nanett 05.05.2014 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 (edytowane) Kochani, proszę bardzo o pomoc. Dzisiaj deweloper zadzwonił i powiedział, że jutro wchodzi ekipa hydraulików i muszę mu powiedzieć jak chce urządzić łazienkę, a do tej pory kompletnie o tym nie myślałam... W łazience planuje wannę, pralkę, wc, kosz na brudne ciuchy, suszarkę nad wanną i umywalkę. Ogrzewanie będzie podłogowe ale musze też gdzieś wcisnać grzejnik scienny. Proszę pomóżcie jak to rozplanować z sensem. Edytowane 5 Maja 2014 przez nanett Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 05.05.2014 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 no to za duzo czasu ci nie dal. ma nyc wanna i kabina czy tylko jedno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nanett 05.05.2014 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Niestety, opóźnił się nieco przelew z banku i gdyby nie przyszedł dzisiaj to w ogóle nie miałabym możliwości wprowadzenia swoich zmian. Planuje tylko wannę, prysznic będzie na dole w małej łazience, ale nie wykluczam brania pryszniców w wannie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 05.05.2014 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 wanne w rog, umywalke po przeciwnej stronie, kolo umywalki pralke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexandraxyz 06.05.2014 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Witam, mam taki sam problem i bardzo proszę o pomoc. Do 10 maja muszę podać gdzie co ma być w łazience. Jeśli chodzi o tę pierwszą, połączoną z garderobą*to ma tam być prysznic 90x90, obok chciałam wannę*o szer. 90 cm., jeśli chodzi o dł. to może 180 cm. No i zastanawiam się*gdzie ma być umywalka (1 lub 2) i WC. Przydałaby się też jakaś szafka na kosmetyki. W drugiej łazience z wejściem z korytarza będzie wanna, umywalka, wc i szafa w której ma znaleźć się pralka 45cm szerokości. Bardzo proszę o rady i pomoc w rozplanowaniu. Pozdrawiam, Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 06.05.2014 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Ja bym nic nie zmieniła w układzie łazienki z garderobą,a w drugiej umywalka z pralką na ścianie za drzwiami,wanna naprzeciw i wc obok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexandraxyz 06.05.2014 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Ja bym nic nie zmieniła w układzie łazienki z garderobą,a w drugiej umywalka z pralką na ścianie za drzwiami,wanna naprzeciw i wc obok. No właśnie chciałam zrobić tak, żeby kabina była w ciągu z wanną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nanett 06.05.2014 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Na szczęście coś się poprzesuwało i mamy troszkę czasu... uff yendrek3, dziękuję za podpowiedź ale niestety nie widzę tego o czym napisałeś. Poniżej plan, tutaj widać gdzie jest np. pion do kanalizacji i z tego co się dzisiaj dowiedziałam WC raczej nie będziemy mogli ruszyć, więc podczas posiedzenia mam centralny widok przez okno na okno sąsiada. Wymyśliłam takie układy: 1. Pralka po prawej stronie, w wysokiej zabudowie. Nad pralką miejsce na miski, proszki itp. W miejscu kwiatka niższa zabudowa na kosz na brudy. Minus tego układu to odległość między pralką a wanna nad którą będzie suszarka podwieszana. 2. Tutaj pralka ze wspólną zabudową razem z umywalką, kosz na brudy pod umywalką. Proszki, miski inne w szafeczce w rogu. Minusy jakie widzę to zabudowa od samej podłogi, a bardzo podobają mi się szafeczki z umywalką podwieszane nad podłogą. 3. Lustrzane odbicie nr. 2 z tym, że tutaj robi mi się już jakoś ciasno... Który układ wydaje się wam najsensowniejszy? Czy może jeszcze coś poprzestawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nanett 07.05.2014 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Jeszcze przez noc dwa ustawienia mi do głowy wpadły: 4. Fajnie można połączyć blat z wanną, jest jeszcze bardziej przestronnie bo nie ma sprzętów po obu stronach ściany ale za to odległość między wanną a pralka sie wydlużyła. Jest też nieco ciasniej przy kibelku. Można zrobić parawan w wannie i spokojnie brać prysznic. 5. Ładne lustro na na całą szerokość sciany. Luźniej przy kibelku i bliżej do pralki niż w nr. 4 Luźniej niż we wszystkich poprzednich koncepcjach, nie widzę za to możliwości brania prysznica bez zalewania połowy łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts