yendrek3 05.05.2014 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Witam wszystkich, Jestem na etapie elewacji. Mam juz polozony styropian 15cm na calym budynku i na to naciagniety klej i siatke. Teraz chcemy polozyc strukture i do tego dolozyc troche drewna na elewacji. Mam pytanie jak zamontowac poprawnie tak zeby drewno nie odpadlo jelsi mam juz pod spodem styropian. Czy wyciac obecny styro i wykonac ruszt z drewna czy moze jedank da sie to jakos zrobic bez wycinania styro. Do tego jeszcze pytanie czy nie bedzie to glupio wygladac jesli drewno bedzie odstawac od elewacji o jakies 20mm grubosc deski elewacyjnej? czy powinno to jednak byc na jednym poziomie z tynkiem? Dzieki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiupl 05.05.2014 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Ja mam przepis na goły mur, ale może komuś sie przyda. Właśnie dziś zaczęli u mnie prace przy elewacji. Ja robię tak (podpatrzone na FM):1. do muru stelaż poziomo 40x602. pomiędzy niego styropian 6cm3. stelaż pionowo co 40-50cm 40x704. styropian 6cm pomiędzy II stelaż5. klej i siatka6. deska elewacyjna poziomo z małą szczelinką wentylacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 05.05.2014 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 no wlasnie gdybym mial gola sciane to bym tez tak zrobil ale mam juz 15cm styro, klej i siatke i nie wiem czy to ciac czy co z tym robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 05.05.2014 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 no wlasnie gdybym mial gola sciane to bym tez tak zrobil ale mam juz 15cm styro, klej i siatke i nie wiem czy to ciac czy co z tym robic? i ja podłączę sie pod pytanie, bo mam ten sam problem.. czy wiecie, jak to zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 05.05.2014 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 ponaglam, ktos co wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 05.05.2014 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 ja nie wiem, ale podłączam się pod wątek - czy coś złego jest w styropianie pod drewnem? przyjęto, że kładzie się wełnę, ale ze styropianem trochę prościej, jeśli chce się samemu robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 05.05.2014 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 ja nie wiem, ale podłączam się pod wątek - czy coś złego jest w styropianie pod drewnem? przyjęto, że kładzie się wełnę, ale ze styropianem trochę prościej, jeśli chce się samemu robić. Tez sie nad tym zastanawialem i zauwazylem ze glownie daja welne Why? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiupl 05.05.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 wełna lepiej dolega do kantówek, można ją ciut ścisnąć i odprężając się uszczelni lepiej styk kantówka - izolacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts