lamcpp 05.05.2014 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Zamierzam robić wylewkę balkonową.W tej chwili fundamenty ocieplone są styropianem. Wylewka będzie cementowana, na niej warstwa cegieł.Powiedzcie jak dobrze zaizolować miejsce styku pomiędzy drzwiami balkonowymi a wylewką betonową? W tej chwili mam tam piankę, ale to chyba trochę mało. W jednym z artykułów znalazłem coś takiego: "4. Przy wykonywaniu wylewki w obszarze wejścia istotne jest aby maksymalnie ograniczyć kontakt betonu ze stolarką. Dlatego też zaleca się w bezpośrednim sąsiedztwie drzwi wprowadzenie ok. 20-30 cm odcinka styropianu ekstrudowanego (materiału twardego) i przymocowanie (przyklejenie) warstwy wykańczającej bezpośrednio do niego. 5. O ile jest to możliwe, samą stolarkę należy osadzić na materiale izolacyjnym w taki sposób aby zachować ciągłość izolacji termicznej z wnętrza na zewnątrz budynku – do zatopionego pasma styropianu ekstrudowanego." Gdzie ja mam ten styropian dawać teraz? przecież będzie odstawał od drzwi? Czytałem jeszcze o wkładkach izolacyjnych, czy to zdaje egzamin i jak to stosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts