olalee 15.02.2015 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Właśnie nie pod sufit (wiem, będę miała dodatkowe zakamarki do sprzątania ;p), bo boję się,że zrobiłby się taki kloc:) z tymi płozami powinna być lżejsza no rzeczywiście moze tam być siedlisko kurzu:) no i miejsce mniej wykorzystane...a powiedz robisz te wszystkie półki otwarte? bo jeśli tak to też sprzątania będzie sporo;) ale wygląda fajnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 15.02.2015 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 1 Marta głosuję za metalową barierką ale gęściej pręty poziome szerokość schodów będzie wygodna... ja mam 80cm i między dwiema ścianami - da się iść, ale wolałabym więcej bo jednak coś wnieść to ciężko - dobrze że to nieużytkowe narazie... Ty będziesz miała z jednej strony otwarte to nie ma wrażenia ścisku Tak, zdecydowanie więcej głosów za czarną barierką, a M. i ja również za czarną. Karolina a jaką masz szerokość (czy raczej głębokość stopnia). Stolarz nr 1 proponuje 25 cm, a stolarz nr 2 mówił dziś,że powinno się udać trochę więcej. U rodziców dziś mierzyłam, mają 28 i są bardzo wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 15.02.2015 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 110cm to już luksus z odległością wystarczy spokojnie - wg mnie minimum to 100cm jeśli są dwa ciągi szafek Dzięki to chyba tak zrobię wcześniej było 125cm z jednej strony a z drugiej 90( tu nie ma mebli) ale chyba lepiej będzie wypośrodkować i chociaż z jednej strony zrównać z oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 15.02.2015 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 ... Karolina a jaką masz szerokość (czy raczej głębokość stopnia). Stolarz nr 1 proponuje 25 cm, a stolarz nr 2 mówił dziś,że powinno się udać trochę więcej. U rodziców dziś mierzyłam, mają 28 i są bardzo wygodne. jak dobrze kojarzę to 28-29cm... mogę zmierzyć jutro dokładnie na bank wysokość mam 18cm bo dziś mierzyłam akurat 25 to na bank za mało!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 15.02.2015 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 no rzeczywiście moze tam być siedlisko kurzu:) no i miejsce mniej wykorzystane...a powiedz robisz te wszystkie półki otwarte? bo jeśli tak to też sprzątania będzie sporo;) ale wygląda fajnie:) Tak robię te półki otwarte od strony kuchni/stołu. Chcę mieć miejsce na jakieś duperelki i książki. Bronię się też przed tym,żeby się taki kloc z tej zabudowy nie zrobił Poza tą zabudową nie mam żadnych szafek/komody w salonie, więc muszę mieć chociaż to do sprzątania,żeby mi się nie nudziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 15.02.2015 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 jak dobrze kojarzę to 28-29cm... mogę zmierzyć jutro dokładnie na bank wysokość mam 18cm bo dziś mierzyłam akurat O to masz bardzo wygodne:) mam nadzieję,że u mnie się takie da zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 15.02.2015 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 dziewczyny czy odległość 110cm między wyspą a szafkami w kuchni wystarczy ( wlaściwie będzie tak sąsiadować z jedną góra półtorej szafki) bo chce odrobinę pzresunąć wyspę by mieć ja bardziej centralnie i równo z oknem Ola poproszę jutro moją mamę, żeby zmierzyła ile jest u niej, ona ma bardzo wygodną tą wyspę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 15.02.2015 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Ola poproszę jutro moją mamę, żeby zmierzyła ile jest u niej, ona ma bardzo wygodną tą wyspę. będę wdzięczna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 15.02.2015 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Tak robię te półki otwarte od strony kuchni/stołu. Chcę mieć miejsce na jakieś duperelki i książki. Bronię się też przed tym,żeby się taki kloc z tej zabudowy nie zrobił Poza tą zabudową nie mam żadnych szafek/komody w salonie, więc muszę mieć chociaż to do sprzątania,żeby mi się nie nudziło masz rację z półkami wygląda lekko:) Marta byłam w sobotę pooglądać kuchnie i wiem na pewno, że frezy będę zamawiać ale znowu mam dylemat czy połysk czy półmat - jak oglądałam próbki półmatu to zawsze były brudne, w połysku nie i nie wiem co robić - ciekawa jestem czy z półmatu łatwo zmyć plamy albo co jeśli coś się rozleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 15.02.2015 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 masz rację z półkami wygląda lekko:) Marta byłam w sobotę pooglądać kuchnie i wiem na pewno, że frezy będę zamawiać ale znowu mam dylemat czy połysk czy półmat - jak oglądałam próbki półmatu to zawsze były brudne, w połysku nie i nie wiem co robić - ciekawa jestem czy z półmatu łatwo zmyć plamy albo co jeśli coś się rozleje Wg mnie bardzo łatwo, na tyle na ile ja miałam okazję używać, to super się zmywa, a na połysku palce się odbijają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 15.02.2015 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 a trzeba mocno polerować? ( czy widać jakieś zacieki:) znowu sobie namąciłam w głowie, jeszcze słyszałam rozmowę o tym, że jak się coś wyleje, może być trudno zmyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 16.02.2015 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 zmierzyłam - mam 28cm głębokości... są bardzo wygodne do chodzenia w górę i co ważniejsze chyba w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 16.02.2015 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 a trzeba mocno polerować? ( czy widać jakieś zacieki:) znowu sobie namąciłam w głowie, jeszcze słyszałam rozmowę o tym, że jak się coś wyleje, może być trudno zmyć Wg mnie dobrze się zmywa. Dla pewności popytaj jeszcze w wątku kuchennym albo u dziewczyn mających matowy lakier, sporo tu takich kuchni na FM:) zmierzyłam - mam 28cm głębokości... są bardzo wygodne do chodzenia w górę i co ważniejsze chyba w dół Karolina dziękuję będę w takim razie nalegała na stopień większy niż 25, niech chociaż 27 będzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 16.02.2015 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Martuś dostałam próbkę, przepiękne te panele:) taki naturalny fajny kolorek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 16.02.2015 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Marta jakie masz wysokie mieszkanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 17.02.2015 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Ola poproszę jutro moją mamę, żeby zmierzyła ile jest u niej, ona ma bardzo wygodną tą wyspę. Ola, tam jest 110 cm - identycznie jak u Ciebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 17.02.2015 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Martuś dostałam próbkę, przepiękne te panele:) taki naturalny fajny kolorek:) cieszę się Marta jakie masz wysokie mieszkanie? chyba 265 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 17.02.2015 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 (edytowane) Dziekuję Marta 110 będzie wyspa od szafek:) a co do sufitu to u mnie twierdzą, ze po obniżeniu będzie ok 2,62 może nie będzie tak źle jedyny plus to, że będzie równo i będzie mozna malowac bez odciecia Martuś jaką białą farbą malowałaś sufity cegiełkę itp.? Edytowane 17 Lutego 2015 przez olalee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 17.02.2015 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 i jeszcze zapytam:) na jakiej wysokości masz lampy nad stołem? pisałaś do hazelwood? wiesz może czy ten stół Minimal się rozkłada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 17.02.2015 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Dziekuję Marta 110 będzie wyspa od szafek:) a co do sufitu to u mnie twierdzą, ze po obniżeniu będzie ok 2,62 może nie będzie tak źle jedyny plus to, że będzie równo i będzie mozna malowac bez odciecia Martuś jaką białą farbą malowałaś sufity cegiełkę itp.? Ola, u nas było malowane wszystko Fluggerem, ponoć ta farba do sufitów jest super - tak twierdził nasz wykonawca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts