martaMarcia 22.08.2015 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 (edytowane) Aniu dziękuję za wklejenie, miałam nadzieję,że któraś mnie tym poratuje:) tam jest tylko metr szerokości, więc tak się zastanawiam czy nie przesadzę jednak z tą szafką 80tką jak myślicie? Wieczorem trochę jeszcze szperałam w poszukiwaniu inspiracji i pomyślałam o komodzie RAST z Ikei (tylko musiałabym ją przerobić np. tak: żródło roomor.blogspot.co.nz i do tego szafki wiszące na książki. Tylko nie wiem czy taka przeróbka nie przerasta moich możliwości:) Edytowane 22 Sierpnia 2015 przez martaMarcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.08.2015 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Przytulisz ją do ściany i zostanie Ci 20 cm do drugich drzwi, według mnie okej Jedna 40 cm będzie wyglądać dziwnie, a na środku 80 cm zostawi dziwną szparę 10 cm na krótszej ścianie. Pamiętaj też, że szafka stojąca zawsze będzie odstawała od ściany o grubość listwy przypodłogowej. Wisząca będzie idealnie do ściany przylegać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 22.08.2015 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 (edytowane) nie wiem czy bym się zdecydowała na wysoką szafę powieszona czy postawiona optycznie nie robi prawie różnicy a zamyka przestrzeń.... chyba, że o to chodzi wszystko zależy od tego ile miejsca i na co masz tam mieć... jak potrzebna ci szafa to niech będzie, a jak wystarczy wysoka komoda, to moim zdaniem lepiej się sprawdzi... na niej fajna lampa, obraz.... sama wiesz ja bym też poszła w białe albo zrobić billego pół na pół, skoro chcesz mieć jeszcze miejsce na książki.... http://www.basat.me/wp-content/uploads/2014/09/ikea-billy-bookcase-white-glass-doors.jpg te regały mają wycięcie na listwę a i tak trzeba je przykręcić do ściany, więc z przyleganiem nie ma problemu Edytowane 22 Sierpnia 2015 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 22.08.2015 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Przytulisz ją do ściany i zostanie Ci 20 cm do drugich drzwi, według mnie okej Jedna 40 cm będzie wyglądać dziwnie, a na środku 80 cm zostawi dziwną szparę 10 cm na krótszej ścianie. Pamiętaj też, że szafka stojąca zawsze będzie odstawała od ściany o grubość listwy przypodłogowej. Wisząca będzie idealnie do ściany przylegać tu masz rację, też jestem za wiszącą ta wyceniana przez stolarzy też była wisząca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.08.2015 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Wieczorem trochę jeszcze szperałam w poszukiwaniu inspiracji i pomyślałam o komodzie RAST z Ikei (tylko musiałabym ją przerobić np. tak: [ATTACH=CONFIG]328327[/ATTACH] żródło roomor.blogspot.co.nz i do tego szafki wiszące na książki. Tylko nie wiem czy taka przeróbka nie przerasta moich możliwości:) Ale do czego Ci tam cokolwiek? Z czym się nie mieścisz? Bo taka komoda, to moim zdaniem zastawianie miejsca na "pierdółki". Wolałabym komodę w pokojach, a w korytarzu obrazek Szafa, to już konkret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 22.08.2015 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 nie wiem czy bym się zdecydowała na wysoką szafę powieszona czy postawiona optycznie nie robi prawie różnicy a zamyka przestrzeń.... chyba, że o to chodzi wszystko zależy od tego ile miejsca i na co masz tam mieć... jak potrzebna ci szafa to niech będzie, a jak wystarczy wysoka komoda, to moim zdaniem lepiej się sprawdzi... na niej fajna lampa, obraz.... sama wiesz ja bym też poszła w białe Catti sama nie wiem, powiem szczerze, że mieszkamy od maja, a jeszcze się w pełni nie rozpakowaliśmy, ale generalnie jestem zbieraczem, mam dużo rzeczy, ciuchów, mnóstwo książek, papierów itd, Docelowo planujemy zabudować schody, ale w związku z tym,że to "duże" przedsięwzięcie finansowe, to pewnie dopiero w połowie przyszłego roku, a póki co musimy się jakoś pomieścić i tak szukam miejsca gdzie tu jeszcze dodatkowe szafki zmieścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 22.08.2015 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Ale do czego Ci tam cokolwiek? Z czym się nie mieścisz? Bo taka komoda, to moim zdaniem zastawianie miejsca na "pierdółki". Wolałabym komodę w pokojach, a w korytarzu obrazek Szafa, to już konkret Sama się zastanawiam co się w tak płytkiej szafce zmieści... na pewno książki, a teraz brakuje mi na nie miejsca, bo mam tylko półki we wnęce w sypialni i kubiki na zabudowie, a kilka pudeł kryminałów czeka w garażu na rozpakowanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.08.2015 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Docelowo planujemy zabudować schody, ale w związku z tym,że to "duże" przedsięwzięcie finansowe, to pewnie dopiero w połowie przyszłego roku, a póki co musimy się jakoś pomieścić i tak szukam miejsca gdzie tu jeszcze dodatkowe szafki zmieścić To ja bym nie dziurawiła ściany na szafki wiszące, tylko poczekała w kartonach na zabudowę schodów Koppang jest ładna, nie zmieści się na głębokość? Ma 44 cm. Komodę Tarva można pomalować na biało, ma 39 cm głębokości. Bardziej mi się podobają od Rast, bo mają nóżki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 22.08.2015 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 ale pędzicie.... a ja jeszcze edytowałam mój wcześniejszy post wklejając co nieco... