Gość grend 03.05.2014 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 WitamKtoś już miał styczność ze zbiornikiem na ogródku który ma słuzyć do wstepnego podgrznia wody ? Chcę coś takiego zrobić aby zamiast wody ze studni w temperaturze 5* wtłaczać do domu wodę o trochę lepszych parametrach temperaturowych. Według mnie z powodzeniem może ograniczyć nakłady na CWU w okresie kwiecień-paxdziernik przy kosztach rzedu 1000pln. Ktoś ma takie rozwiazanie i moze sie podzielić jak to wyglada w praktyce - wady i zalety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 03.05.2014 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Solary chyba będą lepszym rozwiązaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.05.2014 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Przeczytaj od A-Z temat:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?203309-ja%C5%9Bkowe-quot-wynalazki-quotZnajdziesz rozwiązanie jak można wstępnie podgrzać wodę bez zbytnich inwestycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 04.05.2014 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Solary chyba będą lepszym rozwiązaniem Solar za 1000 pln ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 04.05.2014 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Zrobił bym tak. Beczka z wodą . W beczce wężownica z pexa . Tak na oko 100PLN i kupa radochy z efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 04.05.2014 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 (edytowane) tzn ta wężownicą przechodziłaby woda ze studni ? Jeżeli w beczce panowała by temperatura 30* to do ilu stopni podgrzeje wode ? Jeszcze dochodzi kwestia ciśnienia wody, dlatego myslałem o buforze który by póxniej sam wytwarzał ciśnienie. z drugiej strony jeszcze mam pytanie ile przecietnie wody mozna zużyc aby nie nastapiło napełnienie bufora kolejną porcją wody. Jakie to sa wartosci 20% ? 30% ? PS ale pomysł prosty że obawiam się że aż za prosty ale wart sprawdzenia. Czytałem rozwiazania wynalazki jaśka odnosnie CWU i jednak bałbym sie pchać jakies wode na strych bo wiem z doświadczenia ze wszystkie bojlery czy rurki wkońcu pekają a kontroli nad tym ma się ograniczoną póki z sufitu nie zacznie kapać Edytowane 4 Maja 2014 przez grend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts