agatah 28.02.2015 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Fantastyczna ta zabudowa! MelMel, o lampki ja pytałam Sprawdzisz mi na jaką one są żarówkę i jakie długości ramienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 28.02.2015 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 a zdjęcie będzie jutro:) :popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 28.02.2015 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 No to jestem Witam się uśmiechem i... nie wiem od czego zacząć, bo zaniemówiłam na widok wizualizacji mieszkania i realizacji w łazienkach. Będziesz miała przepiękne mieszkanie Świetnie wyglądają zabudowy w łazience A propozycja szafek w kuchni mnie zachwyca. Fantastycznie wygląda ten mariaż otwartych półek. Nie miałam możliwości przeczytania wszystkiego, więc nie wiem czy planujesz jakieś zmiany w stosunku do wizualizacji? Barierka podoba mi się metalowa, co Cię pewnie nie dziwi . Jednak zrobiłabym taką jak na wizualizacji. Jest delikatna. Ewentualnie dodałabym drewniany podchwyt. U mnie też się na niego zdecydowałam, mimo iż nie planowałam. Poręcz w dotyku była nieprzyjemna, ale o decyzji drewna na górze zdecydował fakt, że mój podchwyt nie był równy - falował, więc drewno go uspokoiło, a przy okazji dodało urody i ciepła w dotyku. Mignął mi gdzieś temat silikonu i fugi w łazience. Mnie lekko razi silikon (nie lubię tego błyszczącego odbicia) i ledwo uratowałam moją łazienkę przed nim, bo byłby wszędzie. Będzie tylko tam gdzie musi, czyli w prysznicu i tylko na dole. Z Twoją fugą nie powinno się dziać nic złego . Wizualnie wygląda z pewnością lepiej niż gdybyś tam miała silikon. Zostawiłam u mnie nr RAL, o który prosiłaś. Gdzie go dokładnie planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 28.02.2015 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Cześć Dziewczyny, nie mam niestety żadnych nowości:( jeżdziliśmy dziś cały dzień w poszukiwaniu blatu i nic nie znaleźliśmy... ciąg dalszy poszukiwań w poniedziałek. W międzyczasie chciałam Was zapytać o dwie rzeczy: 1) jakiej wysokości macie cokoły w meblach kuchennych? 2) czy lepiej zrobić szafkę kuchenną w fornirze czy może czarną matową jak obwódka w górnych szafkach? Przypominam wizualizację: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 28.02.2015 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 No to jestem Witam się uśmiechem i... nie wiem od czego zacząć, bo zaniemówiłam na widok wizualizacji mieszkania i realizacji w łazienkach. Będziesz miała przepiękne mieszkanie Świetnie wyglądają zabudowy w łazience A propozycja szafek w kuchni mnie zachwyca. Fantastycznie wygląda ten mariaż otwartych półek. Nie miałam możliwości przeczytania wszystkiego, więc nie wiem czy planujesz jakieś zmiany w stosunku do wizualizacji? Barierka podoba mi się metalowa, co Cię pewnie nie dziwi . Jednak zrobiłabym taką jak na wizualizacji. Jest delikatna. Ewentualnie dodałabym drewniany podchwyt. U mnie też się na niego zdecydowałam, mimo iż nie planowałam. Poręcz w dotyku była nieprzyjemna, ale o decyzji drewna na górze zdecydował fakt, że mój podchwyt nie był równy - falował, więc drewno go uspokoiło, a przy okazji dodało urody i ciepła w dotyku. Mignął mi gdzieś temat silikonu i fugi w łazience. Mnie lekko razi silikon (nie lubię tego błyszczącego odbicia) i ledwo uratowałam moją łazienkę przed nim, bo byłby wszędzie. Będzie tylko tam gdzie musi, czyli w prysznicu i tylko na dole. Z Twoją fugą nie powinno się dziać nic złego . Wizualnie wygląda z pewnością lepiej niż gdybyś tam miała silikon. Zostawiłam u mnie nr RAL, o który prosiłaś. Gdzie go dokładnie planujesz? Ewo (Julisiu ) witam Cię serdecznie u mnie! tak się cieszę,że znalazłaś chwilę,żeby mnie odwiedzić Twój wątek jest jednym z moich ulubionych, czytam namiętnie i kibucuję, choć nie zawszza często się odzywam, bo nie zawsze mam coś mądrego do powiedzenia:) Chyba w tym samym czasie pisałyśmy posta, zaraz biegnę do Ciebie po RAL i nadrobić zaległości:) Rzeczywiście dość mocno trzymam się wizualek, ponieważ odzwierciedlają one prawie dokładnie to, co chciałam osiągnąć, trochę "przepracowałyśmy" pomysły z arch. Jedynie sypialnia zostanie zupełnie zmieniona, bo coś nie byłam do niej przekonana, a cegła u Magdy J. i u Ciebie tak mnie kusiła, kusiła aż skusiła:D Co do schodów, to barierka metalowa zostaje wybrana, jutro przyjeżdża stolarz i mam nadzieję,że w marcu będą schody. W pierwszym etapie tak jak u Ciebie same schody, a potem Pan obiecał,że pokombinujemy z barierką, ustalimy czy będzie wychodziła ze stopnia czy z policzka i pomyślimy nad drewnianym pochwytem. Ewo, jak już do mnie wpadłaś (i mam nadzieję,że jeszcze tu zawędrujesz:rolleyes:) powiedz mi proszę, czy w końcu masz olejowane schody czy lakier. Przeleciałam kilka dni temu chyba 30 stron u Ciebie, wiem,że się zastanawiałaś w związku z tym,że masz schody bielone, ale nie dotarłam niestety do odpowiedzi. Jeszcze raz Cię witam:welcome: i przesyłam pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 28.02.2015 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Dziewczynki, w poniedziałek pojadę zobaczyć na żywo ten konglomerat: http://imageshack.com/a/img540/412/oc1vM4.jpg Może taki pasowałby u mnie? Czy raczej coś gładkiego i jednolitego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 28.02.2015 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 1) jakiej wysokości macie cokoły w meblach kuchennych? Przypominam wizualizację: [ATTACH=CONFIG]306820[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]306821[/ATTACH] Co prawda pytanie było do dziewczyn... ale podpowiem .... Cokoły wysokie aby mógł KOT mógł poszaleć pod szafkami jak przyjdzie jesień a z nią małe futerkowe ... Dodam tylko ze moje kocisko uwielbia wylegiwać się pod szafką w kuchni, pod jedna specjalnie brak cokołu , niezależnie od pory roku .. cisz spokój ... i na ogon nikt nie nadepnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 28.02.2015 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Dziękuję Martuś za miłe powitanie Od razu odpowiadam . Schody mam lakierowane (mat) i jestem zadowolona z efektu Nie użytkujemy ich jeszcze, więc nie powiem jak się sprawują, ale mieliśmy na nich już takie zabrudzenia, które przy oleju prawdopodobnie wymagałoby szlifowania (farba, czarny pył z szlifowania barierek). Tu wystarczyło przetrzeć mokrą szmatą. Z przyjemnością będę do Ciebie zaglądać . Co do wysokości cokołu, to u mnie jest chyba 12 cm, ale wysokość cokołu zależy chyba od tego jak wysoko planujesz blat. U mnie tak przynajmniej było. Mnie bardzo podoba się propozycja na wizualizacji - czyli fornir. W paint zamalowałam na szybko na czarno byś miała porównanie http://naforum.zapodaj.net/images/45e9777c00ed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 01.03.2015 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Co prawda pytanie było do dziewczyn... ale podpowiem .... Cokoły wysokie aby mógł KOT mógł poszaleć pod szafkami jak przyjdzie jesień a z nią małe futerkowe ... Dodam tylko ze moje kocisko uwielbia wylegiwać się pod szafką w kuchni, pod jedna specjalnie brak cokołu , niezależnie od pory roku .. cisz spokój ... i na ogon nikt nie nadepnie Witam w moich skromnych progach pierwszego Pana:) kota nie mam, a dla psa szykuję miejsce pod ladą w kuchni:wiggle: Dziękuję Martuś za miłe powitanie Od razu odpowiadam . Schody mam lakierowane (mat) i jestem zadowolona z efektu Nie użytkujemy ich jeszcze, więc nie powiem jak się sprawują, ale mieliśmy na nich już takie zabrudzenia, które przy oleju prawdopodobnie wymagałoby szlifowania (farba, czarny pył z szlifowania barierek). Tu wystarczyło przetrzeć mokrą szmatą. Z przyjemnością będę do Ciebie zaglądać . Co do wysokości cokołu, to u mnie jest chyba 12 cm, ale wysokość cokołu zależy chyba od tego jak wysoko planujesz blat. U mnie tak przynajmniej było. Mnie bardzo podoba się propozycja na wizualizacji - czyli fornir. W paint zamalowałam na szybko na czarno byś miała porównanie http://naforum.zapodaj.net/images/45e9777c00ed.jpg Ewciu, bardzo Ci dziękuję,że zrobiłaś mi przeróbkę w paincie, dzięki temu wiem,że powinnam chyba pzoostać przy fornirze:) co do schodów, chyba też wrócę jednak do koncepcji lakieru matowego. Dziś stolarz się nie pojawił, ale jak tylko przyjedzie jeszcze raz obgadam z nim temat:) Pytałam o cokoły, ponieważ mam przewidziane 8cm, ale stolarz mówi,że nie mogą być takie niskie, bo będzie problem z otwieraniem zmywarki. Dziś byliśmy w mieszkaniu, trochę posprzątaliśmy, wyszorowałam kafle w łazience, umyliśmy okna z pyłu. Niestety po szlofowaniu wylewki pył jest wszędzie i trochę pobrudziły się ściany. Będę niebawem testować jak się sprawują te zmywalne farby:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 01.03.2015 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Muszę wybrać okap, najbardziej zależy mi na tym,żeby go nie było widać.Przypominam,że wokół górnych szafek mam czarną obwódkę, więc musi on być w dół szafki wpuszczony, patrząc na wprost nie było go widać. Może coś podpowiecie? Znalazłam takie:Elica Ciakhttp://imageshack.com/a/img661/3278/1T45GV.jpgstąd Leccohttp://imageshack.com/a/img909/7449/N0EWU7.pngstądGardahttp://imageshack.com/a/img673/1526/JYk9z4.pngstąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamar1 01.03.2015 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 super krzesło, czy mogłabyś zdradzić gdzie można takie obejrzeć lub jakbyś pamiętała proszę podaj namiar na sklep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamar1 01.03.2015 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 ktos pytal o lampy w tym stylu http://www.bolia.com/images/products/20-031-10/20-031-10_182751$Main.jpg widze ze u mnie jest w promcji z 650 na 150zl a takie fajne krzeselko http://www.bolia.com/images/products/02-067-30/02-067-30_2995785$Main.jpg z 2tys na 350zl . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamar1 01.03.2015 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 przepraszam ale jestem tu nowa i nie za bardzo potrafię tu się poruszać, ale próbuję. Interesuje mnie nazwa krzesła i informacja gdzie można takie zakupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 01.03.2015 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 przepraszam ale jestem tu nowa i nie za bardzo potrafię tu się poruszać, ale próbuję. Interesuje mnie nazwa krzesła i informacja gdzie można takie zakupić. Melisa mieszka w Norwegii i tam oglądała je w jednym ze sklepów (chyba internetowych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 02.03.2015 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Marta cudna łazienka...piękne szafki:) mam jeszcze pytanie o lampę jielde- zamówiłaś w macie czy połysku? ( lampy tuby novodrowski są w macie?) i na kuchnie zdecydowałaś się w macie(półmacie)? muszę dziś podjąć decyzję czy połysk czy mat:) i ciągle się waham.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 02.03.2015 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Marta cudna łazienka...piękne szafki:) mam jeszcze pytanie o lampę jielde- zamówiłaś w macie czy połysku? ( lampy tuby novodrowski są w macie?) i na kuchnie zdecydowałaś się w macie(półmacie)? muszę dziś podjąć decyzję czy połysk czy mat:) i ciągle się waham.... Ola Jielde w macie i kuchnię też w macie (fachowo to półmat) zamawiam. Nawet górną łazienkę chyba w macie zrobię. Jaki ostatecznie układ i jaką wersję wybrałaś? Będzie fornir też? a jaki blat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 02.03.2015 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Lampki Novodworski z tego co pamiętam są matowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 02.03.2015 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Ola Jielde w macie i kuchnię też w macie (fachowo to półmat) zamawiam. Nawet górną łazienkę chyba w macie zrobię. Jaki ostatecznie układ i jaką wersję wybrałaś? Będzie fornir też? a jaki blat? kuchnia będzie cała biała, blat czarny kronopol U 190KM( Ivy ma taki blat) elementy" drewna" to tylko panele, stół i ewentualnie stoliki kawowe zastanawiam się nad lampami wiszącymi( czy dawać czarne czy białe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 02.03.2015 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Lampki Novodworski z tego co pamiętam są matowe. tak sa matowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 02.03.2015 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Fantastyczna ta zabudowa! MelMel, o lampki ja pytałam Sprawdzisz mi na jaką one są żarówkę i jakie długości ramienia ? E14, max 40 W srednica 14cm,dlugosc 78cm. na outlecie widze ze zostala biala i srebrne, ale nie w moim miescie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts