xyzm 04.05.2014 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Domofon miałem jakiś tani założony przez instalatora, zepsuło się wymienił na gwarancji, potem znowu się zepsuło, zrezygnowałem z tego. Zwłaszcza, że trzeba było i tak biegać do domofonu. Z furtki korzystają często osoby które nie są domownikami (głównie rodzina z sąsiedniego domu), obecnie jest system z ciągle włożonym kluczem, więc do bezpieczeństwa się ma to nijak. Chciałbym jednak żeby te osoby wchodziły i wychodziły swobodnie. Wypatrzyłem na rozwiązanie takie:Slican CBRA1 - bramotelSlican bramofon BRF.R z pastylkąplus podłączenie telefonów bezprzewodowych, dla mnie wystarczą 2 Teraz pytanie, pastylki są fajne przy wchodzeniu, tylko że są dotykowe. Więc co z wychodzeniem? Przekładanie ręki będzie nieporęczne i śmieszne, dodatkowy guzik przy furtce ma tyle samo sensu co obecny kluczyk w furtce. Dodatkowe klikanie, żeby wypuścić, na dłuższą metę nie zdałoby egzaminu. Pozostaje ewentualnie dorobienie kluczy. Jak to macie rozwiązane u siebie w domach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel___z 06.05.2014 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Furtka otwierana od wewnątrz, bez możliwości przełożenie ręki i otworzenia jej od zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts