Robi25 03.05.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Dzień dobry. Proszę o poradę czy ścianę wewn. pomiędzy garażem a kotłownią i gabinetem ocieplić przed wykonaniem tynków. Garaż docelowo nie będzie ogrzewany, zima temperatura raczej będzie w nim dodatnia. Trochę obawiam się położenia na ścianę w garażu styropianu np. 5cm bo potem na taką ścianę nic nie powieszę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 03.05.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Dzień dobry. Proszę o poradę czy ścianę wewn. pomiędzy garażem a kotłownią i gabinetem ocieplić przed wykonaniem tynków. Garaż docelowo nie będzie ogrzewany, zima temperatura raczej będzie w nim dodatnia. Trochę obawiam się położenia na ścianę w garażu styropianu np. 5cm bo potem na taką ścianę nic nie powieszę. Pozdrawiam mialem ta sama obawe i w koncu nie dalem nic. tragedii ne ma ale sciane mam z ytonga 24cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 03.05.2014 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 a ja mam 12 silkę i polecę od strony zimnego pomieszczenia 10 cm styropianu na to klej siatka klej i płytki tynki mi tam nie potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ISOVER 06.05.2014 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Dzień dobry, zdecydowanie zalecam Panu wykonanie ocieplania powyższej ściany. W przeciwnym wypadku ciepło z gabinetu będzie wędrowało do nieogrzewanego garażu, co przyczynić się może do wzrostu rachunków za ogrzewanie. Do ocieplenia tego typu rekomenduję izolację Isover Fasoterm NF, warstwę zbrojącą oraz tynk cienkowarstwowy. Aby powiesić coś na takiej ścianie należałoby przewiercić się do warstwy muru, jednak nie polecam tego rozwiązania, ponieważ będzie to miejsce niepotrzebnych mostków cieplnych. W razie dodatkowych pytań jestem do Pana dyspozycji. PozdrawiamPaweł Stefański____________________Online Ekspert ISOVER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 06.05.2014 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Dzień dobry, zdecydowanie zalecam Panu wykonanie ocieplania powyższej ściany. W przeciwnym wypadku ciepło z gabinetu będzie wędrowało do nieogrzewanego garażu, co przyczynić się może do wzrostu rachunków za ogrzewanie. Do ocieplenia tego typu rekomenduję izolację Isover Fasoterm NF, warstwę zbrojącą oraz tynk cienkowarstwowy. Aby powiesić coś na takiej ścianie należałoby przewiercić się do warstwy muru, jednak nie polecam tego rozwiązania, ponieważ będzie to miejsce niepotrzebnych mostków cieplnych. W razie dodatkowych pytań jestem do Pana dyspozycji. Pozdrawiam Paweł Stefański ____________________ Online Ekspert ISOVER A ja Pana Panie Ekspercie odsylam do Budowii i regulaminu forum po usluge Platnego Profilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seweryn22 06.05.2014 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 jak by Pan wykonał zgodnie z sugestią Pana experta z Isover będzie to zgodnie ze sztuką budowlaną ja podobnie miałem w garażu i dociepliłem wełną właśnie Isovera 15cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robi25 11.05.2014 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Ocieplenie troszkę zepsuje funkcjonalność garażu ponieważ jest to ściana równoległa do wjazdu i najlepiej na niej byłoby powiesić jakieś tablice z kluczami itp. a dodatkowo garaż będzie krótszy. Rozumiem, że nic twardszego niż styropian i wełna nie ma na rynku aby ocieplić tym ścianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 11.05.2014 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Ocieplenie troszkę zepsuje funkcjonalność garażu ponieważ jest to ściana równoległa do wjazdu i najlepiej na niej byłoby powiesić jakieś tablice z kluczami itp. a dodatkowo garaż będzie krótszy. Rozumiem, że nic twardszego niż styropian i wełna nie ma na rynku aby ocieplić tym ścianę? Oczywiscie ze jest pianka rezolowa, aerogels. Sprawdz ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 11.05.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 A ja Pana Panie Ekspercie odsylam do Budowii i regulaminu forum po usluge Platnego Profilu I posłuchał...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serekk 12.05.2014 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 A czy taka izolacja Isover Fasoterm NF także wygłusza akustycznie? Chciałbym wygłuszyć i ocieplić garaż za jednym zamachem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ISOVER 14.05.2014 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Witam, Tak powyższe rozwiązanie stanowić będzie również izolację akustyczną. Wszystkie wełny mineralne produkowane przez ISOVER są dobrymi izolatorami akustycznymi. Pozdrawiam,Paweł Stefański____________________Online Ekspert ISOVER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 14.05.2014 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Przed izolacją jaką by nie była trzeba zrobić obliczenia cieplno-wilgotnościowe.Jest coś takiego jak U vert czy termika można samemu chwilę poświęcić i zrobić.Trzeba to powtarzać ponieważ szkoda izolacji, która będzie mokra od kondensującej się pary wodnej. I czasem problem może być nie zimą, a latem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serekk 24.05.2014 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 Dziękuję za wszystkie wskazówki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 26.05.2014 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 I posłuchał...... To jeszcze teraz powinien z jakims dyrektorem pogadac o premii dla mnie... ze jego firma nie zaplacila 12k netto za PP tylko 1200 czy ile to my tam placimy teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gizmolec 28.09.2014 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Ja używałem do ocieplenia i wyciszenia garażu aku-płytę. Tam gdzie mam powieszone klucze i drobne narzędzia , na wełnę dałem płytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts