sebabix 04.05.2014 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Witam , potrzebuję porady w sprawie ujęcia wody. Sytuacja wygląda następująco :Na działce ciocia miała dwa budynki ale jedno ujęcie wody ,działka została podzielona na dwie i jeden budynek odkupiliśmy, który nie posiada swojego ujęcia wody .Rozliczanie wody do tej pory nie było problemem bo jest założony dodatkowy licznik i po sprawie. Komplikacja polega na tym ze ciocia nosi się z zamiarem sprzedania swojego domu no i nie wiadomo czy nowy właściciel zgodzi się na udostępnianie mi wody .Do przyłącza mam ok 50m a podwórko całe w kostce brukowej koszt podłączenia wody będzie pewnie duży ze względu na zagospodarowany teren. Czy można uniezależnić ujęcie na zasadzie pod licznika ,służebności lub inny sposób aby rozliczać się z wodociągami . Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcosK 06.05.2014 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 ja jednak radze zrobic osobne przyłącze. Tym bardziej jesli ciocia sprzeda dom to musisz sie liczyc ze nie zostaniecie best friends z nowym sąsiadem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts