Catti 07.09.2015 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 idę tu z tym twoim postem od Tomkowej, coby nie wracać u niej do tematu ciast, bo tam już dziś lampki i żarówki :rolleyes: ciekawe czy dałabym radę zrobić? ? Mój M. ma we wtorek urodziny, ale obawiam się,że to przekracza moje możliwości Martuś, wprawdzie wtorek już jutro ale mam dla ciebie coś co jest najłatwiejsze na świecie, a podlega pod smak i efekt wow!! to beza.... potrzebujesz białka....sztuk 6, cukier, łyżeczkę octu i łyżkę mąki ziemniaczanej, mikser (najlepiej taki z misą, bo wtedy już nic nie robisz :D ), papier do pieczenia i piekarnik..... w czasie, kiedy to piecze się 1,5 godz. (właściwie suszy), lecisz do najbliższego sklepu po kubek kremówki, śmietan fix i łyżkę cukru pudru oraz owoce (najpiękniej wyglądają maliny lub truskawki, bo czerwone .... kiwi, bo zielone .... i borówki amerykańskie, bo granatowe ) robiłam już dziesiątki razy.... zawsze wychodzi!! ... nawet jak kiedyś nie dałam ani octu, ani mąki jest cudowna w smaku, nie potrzebujesz żadnej formy i gwarantuję ci, że smakuje każdemu, a wygląda w dodatku jak milion dolarów :wiggle: gorąco cię namawiam, spróbuj tu przepis http://www.mojewypieki.com/przepis/biala-pavlova jak znajdę moje zdjęcie, to wkleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 07.09.2015 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 (edytowane) A ja też mam Mojego urodziny jutro Martusia, ci z ósmego września, to najlepsze egzemplarze Edytowane 7 Września 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 07.09.2015 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 idę tu z tym twoim postem od Tomkowej, coby nie wracać u niej do tematu ciast, bo tam już dziś lampki i żarówki :rolleyes: Martuś, wprawdzie wtorek już jutro ale mam dla ciebie coś co jest najłatwiejsze na świecie, a podlega pod smak i efekt wow!! to beza.... potrzebujesz białka....sztuk 6, cukier, łyżeczkę octu i łyżkę mąki ziemniaczanej, mikser (najlepiej taki z misą, bo wtedy już nic nie robisz :D ), papier do pieczenia i piekarnik..... w czasie, kiedy to piecze się 1,5 godz. (właściwie suszy), lecisz do najbliższego sklepu po kubek kremówki, śmietan fix i łyżkę cukru pudru oraz owoce (najpiękniej wyglądają maliny lub truskawki, bo czerwone .... kiwi, bo zielone .... i borówki amerykańskie, bo granatowe ) robiłam już dziesiątki razy.... zawsze wychodzi!! ... nawet jak kiedyś nie dałam ani octu, ani mąki jest cudowna w smaku, nie potrzebujesz żadnej formy i gwarantuję ci, że smakuje każdemu, a wygląda w dodatku jak milion dolarów :wiggle: gorąco cię namawiam, spróbuj tu przepis http://www.mojewypieki.com/przepis/biala-pavlova jak znajdę moje zdjęcie, to wkleję Catti, Ty mi chyba w myślach czytasz!! myślałam o Pavlovej, tylko obawiam się, czy podołam... ale chyba spróbuję dzięki A ja też mam Mojego urodziny jutro Martusia, ci z ósmego września, to najlepsze egzemplarze Tomcia, zgadzam się, tfu tfu, żeby nie przechwalić, ale dobry egzemplarz mi - zołzie - się trafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 07.09.2015 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Catti, Ty mi chyba w myślach czytasz!! myślałam o Pavlovej, tylko obawiam się, czy podołam... ale chyba spróbuję dzięki Marta, łatwiejszego ciasta już nie ma spróbuj, bo naprawdę warto.... tam nie ma się co nie udać.... musisz po prostu bardzo długo ubijać białka i dać tyle cukru ile jest w przepisie z ciastami to jest tak jak z dziećmi w szkole.... musisz mieć sukces, żeby się nie zrazić w tym wypadku sukces jest gwarantowany to moja jedna z wielu..... (czerwone zastąpione brzoskwiniowym ) http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=329896&d=1441652659 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 07.09.2015 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Jak mi to wyjdzie, to mnie mąż ozłoci, bo on uwielbia słodkości:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 07.09.2015 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Pavlowa to też mój stały punkt kulinarnego ToDo którego boję się zrobić na razie próbuje zrobić bezę i mi nie wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 07.09.2015 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 No dobra... postanowione, z bezą zmierzę się w środę... teściowie przyjeżdżają, więc jak dobrze pójdzie, to i M. będzie szczęśliwy i teściowa się zdziwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 07.09.2015 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Pavlowa to też mój stały punkt kulinarnego ToDo którego boję się zrobić na razie próbuje zrobić bezę i mi nie wychodzi Aniko, nie strasz... jak Tobie nie wychodzi, to jak mi ma wyjść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 07.09.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Catti, jak zobaczyłam Twoją fotkę, to postanowiłam, że na 15-te urodziny syna zrobię Za 22 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 07.09.2015 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 (edytowane) Pavlowa to też mój stały punkt kulinarnego ToDo którego boję się zrobić na razie próbuje zrobić bezę i mi nie wychodzi pavlova to wielka beza trzymaj się ściśle przepisu, daj tyle cukru ile trzeba i będzie dobrze.... trzeba bardzo długo ubijać, dlatego fajnie jest mieć mikser z miską i dopiero pod koniec stopniowo dodawać cukier, to musi być max sztywne No dobra... postanowione, z bezą zmierzę się w środę... teściowie przyjeżdżają, więc jak dobrze pójdzie, to i M. będzie szczęśliwy i teściowa się zdziwi jeśli dasz radę, to zrób jutro, bo to musi bardzo długo się studzić przy uchylonym lekko piekarniku ja samą bezę robię dzień wcześniej, albo wcześnie rano, a na następny dzień śmietana i owoce ... ja daję tylko mały kubek śmietany, żeby te owoce poprzyczepiać....(jak zrobisz z pół litra, to będziesz miała multum , na moje oko za dużo) powodzenia dziewczyny i dajcie cynk czy się udało i czy smakowało trzymam kciuki i nie bać się!!!! Catti, jak zobaczyłam Twoją fotkę, to postanowiłam, że na 15-te urodziny syna zrobię Za 22 dni cieszę się będziecie zachwycone ja byłam Edytowane 7 Września 2015 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 07.09.2015 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 ja swoją pavlovą zwaliłam, bo nie słodzimy cukrem, w szczególności unikamy białego, więc stwierdziłam, że cukier zastąpi syrop z agawy... nie zastąpił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 07.09.2015 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Mi, ja właśnie mam w głowie Twoje doświadczenie, specjalnie kupię biały cukier, bo też nie mam w domu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 07.09.2015 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 no najważniejsze to wlasnie bardzo dlugo ubijac bialak, najpierw bez cukru, jak myslisz ze juz ubite to lepiej ubij jeszcze bialek nie przebijesz jak bitej smietany i cukier po trochu dozowac nie wszysto na raz, najlepiej po dwie lyzki (kup drobny cukier do wypiekow) Ja pieklam ostatnio na urodziny meza: krem z mascarpone i masla orzechowego, a w środku orzeczy włoskie i daktyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 07.09.2015 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Bratkaf, ślinka mi cieknie do pępka Orzechy!! Uwielbiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 07.09.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Jej, jakie Wy bezy robicie... Muszę spróbować jeszcze raz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eedytaa 07.09.2015 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Marta ja kiedyś robiłam pavlovą capuccino z tej samej str. www - pyszna wyszła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 07.09.2015 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Dziewczyny, Wy mnie wykończycie, oślinię monitor zaraz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 08.09.2015 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Dziewczyny, Wy mnie wykończycie, oślinię monitor zaraz:) Ja też. Uwielbiam bezy w ogóle Jeszcze mi się przypomniało, że oprócz kwiatów zostawiła katalog biura podróży z egzotycznymi wakacjami,wiec wnioskuję, że za zaoszczędzoną kasę wybiera się na zasłużony urlop:P Trochę po fakcie, ale właśnie nadrabiam zaległości forumowe po urlopie i "lekko" się zbulwersowałam. Mam nadzieję, że pojedzie na te wczasy za Wasze pieniądze przez biuro podróży, które splajtuje w tym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 08.09.2015 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Ja też. Uwielbiam bezy w ogóle Trochę po fakcie, ale właśnie nadrabiam zaległości forumowe po urlopie i "lekko" się zbulwersowałam. Mam nadzieję, że pojedzie na te wczasy za Wasze pieniądze przez biuro podróży, które splajtuje w tym czasie. Haha Pusiu, powiem szczerze, że też jej tego życzę Pani już ma oba numery nieaktualne i jak zdążyłam się dowiedzieć również inne długi. Ciekawe czyje mieszkanie teraz wynajmuje Nasi studenci już mieszkają, urządzili się, mam nadzieję,że tym razem trafiliśmy lepiej:) Po tym wszystkim myślałam czy nie lepiej wystawić do sprzedaży to mieszkanie, ale póki co wynajęłam na rok i zobaczymy jak to się potoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 08.09.2015 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Będzie dobrze, studentom płacą rodzice:) więc o terminowe płatności bym się nie martwiła. Jeżeli mieszkają też dziewczyny, to i może z czystością nie będzie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.