Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Urządzamy nasze mieszkanie z widokiem na park:)

Recommended Posts

Wracam z tematem zabudowy w sypialni:)

chyba będę musiała zdecydować się na fornirowane biurko, z tego względu,że szafy będą z matowego mdfu (laminat był niewiele tańszy, stąd decyzja o mdfie) a z kolei biurko z mdfu odpada, bo się szybko zniszczy.

Chyba nie dobiorę idealnie mdfu białego i laminatu na biurko, co myślicie?

Mdf jest trwalszy od laminatu, to dlaczego uważasz, że szybciej się zniszczy niż laminowany lub fornirowany?? Większość biurek, poza drewnianymi, jest zrobiona z mdf :)

Edytowane przez Tomkowa

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mdf jest trwalszy od laminatu, to dlaczego uważasz, że szybciej się zniszczy niż laminowany lub fornirowany?? Większość biurek, poza drewnianymi, jest zrobiona z mdf :)

Te, ktore ja miałam to raczej z laminatu, np. ikeowskie:)

a stolarze też mówią, że mdf biały nie bardzo na biurko.

Porysowałam trochę po próbce mdfu lakierowanego na mat i jakoś mi się nie widzi na biurko:)

Ja, w odróżnieniu od Juskry, wolałabym nieznaczne różnice w bieli, które potem będą nieistotne, bo dojdą dodatki i inne kolory, niż fornir drewniany, który zdecydowanie odcina się od pozostałej zabudowy :)

No zobaczymy, raczej różnice w bieli by mnie wkurzały, więc się nie zdecyduje. A nie będzie się aż tak odcinał od innej zabudowy , bo komody pod oknem wcale nie będzie. :(

No, to nieźle nas wypuściłaś nie mówiąc od razu :lol2: W takiej sytuacji fornir będzie okej :D

ee no jak komody nie bedzie to pewnie ze juz nie ma zgrzytu :D

to co? martini? :rolleyes:

Dziewczynki, daję sobie spokój z komodą, bo tam jest BARDZO mało miejsca, komoda mogłaby być max. na głębokość 30-35 cm, a długa na rys. jest na 2,80. Pomijam koszt komody, bo już same szafy z biurkiem mnie dobiły, to przy takich wymiarach komody otwieranie szuflad musiałoby być chyba na siedząco, bo na stojąco to całe szuflady by się nie wysunęły. Trochę bez sensu,że nic tam nie będzie, bo fajnie wygląda, ale w rzeczywistości jest bardzo ciasno (zresztą Agnieszka też mi mówiła,żebym łóżko zwróciła, bo za duże, ale to nie wchodziło w grę, bo mam dobry materac na 160, poza tym ja się strasznie rozpycham:D)

Napisałam troche bez ładu i składu,ale mam nadzieję,że mnie rozumiecie:)

Ja używałam preparatu do impregnacji fug HG z fioletowym paskiem. Kupując opierałam się na opiniach w sieci. Mam średnio szare fugi. Niestety tam, gdzie użytkuje się podłogę najintensywniej, czyli przy płycie, już nieznacznie ściemniały.

Dziękuję :) poczytam, kupię i spróbuję powalczyć ze swoimi fugami;)

melduję,że zakupiłam materace i stelaż w ikei i szczęśliwie wracamy z Ikei:)

melduję rownież,że schody dziś podobają mi się nawet bardziej:)