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 22.08.2015 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 To ja bym nie dziurawiła ściany na szafki wiszące, tylko poczekała w kartonach na zabudowę schodów Koppang jest ładna, nie zmieści się na głębokość? Ma 44 cm. Komodę Tarva można pomalować na biało, ma 39 cm głębokości. Bardziej mi się podobają od Rast, bo mają nóżki Aniu to by oznaczało, że jeszcze rok poczekają w pudłach:) po tej wczorajszej wycenie szafki obawiam się,że zabudowa pod schodami przyprawi mnie i mojego M. o niezłą migrenę Mówiłam,że mam wielką kuchnię, a już większość szafek zapakowałam:D ale pędzicie.... a ja jeszcze edytowałam mój wcześniejszy post wklejając co nieco... O takim regale Billy też myślałam:) my właśnie wyruszamy na zakupy, a raczej na rozeznanie, ale chyba dziś nie zdążymy do I. (może jutro) tymczasem popatrzę w innych sklepach, może coś mi wpadnie w oko, na pewno zdam relację Chciałabym trochę ruszyć, bo ostatnio nic nie zostało zrobione, jak było tak jest. Muszę rozejrzeć się za lampami do kuchni, dywanem, a przede wszystki stołem, bo jego brak jest bardzo uciążliwy:o a zabudowa w łazience ma być około 20-25 września, więc już niedługo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 22.08.2015 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 To ja bym nie dziurawiła ściany na szafki wiszące, tylko poczekała w kartonach na zabudowę schodów Koppang jest ładna, nie zmieści się na głębokość? Ma 44 cm. Komodę Tarva można pomalować na biało, ma 39 cm głębokości. Bardziej mi się podobają od Rast, bo mają nóżki Aniu jeszcze zapomnialam dopisać, że tam jest do framugi drzwi tylko 37 cm, więc za głęboka ta szafka nie może być, chyba 30 optymalnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.08.2015 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Marta chyba bym coś tam na ksiązki zrobila , może cos jak ten billy . Raczej komoda będzie za płytka w tym miejscu na cokolwiek zeby sensownie cos tam schować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 22.08.2015 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Szczęśliwie dziś rozdzwoniły się telefony w sprawie najmu mieszkania:) pokazaliśmy mieszkanie kilku osobom i wygląda na to,że w poniedziałek podpiszemy umowę oby tym razem udało trafić lepiej;) musimy wstawić drzwi i kupić pojedyncze łóżka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 22.08.2015 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Melduję, że rajd po sklepach meblowych nieudany, nic nam się zbytnio nie podobało, a to co mogłoby być, było grubo poza naszym budżetem:o(piękny stół Miloni za 6tys z hakiem:sick:) Wyjazd do I. na razie przełożony, jeżeli w poniedziałek podpiszemy umowę z nowymi lokatorami, to i tak czeka nas wycieczka po łóżka i szafę. Musimy salon umeblować, bo będzie mieszkało aż 6 osób:D Dziś przyszło również oglądać 5 chłopaków, pierwszoroczniaków, ale od razu pomyślałam o tych imprezach i zabawach:lol2:to już wolę 6tkę pracujących, w tym 3 dziewczyny:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 23.08.2015 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Jak myślicie,które łóżka pojedyncze kupić do wynajmowanego mieszkania? Może Malm z Ikei? Są droższe,ale może jest szansa,że dłużej wytrzymają? a materace? sprężynowe będa ok? mamy do kupienia 4 łóżka i szafę,więc trochę duży wydatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 23.08.2015 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Marta poszukaj używanych łóżek na olx. Szafę tez bym wziela z drugiej ręki. W koncu masz na tym mieszkaniu zarabiac a nie dokladać. Ma byc czysto i przyzwoicie ale oszczędnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 23.08.2015 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Popatrzę,bo w sumie masz rację, jeszcze drzwi musimy wstawić, w dodatku otwór jest niestandardowy,bo na 110cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.08.2015 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Popatrzę,bo w sumie masz rację, jeszcze drzwi musimy wstawić, w dodatku otwór jest niestandardowy,bo na 110cm. poszukaj, bo 4 lożka+ materace , szafa, drzwi i cos tam jeszcze przekroczy zarobek w najblizszym czasie. Na olx jest sporo produktów z ikea w dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 23.08.2015 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 A ja bym nie zawracała sobie głowy szukaniem używanych łóżek, przepłacaniem kosztów dostawy, nerwami, bo często są w gorszym stanie, niż opisują. Wiem, co mówię. Kupiłabym proste, tanie łóżka Fjellse, tanie materace i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 23.08.2015 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Tomkowa dlatego pisalam o olx, zeby byly na miejscu czyli bez kosztów wysylki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts