Balto 16.03.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 A: i to jest problem - piasek trzyma wilgoć, a jak dodasz do tego mróz to nigdy nie będziesz miała równej powierzchni - stąd małe elemnety czy płytka chodnikowa. Każda będzie sobie oddzielnie pracować. Nie popęka, w teorii nie powinno się złuszczyć jak będzie soł ze śniegiem kapać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xjar 05.07.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 czy ktokolwiek z Was robił próg garażu z wylewki termoizolacyjnej ? taka wylewka to ok 100l więc zamawianie gruchy albo maszyny nie ma sensu, trzeba zrobić samemu, tylko z czego i jak zaizolować może ktoś robił perlitobeton i podzieliłby się doświadczeniem ? chciałbym zrobić sensowny wjazd do garażu nad termoizolacją ściany fundamentowej redukując mostek temiczny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkasperc 28.08.2012 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Witam,Słyszałem, ze pomiędzy kostką a płytkami garażu można zastosować listwę gumową.Słyszeliście o takim rozwiązaniu, możecie podać nazwę takiej listwy lub link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 08.10.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Odświerzę, bo też mam zagwostkę dotyczącą progu w garażu. Co prawda nie daję styropianu, więc ten problem mi odpada, ale zastanawia mnie gdzie powinna kończyć się kostka - wylewka będzie bezpośrednio na chudziaku, przed bramą wewnątrz garażu ma być odpływ liniowy, ale nie bezpośrednio przy bramie, tylko jakieś kilkanaście cm od niej. Pytanie - czy dojechać kostką do skrzydła z zewnątrz, czy wejść do wewnątrz i zakończyć przed odpływem? I kolejna sprawa - nie będzie miejsca na podsypkę pod kostkę na ścianie fundamentowej w progu - jak położyć tu kostkę? Na klej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ConradBeata 15.11.2012 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Dlatego ja bym polozyl kawalek grubej blachy (ca 8-10mm ??) szerokosci najlepiej calego otworu, a dlugosci ok 50cm. Te 20cm wysunac na zewnatrz - tak zeby przykrylo styropian, a pozostale 30cm.. I tu rozne opcje w zaleznosci z czego masz tego chudziaka. Ja tam mam strop (bo na dole drugi garaz), wiec te 30cm blachy na koncach co 10-20cm zakotwic jakimis porzadnymi kolkami. Wtedy mozesz spokojnie po tym jezdzic i styro jest bezpieczny. Kwestia dobrego zabezpieczenia blachy przed korozja, ale mysle ze taka gruba blache szybko korozja nie zje Jezeli chodzi o koszt blachy to jak masz np otwor 3m * 0,5m * 1cm grubosc = 0,015m3, przy gestosci stali ca 7,8t/m3 daje ok 120kg. Najlepiej udac sie na zlom i poszukac odpowiedniej za ~1 pln / kg też mam ten dylemat, jak zabezpieczyć styro na ścianie fundamentowej (10cm) żeby położna na nim kostka nie zagniatała go podczas wjazdu samochodem do garażu? też myślałem nad taką blachą jednak ja już mam wylewkę na progu więc nie ma opcji, myślałem też nad blachą ryflowaną, która przykręcona do progu od góry na kołki licuje się z płytkami w garażu i opiera na kostce na podjeździe tworząc mostek nad tą kostką leżąco na styro, ale nie będzie to za ładnie wyglądało. Można by też wyciąć styro na szerokości około 50 cm tam gdzie jadą koła i w to miejsce do progu przykręcić kątownik lub jakiś krawężnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 05.05.2014 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Witam, wlasnie jestem na etapie ukladania styropianiu w domu i garazu. po ulozeniu styro w garazu zastanawiam sie teraz jak oddzielic wylewke w garazu od progu aby nie powstawal mostek na styku progu z garazem. Mam w garazu 10cm styro na podlodze i na to pojdzie wylewka anhydrytowa 7cm. garaz bedzie ogrzewany. w tym momencie styro konczy sie ok. 5 cm przed progiem garazu. Mam pomysl taki zeby dac pomiedzy wylewke a prog styrodur o grubosci 5cm na wysokosc wylewki, z drugiej strony dojechalbym kostka brukowa do tego styroduru. moze byc takie rozwiazanie, czy inaczej kombinowac? z gory dzieki wielkie za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andaway 02.08.2014 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 Witam, wlasnie jestem na etapie ukladania styropianiu w domu i garazu. po ulozeniu styro w garazu zastanawiam sie teraz jak oddzielic wylewke w garazu od progu aby nie powstawal mostek na styku progu z garazem. Mam w garazu 10cm styro na podlodze i na to pojdzie wylewka anhydrytowa 7cm. garaz bedzie ogrzewany. w tym momencie styro konczy sie ok. 5 cm przed progiem garazu. Mam pomysl taki zeby dac pomiedzy wylewke a prog styrodur o grubosci 5cm na wysokosc wylewki, z drugiej strony dojechalbym kostka brukowa do tego styroduru. moze byc takie rozwiazanie, czy inaczej kombinowac? z gory dzieki wielkie za sugestie. Jak to rozwiązałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesz 10.08.2014 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 podlaczam sie pod pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 21.08.2014 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Niektórzy dają odwodnienie liniowe wzdłuż progu, tab by brama garażowa opierała się o zewnętrzną krawędź odwodnienia. Wtedy powietrze znajdujące się w odwodnieniu rozdziela wylewkę garażu od kostki brukowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jatamen 04.09.2014 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Po prostu na zewnątrz przy samych drzwiach od garażu trzeba zrobić mały fundament betonowy i zostawić miejsce na kostkę i podsypkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 04.09.2014 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Po prostu na zewnątrz przy samych drzwiach od garażu trzeba zrobić mały fundament betonowy i zostawić miejsce na kostkę i podsypkę. No i drugi popis ogarnij się, czytaj temat i ogarniaj o co chodzi pytającemu, a nie tak walisz od czapy, aby tylko posty nabić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiszelk 03.08.2020 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Tutaj gość pokazuje co i jak, nie jest super, ale można podpatrzyć..Poczytajcie też komentarze bo tam sporo rad jest co i jak z tym połączeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian88max 16.08.2022 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2022 a jak by zrobić próg z ytonga ? on ma dobre własciwosci tylko czy z biegiem czasu się nie rozkruszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts