie nie mam żadnego kaloryfera w domu) więc zrobili jak myśleli że dobrze ;-)

_ZBYCH_ - jejku - jakie masz sliczne grzejniczki ;) i rozdzielnia jaka piekna ;) szkoda slow - Mieczu czyba dobra sugestie podal - otworz centum sztuki wspolczesnej - jak znalazl ;)_

a na serio - wspolczuje ale gdzie Ty oczy miales?ze na cos takiego pozwoliles i jak sadze zaplaciles - ja bym ......... ale za to wsadzaja za kartki :(

jareko - podejrzewam że nie chodzi tu o mieszkanie _ZBYCH_'a . Jak znam życie to dom jednego z jego znajomych. Więc nie odsądzaj go od razu od czci i wiary.

Pozdrawiam

oj oj oj od razu od czci i wiary :) ale swoja droga zastanawiajace jest ze czesto - tu na forum tez to wychodzi - nawet nie znajac sie na rzeczy wiele prac mozna nie przyjac do momentu gdy poprawine nie zostana

ale Ok - sorki za zbyt radykalny ton :) Wybaczysz? :)

w temacie moich nieszczęsnych schodów

napisałam wczoraj maila do nich i dostałam dziś odpowiedź (poniżej), wychodzi na to, że FAKRO nie jest winne z tą balustradą :-?

Nowy Sącz 08.07.2004r.

Szanowna Pani

Jest mi niezmiernie przykro, że została Pani oszukana przez sprzedawcę firmy Serwis Dach.

Firma Fakro w swoich folderach informuje, że standardowy rozmiar barierki ochronnej wynosi

70x130cm i do mniejszych wymiarów wymaga docięcia. W Pani przypadku jak zresztą zaznaczyliśmy w folderze sprzedawca powinien zamówić dla Pani barierkę podając dokładne jej wymiary ponieważ rozmiar Pani schodów jest większy od standardowego. Barierka ta jest dostępna u nas po tej samej cenie co barierka w rozmiarze 70x130cm.

Jeżeli chodzi o pozostałe uwagi to jeżeli jest to możliwe chcielibyśmy zobaczyć zamontowane schody.

Firmę naszą w Szczecinie reprezentuje Pan Wojtek Czajkowski (601 82 09 01) i to właśnie on dokonałby oględzin schodów.

Bardzo proszę o podanie adresu mieszkania, w którym zostały zamontowane schody.

Z poważaniem

Sebastian Talarczyk

Menadżer produktu

e-mail: [email protected]

tel.kom. +48 605 10 66 93

tel.+48(018) 44 40 337

i co ja mam teraz zrobić? może nie była droga (ok 75 zł), ale...

to znowu ja.

dzwonił przed chwilą przedstawiciel FAKRO i ustaliliśmy, że:

- wymienią mi balustradę

- zamknięcie mają takie jakie mają (więc ja sobie może wymienię na bardziej przyjazne - naoglądałam się amerykańskich filmów)

- sprawą sprzedawcy również się zajmą, bo nie życzą sobie antyreklamy.

no więc, dla mnie prawie wszystko (te nieszczęsne zamknięcie) dobrze się skończy.

firma FAKRO - stanęła na wysokości zadania i dzięki jej za to.

a sprzedawca? - do gazu z nim

nie przyjżałem się dobrze schodom, ale może na modłę amerykańską zrobisz sobie do nich przeciwwagę?

Kawał obciążnika przewieszony przez bloczek pod sufitem, który zrównoważy część masy schodów (będzie je ciągnął do góry)

Na razie jestem przed tym, ale właśnie jakoś nie widziałem w sklepach odciążników do schodów... ale je się musi montować indywidualnie, bo różnie z sufitami bywa

Wyprowadzenie linki zrobisz wzdłuż "ślepej" strony Barierki to się nie zaplączesz jak będziesz chodzić po schodach

Zagadka - co się stało z tą koparką?

http://www.zbychdom.republika.pl/Wpadki/Koparka.JPG

Odpowiedź - ta koparka wylądowała w moim zbiorniku na szambo :o (na szczęście dla operatora - jeszcze pustym :lol: ). .

