Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przyłącze energetyczne na własną rękę.Marysin Wawerski.

enedue

Recommended Posts

Mam taką sytuację. Podpisałam aneks do umowy, że projekt przyłącza energetycznego robię na własną rękę. Póki co nie mogę znaleźć chętnego na zrobienie owego projektu przyłącza, a jedyny, który chciał gadać, poinformował mnie, że weszłam w bagno i jedyne co ma sens to zrobić jakiś myk, tak serio, to nic z tego nie załapałam - powinnam była chyba nagrywać :confused: poza tym, że pan zrobi jakiś kabel i potem go się odbierze i tym sposobem od razu będę miała najpierw prąd budowlany, potem normalny. Tyle że mnie to będzie o jakieś 9 tys więcej kosztowało, ale za to prąd po 4 miesiącach. Możecie mi przybliżyć, co pan miał na myśli????

Sytuacja jak na fotce, po lewej zarośnięta moja działka, po prawej widać słup, do którego należałoby się podłączyć.

Zrzut ekranu 2014-05-6 o 17.24.32.jpg

Czy może to wszystko jest ciężko bez sensu, i rozsądniej anulować ten aneks - można w ogóle ???? i zdać się na RWE Stoen Operator?

Proszę, poradźcie.

Do wzięcia na siebie projektu zmusił mnie termin, jakieś 1,5 roku czekania na prąd. Teraz już nie wiem, czy dobrze zrobiłam :oops:

• 1 month później...

Trzeba było spytać go w czym jest te bagno ?

Z przyłączem budowlanym jest mniej problemów, bo nie trzeba robić projektu, czasem łatwiej i znacznie szybciej z sąsiadem załatwić. U mnie prąd budowlany powstał w tydzień z odbiorami. Na docelowy czekam już 20 miesięcy .. co ciekewa prąd na działce miałem a słup stoi w ok 30m.

Nie wiem skąd u Ciebie cena 9 tyś, za co ? Podajesz mało szczegołow, a fotka nic nie znaczy, wystarczy, że ulica na której stoi nie ma właściciela i masz problem.

Też nie rozumiem, po co brać na siebie projektowanie przyłącza skoro jest to po stronie zakładu. Termin 18m, do niby max, albo inaczej orientacyjnym u mnie już jest przekroczony.

• 4 weeks później...
Tez mam sytuacje ze pradu docelowego potrzebuje, a w umowie pge napisalo grudzien 2015, ale jak z nimi rozmawialam przed wczoraj to powiedzieli ze ok 5 miesiecy sie czeka realnie. To tez bardzo duzo biorac pod uwage fakt, ze slup stoi przy jednej i drugiej strony granicy :-/

u mnie termin byl 18 miesiecy, realnie mowili okoloroku, podpisalem umowe przylaczeniowa w czwartek a w srode juz zalozyli skrzynke. teraz tylko umowa handlowa i licznik tez w pare dni