Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cosmopex - proszę o opinie

songoku_xxx

Recommended Posts

Czołem :)

Próbuję dojść do ładu z instalacją hydrauliczną w rosnącym domku.

Ten ład to konkretnie wybór konkretnego hydraulika i rozwiązania :D

Wyceny mam od 30 000 do 47 000 :eek::

Co sądzicie o rurach cosmopex? Mam propozycję zastosowania ich w połączeniu z rozdzielaczami TECE. TECE o ile mnie zwodny umysł nie myli ma chyba dość dobr opinię. Nie mogę natomiast znaleźć nic o Cosmopex - nawet na allegro żadnej aukcji nie ma z tym. Hydraulik powiedział, że załatwi mi 1m rury Cosmopex w cenie ok 3,1-3,15. Pójdzie tego z 1500 metrów bo i podłogówka w całym domu i CWU w systemie rozdzielaczowym bez trójników pod podłogą.

Czy myślicie, że to dobry pomysł?

Jakies opinie o Cosmopex? Z góry dzięki :)

Pozdrawiam

Marcin

Cosmopex to marka własna takiej hirtowni sieciowej Bims Plus. Cosmo to rura produkcji belgijskiej firmy Henco robiłem na ty materiale i robię nadal ogólnie jestem zadowolony

http://www.henco.be/en/products/pipes/16594/astandardpe-xcalpe-xc/16614/

Z tym załatwieniem to trochę przesadził - nie załatwi ale sprzeda Ci w tej cenie. Ja mogę załatwić po 2,80-2,90 :))) Ale sprzedam po 3 :) Acha do wody to kup sobie gotową rurę w izolacji.

hehe no tak :)

A czy standard tej rury to coś w okolicy Kisana i Wavina?

Wodę planuję puścić pomiędzy dwoma warstwami ocieplenia (5cm+5 cm) na podłodze, więc chyba otuliny nie potrzebują :)

yendrek to jest całościowa suma wraz z piecem za 9000 :)

na podloge dalbym zawsze otuline dla zabezpieczenia mechanicznego