Czyli WYGRAŁEM :-) bo w poscie napisałem: pewnie sie rozpędzil i wjechał w szambo hmm ciekawe jaka nagroda będzie :-)

....zamknięcie mają takie jakie mają (więc ja sobie może wymienię na bardziej przyjazne - naoglądałam się amerykańskich filmów)..... - do gazu z nim

Jejku - az tak radykalnie? od razu do gazu?a moze odrobina meczarni? Np. posmarowac miodem i do ula ;) lub w mrowisko ;) pozniej dopiero dobic ;)

No dosc tych zartow bo ktos pomysli ze faktycznie taki jestem sadysta - a ja w sumie spokojny facet ;)

a co do zamkniecia - musze poszperac w swoich materialach - jest taki patent z amortyzatorami gazowymi od pralki POLAR - dziala bez zarzutu - do kumpla prowadzic nie bede ale zdjecie gdzies mam - poszukam i pokaze - dziala bez zarzutu

_ZBYCH_ - jejku - jakie masz sliczne grzejniczki ;) i rozdzielnia jaka piekna ;) szkoda slow - Mieczu czyba dobra sugestie podal - otworz centum sztuki wspolczesnej - jak znalazl ;)_

a na serio - wspolczuje ale gdzie Ty oczy miales?ze na cos takiego pozwoliles i jak sadze zaplaciles - ja bym ......... ale za to wsadzaja za kartki :(

http://www.zbychdom.republika.pl/icon/morda_zdziwiona.gif

jareko no wiesz!

Gdyby u mnie tak wykonali instalację, to już bym w kryminale siedział :-? , więc pełen obaw o swoją wolność, sam się zabrałem do roboty i wykonuję instalację grzewczą :D . Na pewno będzie lepiej, niż nie jeden fachowiec by zrobił :lol: .

jareko no wiesz!

Gdyby u mnie tak wykonali instalację, to już bym w kryminale siedział :-? , więc pełen obaw o swoją wolność, sam się zabrałem do roboty i wykonuję instalację grzewczą :D . Na pewno będzie lepiej, niż nie jeden fachowiec by zrobił :lol: .

no wiesz :) nie wszystko mozna samamu ;) ale podobnie jak ty sam prawie wszystko robilem, nawet gwintownice sobie kupilem i rury krecilem ale to jednak nie jest metoda - choc faktem jest ze samemu zrobisz najdokladniej a w razie jak cos sie spiep.... to staniesz przed lustrem i wiesz kogo ochrzaniac ;) i zabic ;)

Producent szamba z oszczędności zafundował nam górne elementy zbiorników o grubości 8 cm i oszczędnym zbrojeniu (wiedząc, że zbiorniki będą wkopane przed garażami :evil: ).

Zbychu, witaj w klubie posiadaczy spierniczonych szamb.

Przedwczoraj odwiedził mnie kolejny eks-pracownik firmy GROM-MAR. Zasugerował kontrolę jakości płyty wierzchniej szamba. No to rozkopaliśmy kawał placu, już przygotowanego do polożenia bruku. Okazało się, że płyta składa się głównie z piasku, a zbrojeniem jest skrzydło starej, metalowej bramki...

Moim zdaniem "tu nie ma nic do śmiacia". Jakbym na to wjechał raz i drugi moim autem, to prawdopodobnie wpadłbym tam całkowicie razem z samochodem. A że szambo wąskie, a głębokie, nie miałbym szans wydostać się i zapewne utopiłbym się we własnym g...

dzięki wszystkim :p

Bard13 - mówisz pzeciwwagę? hmmmm.... trza pomyśleć

Jareko - no to, czekam na foto

ale i tak nie lubię tych schodów, właśnie wczoraj, przy rozkładaniu stopni, o mały włos nie oberwałabym nimi w głowę (a najwięcej winna temu wysokość do sufitu 3,25, a ja pigmej i muszę jeszcze na drabinę)