jwp 03.05.2014 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Witam Jakiś czas temu zauważyłem że kilka zewnętrznych rzędów płytek płytek na balkonie wydaje głuchy dźwięk. Zdjąłem dwie z nich i wyglądają tak: Czyli oprócz płytki, kleju i warstwy hydroizolacji (o ile była?), odpadła też przyklejona do płytki część jastrychu, mam rację? Balkon poz zdjęciu płytki wygląda tak: Czyli zostały resztki jastrychu, pod nim płyta balkonowa, i mocno skorodowane dolne warstwy balustrady. Poprawcie nie jeśli się mylę. Tych "pustych" płytek jest ok. 3-4 rzędy, czyli mniej niż połowa balkonu. Doradźcie proszę, jak wykonać remont takiego balkonu. Czy będzie ok, jeśli się zrobi tak: 1) zdjąć te 4 rzędy pustych płytek (pozostałą część balkonu zostawić w spokoju), 2) skuć luźne fragmenty jastrychu, 3) zabezpieczyć anykorozyjnie dół balustrady 4) położyć nowy jastrych lub uzupełnić obecny (w zależności od jego stanu), 5) położyć dobrą warstwę hydroizolacyjną, np. mapei itp 6) płytki na odpowiednim kleju, i odpowiednia fuga, silikon przy balustradzie Pozdrawiam Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 03.05.2014 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Jak juz chesz robic naprawe to zdejmuj wszystko i nowe plytki, niestety na matke nature nie ma rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts