Matizzulo 06.05.2014 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 (edytowane) Witam serdecznie Jestem tutaj nowy więc proszę o wyrozumiałość 1.Mam problem. Od jakiegoś czasu przecieka mi garaż. Głównym powodem (wg. fachowca i mnie) jest woda która zbierała się w niedrożnej rynnie i wchodziła pod blachę. Rynna została oczyszczona ale chciałbym dodatkowo tanim kosztem uszczelnić jeszcze blachę na garażu i rynnę. Poniżej zdjęcia jak to mniej więcej wygląda. Jaką masę uszczelniająca polecacie ? czy coś w stylu dacholeum, disprobit sie sprawdzi ? 2. Drugim problemem jest to że obok garażu stoi Altanka drewniana, która wystaję trochę ponad garaż i zawsze zacina tam deszcz kiedy pada. Macie jakiś pomysł jak to zabezpieczyć ? (pomiędzy garażem a altanką idzie poziomo rynna). Pozdrawiam i dzięki za pomoc. Edytowane 6 Maja 2014 przez Matizzulo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matizzulo 06.05.2014 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Reszta zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 16.05.2014 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Ja doradzić na podstawie tak zrobionych zdjęć? Skoro jak twierdzisz był "fachowiec" i oglądał to niech to zrobi. Jak dla mnie masz połączenie pod spadek. Rynna do wymiany. Jak ma być tanio to zasmaruj lepikiem i po sprawie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matizzulo 20.05.2014 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Chcę to zrobić sam tanim kosztem. Wszystkie prześwity chce zabić boazerią i zakleić papą. A jaki ten lepik do smarowania dachu? macie jakiś nie drogi i sprawdzony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akumulator 20.05.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Po pierwsze słoma na papie bardzo złe powiązanie chyba ze zielony dach ma być , sprawdż papę na całej powierzchni może trzeba od nowa położyć na zakład , a podczas deszczu zwróć uwage gdzie woda tak naprawdę spływa;) czy do rynien czy po scianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts