songoku_xxx 05.05.2014 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Czołem Próbuję dojść do ładu z instalacją hydrauliczną w rosnącym domku. Ten ład to konkretnie wybór konkretnego hydraulika i rozwiązania Wyceny mam od 30 000 do 47 000 : Co sądzicie o rurach cosmopex? Mam propozycję zastosowania ich w połączeniu z rozdzielaczami TECE. TECE o ile mnie zwodny umysł nie myli ma chyba dość dobr opinię. Nie mogę natomiast znaleźć nic o Cosmopex - nawet na allegro żadnej aukcji nie ma z tym. Hydraulik powiedział, że załatwi mi 1m rury Cosmopex w cenie ok 3,1-3,15. Pójdzie tego z 1500 metrów bo i podłogówka w całym domu i CWU w systemie rozdzielaczowym bez trójników pod podłogą. Czy myślicie, że to dobry pomysł? Jakies opinie o Cosmopex? Z góry dzięki Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 05.05.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Cosmopex to marka własna takiej hirtowni sieciowej Bims Plus. Cosmo to rura produkcji belgijskiej firmy Henco robiłem na ty materiale i robię nadal ogólnie jestem zadowolony http://www.henco.be/en/products/pipes/16594/astandardpe-xcalpe-xc/16614/ Z tym załatwieniem to trochę przesadził - nie załatwi ale sprzeda Ci w tej cenie. Ja mogę załatwić po 2,80-2,90 )) Ale sprzedam po 3 Acha do wody to kup sobie gotową rurę w izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 05.05.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 po 3.1 do 3.15. No sorry ale za okolo 2.5 mozesz miec pexa Wavin'a a ta to kazdy zna i napewno jest to rura dobra. a tak BTW to cena za hydraulike szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
songoku_xxx 05.05.2014 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 hehe no tak A czy standard tej rury to coś w okolicy Kisana i Wavina? Wodę planuję puścić pomiędzy dwoma warstwami ocieplenia (5cm+5 cm) na podłodze, więc chyba otuliny nie potrzebują yendrek to jest całościowa suma wraz z piecem za 9000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 05.05.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 hehe no tak A czy standard tej rury to coś w okolicy Kisana i Wavina? Wodę planuję puścić pomiędzy dwoma warstwami ocieplenia (5cm+5 cm) na podłodze, więc chyba otuliny nie potrzebują yendrek to jest całościowa suma wraz z piecem za 9000 na podloge dalbym zawsze otuline dla zabezpieczenia mechanicznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts