wues 03.05.2014 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 (edytowane) Dzień dobry! Wiem, że to nie miejsce na temat, który mnie interesuje, ale porady na temat balkonu nie udało mi się do końca doczytać. Czy Wy - Państwo może macie już jakieś doświadczenia,....?? Sporo czytałam o balkonach, ale wciąż to dla mnie "chińszczyzna". Mam nastepujące pytania: Mój balkon -taras, to płyta betonowa w kształcie litery L , o wymiarach: 5,5m oraz 3,5m x0,80m. W krótszym odcinku zadaszony. Od spodu i po bokach został przyklejony styropianem o grubości 10 cm i wtopiona siatka. Ściany domu zostały ocieplone szarym styropianem -10cm. Balkon istnieje od 10 lat i wydaje się, iż nic się złego nie dzieje, ale...dmucham na zimne. Teraz chcę go dokończyć, stąd pytanie: 1/Jakich użyć jeszcze materiałów termoizolacyjnych ? 2/ jakich uzyć materiałów hydroizolacyjnych (nazwa, marka, symbol, etc...) , aby uniknąć kłopotów ? 3/Jak mam to zrobić dobrze, skutecznie i koniecznie tanio ? Krok po kroku, jeśli można ? Ważne też są dla mnie ilości materiałów, które muszę kupić na taką powierzchnię balkonu. Wiem, że cena nie zawsze idzie w parze z jakością, stąd taka mała asekuracja... Będę wdzięczna za wyczerpującą i PILNĄ odpowiedź ) Pozdrawiam WueS Edytowane 3 Maja 2014 przez wues Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wues 06.05.2014 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Ja znowu o balkonie... Kupiłam, jak poradzono mi w sklepie: - zaprawę wyrównującą 50 kg -Atlas - zaprawę hydroizolacyjną 16 kg - WIM - siatkę z włókna szklanego - 10m - taśmę uszczelniającą - 10m - płytki. Czy już mogę zaczynać mój balkon, czy jeszcze mi czegoś brakuje? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts