Matizzulo 06.05.2014 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Witam Mam mały kawałek kostki na podwórku (ok4-5m2) i chciałbym wymienić ją na taką samą ale inny kolor. Wyciągnąłem już kilka i widziałem że pod nią jest dosyć utwardzone podłoże(pewnie piasek z cementem) Pytanie teraz czy wystarczy na to wysypać piasek (drobny) i można układać kostkę czy trzeba skuć tamtą warstwę i wszystko od nowa? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HadesBD 06.05.2014 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Zależy jakie przeznaczenie tego kawałka kostki, jeśli jeżdźą po tym auta to piasek na to odpada moim zdaniem.Kostka nie zwiąże się z podłożem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matizzulo 06.05.2014 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Po kostce chodzi się bardzo sporadycznie jest to tylko dróżka w ogrodzie Dlatego myślę że nawet nie będę mieszał z cementem nic tylko podsypke wyrównam i na to kostkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 06.05.2014 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 uzyj starego podkladu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 06.05.2014 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Kup worek cementu wymerdaj z piachem i na tym kładź, a nie na samym piachu. Będzie lepie Dobij z czuciem przez deskę i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 06.05.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Kostka nie zwiąże się z podłożem. A kiedy zwiąże? I w jakim celu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 06.05.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Jak brukarz z mazowsza ułozy i bluszcz wyrośnie pomiedzy kostkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 06.05.2014 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Wystarczy czysty piasek, warstwa 15-20mm. Warto tę warstwę ładnie "zaciągnąć" - jeśli są krawężniki to np. deską o odpowiednio wyciętym kształcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 06.05.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Zależy jakie przeznaczenie tego kawałka kostki, jeśli jeżdźą po tym auta to piasek na to odpada moim zdaniem. Kostka nie zwiąże się z podłożem. Mam cały podjazd (40m długości) zrobiony bez grama cementu. Kostka nie musi wiązać z podłożem. Tzw. "brukarze" używają suchego betonu z wygody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HadesBD 07.05.2014 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 To fakt zakładając staranniej wykonaną podbudowę bez oszczędności na kruszywach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 07.05.2014 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 @Lopesjus cemetu nie dodaje się, żeby kostka wiązała z podbudową. Tylko, żeby podsypka (piach w tym przypadku) nie został wypłukany, co doprowadzi do powstania nierówności. Osobiście polecam układanie na kruszywach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 16.01.2015 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Podpowiedzcie prosze czy jest sens do podbudowy kupic plukany piasek, ponoc z cemenetm I klasy tworzy mocniejsza podbudowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 18.01.2015 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Nie ma potrzeby plukanego na podsypke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 19.01.2015 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Dziekuje bardzo za odpowiedz, mozesz mi powiedziec jakiej wysokosci VAT jest dodawany do uslug brukarskich- mam na mysli robocizna z materialem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts