Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzamy nasze mieszkanie z widokiem na park:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Marta może mała pomoc co do wyboru blatu - szwagierka ma biały i już myśli, żeby go zmienić, nie wiem z czego ma ten blat ale po roku użytkowania jest juz troche przybrudzony dodatkowo ma listwę i wszystko wchodzi i widać brud

jezdziłam dziś za panelami i trochę rozmawiałam i wszyscy mówili, że absolutnie nie łączyć paneli z kaflami korkiem, żeby nie myśleć o przyklejaniu panela, że może i to ładnie wygląda ale co się z tym stanie za jakiś czas i powiem Ci, że już zgłupiałam a Twój wykonawca co powiedział o takim sposobie?

Wiesz co, wiem,że fachowcy nie chcą robić korka, bo jest z tym więcej roboty, ale ja nie chciałam listwy, jeśli się nie sprawdzi, to żaden problem zerwę ten panel i dam listwę...ale wątpię... może jestem walnięta :), ale po prostu ta listwa by mnie strasznie gryzła w oczy:) a tak mam o tak: korek.jpg

taki kompakt jest u moich rodziców i jest dla nas za mały:yes:

[ATTACH=CONFIG]303002[/ATTACH]

Marta a gdzie rodzice kupowali krzesła?

Cześć Ola, w któymś sklepie internetowym, ale niestety mama nie pamięta, w którym.

Marta a Ty w salonie masz oświetlenie tylko z tub czy nad stolikiem kawowym masz jakąś lampę?

Nie chcieliśmy wiszącej lampy nad stolikiem, mamy tylko mieć kinkiet z boku narożnika. Coś w stylu Jielde albo Grasa :)

Edytowane przez martaMarcia

ładnie wygląda bez listwy:) u mnie będzie połączenie z szarymi płytkami i to w trzech miejscach:( ( 2 łazienki i wiatrołap chyba, że zaryzykować i dać w wiatrołapie też panele) ale powiedz co z tymi panelami wokół tego panela przyklejonego? bo panele to podłoga pływająca i zastanawia mnie to jak będą się zachowywały panele

też mi się marzy kinkiet musiałabym przerobić elektrykę chciałabym flos 265

ładnie wygląda bez listwy:) u mnie będzie połączenie z szarymi płytkami i to w trzech miejscach:( ( 2 łazienki i wiatrołap chyba, że zaryzykować i dać w wiatrołapie też panele) ale powiedz co z tymi panelami wokół tego panela przyklejonego? bo panele to podłoga pływająca i zastanawia mnie to jak będą się zachowywały panele

też mi się marzy kinkiet musiałabym przerobić elektrykę chciałabym flos 265

Wiesz co Ola, ja mam na szczęscie tylko jedno takie połączenie. Na dole mam zaplanowaną drewnianą podłogę, więc tam bez problemu zrobią korek - połączenie z łazienką i kuchnią. Na górze natomiast są te panele i połączenie z łazienką (płytki drewnopodobne). Jak to będzie się sprawdzało, zobaczymy... już sporo osób tak robi:)

Też mi się Flos podoba, tylko cena mniej, podobnie jak lampy Gras, dlatego też na razie nic nie kupuję, a może potem uzbieram albo jakiś zamiennik znajdę:)

Marta a Ty będziesz miała meble do kuchni w macie czy na wysoki połysk?

W kuchni w macie (a w zasadzie to chyba półmat), zabudowa pod schodami również. Jedynie nad łazienką górną się zastanawiam.czy tam nie pasowałby połysk, ale sama nie wiem...

a jak się sprawują meble w macie? łatwo się je myje? też się zaczęłam zastanawiać nad matem a będziesz miała jakieś uchwyty frezowane czy może tylko klikklak

do łazienki może być połysk do ceramiki

Mat sprawuje sie dobrze,nie widać palców:) ja będę miała na dole frezy,a na górze w zwiazku z tą czarna obwódką muszą być klik-klaki. Chociaż wolałabym ich nie mieć. :) a jak u Ciebie?