olalee 26.02.2015 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Melisko piękna kuchnia i to okno:) ciągle się waham czy kuchnia połysk czy półmat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 26.02.2015 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 brzydko wykonczona, sa szpary itd itp..a mialo byc inaczej.. jednak, nie ma nas na miejscu non stop, a kto drzwi otwiera wyonawcom, ma to gdzies w koncu nie ich dom... tylko jak pogodzic taki maly pasek z caloscia? Mel zostaw ta decyzje do najbliższej wizyty w domu Zobacz czy nie da sie tego jakoś tak zamaskować od strony sciany, moze tylko cos malenkiego i nie trzeba będzie tej opaski, jakoś ona mi sie tam nie widzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 26.02.2015 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 też bym próbowała to jakoś zamaskować... może Tobie się rzuca to w oczy bo zwracasz na to uwagę? a farbe jaką masz w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 26.02.2015 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 jest to wykonczenie mebli na styku ze sciana. cos jak tutaj na wizce (kolory mozna dobrac) [ATTACH=CONFIG]306259[/ATTACH] wizualizacja wyzej to bylo pierwsze podejscie do naszej kuchni sprzed 2 lat Takie farbą? Fornir jest w sumie ok, ale inna farba to kolejne coś. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 26.02.2015 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Mel, odchylenia nie są duże, pewnie od strony ściany da się to ładnie obrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.02.2015 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 dziewczyny te szpary to potraktowac trzeba szpachla i boje sie o drzwiczki do spizarki, ale nie chce tej opaski i ciagle protestuje .. to tak jakby swini ubrac siodlo Olalee, tez mialam dylemat odnosnie frontow..to musisz ty sama zdecydowac.. z kolorem farby to dopiero byla akcja moj mnie wyslal po biala farbe, to sobie pojechalam do sklepu.. ale tych bialych to bylo ohoho ja nie obeznana w temacie, wzielam pierwsza lepsa puszke bez myslenia:rolleyes: pamietam nazwe "białe żagle" -dulux i moj mnie pyta, a czy ta farba jest przeznaczona do kuchni, czy jest zmywalna..jaka cena itd itp.. no wzielam 5l..cena okolo 100pln a czy odpowiednia, to trzeba przeczytac jest oki, zmywalna,paroprzepuszczalna;) kolor mi sie podobuje, wiec powtorze jeszcze raz taka sama.. Mi, nie z farby listwy lakierowane ...forniru nie chce, nie mam do czego dopasowac..zdjecie pokazalam o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.02.2015 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Mel, odchylenia nie są duże, pewnie od strony ściany da się to ładnie obrobić. drzwi mialy byc otwierane od str sciany i nachodzic frontem na nia.. ale tak to jest jak nie ma Ciebie na miejscu a monterzy robia jak im pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 26.02.2015 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 dziewczyny te szpary to potraktowac trzeba szpachla i boje sie o drzwiczki do spizarki, ale nie chce tej opaski i ciagle protestuje .. to tak jakby swini ubrac siodlo ja bym zatem je szapachlowała czy co tam jeszcze trzeba i nie robila tej opaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.02.2015 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 ja bym zatem je szapachlowała czy co tam jeszcze trzeba i nie robila tej opaski to sie trzymam bycia uparta jak "oslica" a jak bedzie trzeba to zrobie kocie oczy..jak to nie pomoze, to zaczne ryczec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.02.2015 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 uff jedno mam za zoba.. teraz kolejne 3 dylematy... salon, wiatrolap, schody bo wiem ze cos wiem, ale nie wiem nadal jak to rozgryzc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 26.02.2015 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 rozgryziemy wspólnie a potem z mężem będziesz dyskutować Albo beczeć zależy jak dyskusje pójdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 26.02.2015 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Dziewczynki, niestety jak się okazało mam fugę, a nie silikon, wygląda to tak: ... co z tym fantem zrobić, czy tylko listwa mi pozostaje czy może zostać z samą fugą? dobrze dziewczyny radzą: zostaw i obserwuj... jak pęknie to wyskrobać i dać silikon ja u siebie też tak mam, że w łazience nie będzie płytek miejscami na ścianach, ale daję listwy... mam szczeliny około 1cm od ścian No właśnie stolarz od razu dziś mi zapowiedział,że takich uchwytów z laminatu nie zrobimy. Klik klaków się trochę boję, ale może dlatego,że nigdy takich nie użytkowałam (oprócz prób w sklepach i jakoś mi się wydaje,że będą "odskakiwały", a może się myle i to jest wygodne rozwiązanie? w kuchni mam mieć nad blatem wysokie szafki nad klik klaki, ale tylko dlatego,ze inaczej się nie dało z tą czarną obwódką mam jednego klika narazie fajne toto nawet, ale jakoś za dużo bym nie chciała bo średnio mi jakoś się to użytkuje... może się przyzwyczaję z czasem i pokocham? ... nie wiadomo jak na takich dużych drzwiach to działa bo są ciężkie przecież... mi Ł założył w łazience na drzwiczki wysokie na 235 i szerokie na 55 - wymiary na oko, bo dokładnie niepamiętam... działa bez problemu, jest założony w połowie wysokości frontu ...Wlasnie rozwazam, czy bateria podtynkowa pod prysznicem to fajny pomysl? Czy lepiej taka ''zewnetrzna''? u nas w obu prysznicach daliśmy podtynkowe... zależało nam tak jak Ivi na ograniczeniu elementów do mycia no i zwyczajnie bardziej nam się podobają takie nas straszono, że jak się coś popsuje to nie da się naprawić tylko trzeba kuć... dla mnie to zaleta - bo można wtedy zrobić remont i machnąć nową łazienkę w razie najgorszego tfu tfu! skucie kilku płytek nie jest jakimś strasznym problemem przecież A wiecie co, może poproszę o wycenę w laminatach i alternatywnie w lakierze i fornirze i zobaczę jak duża będzie rożnica... a no ciekawe... u mnie ponad 2gie tyle było czyli za cenę szafy w lakierze miałabym dwie takie same w laminacie... wybrałam tańszy jak juz to w bialym.. inny nie pasuje (moim zdaniem) bo to ma byc cienki pasek jakies max 5cm? tak mi moj pokazywal na palcach tego sie boje..ze bedzie kicha taką opaskę musimy dorobić też w łazience bo też krzywa ściana i trzeba maskować Karolcia krzywo postawiła kg i teraz Ł musi kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.02.2015 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Karolina, rozbawilas mnie,,,Karolcia krzywo postawila... ten klikk, powiem wam, ze moze byc upierdliwy na dluzsza mete ja 2 razy probowalam zamknac szafke, zeby zalapalo.. dobrze ze nie wzielam wszystkich szafek. co do wyceny laminat, lakier, fornir.. zawsze lakier wychodzi najdrozej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 26.02.2015 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 rozgryziemy wspólnie a potem z mężem będziesz dyskutować Albo beczeć zależy jak dyskusje pójdą tak, to jest plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 26.02.2015 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 kurka Mel, bo całą tą ściankę właśnie ja sama stawiałam od podstaw: profile, obić kg, ogipsować... no i spartoliłam troszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 26.02.2015 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Ło joj! ile będę miała stron do nadrobienia:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.02.2015 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 tak, to jest plan czyli bede was wolac do pomocy? bedziemy robic plan? kurka Mel, bo całą tą ściankę właśnie ja sama stawiałam od podstaw: profile, obić kg, ogipsować... no i spartoliłam troszkę tak wiem zdolna bestia Ło joj! ile będę miała stron do nadrobienia:D nie bij pliiiis http://www.mmkoszalin.eu/sites/igc3/files/imagecache/600x360/images/wwwmmkoszalineu/18729/kot.png?mgrvvz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 26.02.2015 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 nie bij pliiiis http://www.mmkoszalin.eu/sites/igc3/files/imagecache/600x360/images/wwwmmkoszalineu/18729/kot.png?mgrvvz Melisko ja chcę taki taniec jak u Chloe:DD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 26.02.2015 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 no chodzi mi o taki podklad bialy wlasnie.. u nas malowalismy tak.. a pozniej wyjsciowa farba.. (chociaz moja wyjsciowa bedzie pewnie zmieniona/poprawiana) bo meza braciszek odpierd***kaszane poza tym, moj maz sie uparl na opaski wokol mebli.. bede musiala domowic..qrde nie chcialam tych opasek, a ten sie upiera.. nie wiem czy nie wyjdzie kicha Melisko, a mi się te opaski podobają, będę miała taką opaskę wokół górnych szafek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 26.02.2015 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Melisko, a mi się te opaski podobają, będę miała taką opaskę wokół górnych szafek:) a u Meliski widzisz taką opaskę ??? Jesli jest zaprojketowana od razu to tak, w taka dokladana raczej średnio wyjdzie wizualnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts