Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzamy nasze mieszkanie z widokiem na park:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:wiggle: dziękuję :hug:

jutro dam znać na pewno:D

o 8 start i ma im to zająć około 6 godzin :popcorn:

jakby mnie długo nie było, to znaczy,że mój koszmar się spełnił i są rude zamiast bielonych http://emotikona.pl/emotikony/pic/zezloszczony.gif: a wtedy a wtedy pan stolarz będzie biedny http://emotikona.pl/emotikony/pic/0bicz.gif

Maaaaaaarta, będę pięęęęęęęęęęęęękne :D

O jakie ładne. Jaki masz na nie plan?

(do mnie dotarły dziś młynki Menu i cieszę się jak dzieciak ;) )

O wow!!! Boskie te młynki, też chcę :rolleyes:

jaki masz kolor?

co do pojemników, to jeszcze nie wiem, za małe na mąkę, ale już np. na sól ten średni mógłby być.

Czekam jeszcze na dwa inne i wtedy rozplanuję :stirthepot:

czeka mnie jeszcze dużo zakupów kuchennych, w obecnym mieszkaniu mam taką starą i brzydką kuchnię,że jakoś nigdy nie miałam weny,żeby kupować ładne naczynia, przydasie i gadżeciki:)

teraz to się zmieni:wiggle:

O wow!!! Boskie te młynki, też chcę :rolleyes:

jaki masz kolor?

co do pojemników, to jeszcze nie wiem, za małe na mąkę, ale już np. na sól ten średni mógłby być.

Czekam jeszcze na dwa inne i wtedy rozplanuję :stirthepot:

czeka mnie jeszcze dużo zakupów kuchennych, w obecnym mieszkaniu mam taką starą i brzydką kuchnię,że jakoś nigdy nie miałam weny,żeby kupować ładne naczynia, przydasie i gadżeciki:)

teraz to się zmieni:wiggle:

uwielbiam takie rzeczy :D

Szlag by to trafił :sick: Marta, wiem, że żadne słowa Cię nie uspokoją, bo sama przeżywałam to samo. W końcu sama poolejowałam swoje schody i są okej. Natomiast drzwi, ten sam stolarz, zabierał 4 razy do poprawek. Żeby go nie udusić, powstrzymywało mnie to, że prace były już za bardzo zaawansowane i nikty by nie chciał tego poprawiać ;)

Nie martw się, tak to z tymi "fachowcami" jest. Obniż mu wynagrodzenie za straty moralne i pozostałe. Twarda bądź!! :)

Cześć Dziewczynki, dopiero teraz jestem, bo przyznam szczerze, że rano byłam tak wkurzona, że musiałabym tu nabluzgać,a szkoda psuć atmosferę przedświąteczną...

mój M. pojechał rano otworzyć mieszkanie stolarzom, jak mi relacjonował, już w ich samochodzie zauważył,że barierka jest fatalna - przypomnę,że zdecydowaliśmy się na czarną malowaną proszkowo. Była pomalowana, a owszem, ale pędzlem, nierówna, ze śladami włosia i odpryskami. Kazał jej nawet nie wnosić na górę. Najlepsze było jednak przed nami...

zamówiliśmy schody dywanowe, bielone, szczotkowane z białym policzkiem, na wzór tych u Jazzy :) ostatecznie zdecydowaliśmy się na lakier mat.

Okazało się,że owszem lekko bielone są, ale absolutnie nie są szczotkowane.

M. od razu zadzwonił do stolarza - szefa (na miejscu byli tylko pracownicy) i zapytał dlaczego schody nie są szczotkowane. Na co usłyszał odpowiedź : no była rozmowa, że mają być, ale nigdzie tego nie zapisaliśmy, a teraz już nic się z tym nie da zrobić. Jak M. zadzwonił do mnie, to momentalnie szlag mnie trafił, bo dokłądnie wyjaśnialiśmy o jaki efekt nam chodzi, chyba z 5 próbek naszej drewnianej podłogi zostawialiśmy. Podłogę mamy szczotkowaną lekko i panel na górze też ma strukturę na wzór szczotkowania.

Stolarz doskonale o tym wiedział. DODATKOWO dopilnowałam,żeby wszystkie istotne cechy schodów były opisane w umowie. Od razu wzięłam umowę i jak byk : bielone, dywanowe, szczotkowane.

M. jeszcze raz do niego zadzwonił i nagle okazało się,że jednak da się to zrobić... schody wróciły do stolarni. A my zamiast we wtorek spać pierwszą noc u siebie nadal będziemy radośnie hasać po drabinie! Przepraszam, że ja zamiast o mazurkach, babkach i jajkach Wam tu smęcę...ale komu mam się wyżalić, jak nie Wam;)?

już mi trochę nerwy opadły, ale rano to :bash:

Marta :hug: nie jest tak źle ;) Tak się bałaś, że one będą rude, a one rude nie są!!! :D Będą piękne, zobaczysz, tylko trochę dłużej to potrwa ;)

Tomcia,jakby były rude,to doszłoby do rękoczynów :p

a jest nie za dobrze,ale oszczędzę Wam zdjęć tym razem:)