slawek2535 06.05.2014 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Czesc forumowicze, mam duzy remont w domu i zastanawiam sie nad kominkiem. Podprowadzono mi " wode" do salonu wiec kominek bedzie grzał centralne, głownie przeznaczenie przepalanie podczas imprez rodzinnych oraz dogrzewanie wody np. wiosną. Ogolnie posiadam w piwnicy piec na ekogoroszek, wiec kominek bedzie tylko dodatkiem dla oka, solonu oraz ozdoba zimnych wieczorów. Stad tez pytanie, jaki wklad z plaszczem wodnym wybrac ? Czy musze miec wezownice ? Ile musze wydac ? Fachowiec który remontuje mi dom mowi ze z Kratki kominki sa jakosc/cena dosc ciekawa propozycja. Tylko teraz co ja tak naprawde potrzebuje ? Wiem ze potrzebuje - wklad kominkowy- plaszcz wodny- system czystej szyby ( czy cos takiego )- system zimnej klamki Tylko teraz czy brac kominek z dolotem ? System Glass czy z wezownica ? Ile tak naprawde trzeba wydac na wklad z plaszczem wodnym aby czlowiek byl zadowolony do zastosowan takich jak mowie. Moze ktos polecic cos ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 06.05.2014 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Skąd przekonanie, ze potrzebujesz płaszcz wodny? Z tego co przeczytałem, jedyny argument "za", to woda w salonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek2535 06.05.2014 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 http://www.cieplobezgranic.pl/co-to-jest-plaszcz-wodny/ To przeczytalem i uwazam ze to przydatne, a lepiej miec plaszcz wodny czy nie miec ? az za duzo to on nie kosztuje dodatkowo do kominka. Wiec zapraszam do dyskusji bo jak widzicie jestem zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myśliciel1719512194 07.05.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Z tego co piszesz kominek będzie rekreacyjny i używany sporadycznie, dlatego też zamiast pchać się w wkład wodny, którego i tak nie wykorzystasz za bardzo, proponowałbym zakupić jakiejś dobrej marki kominek powietrzny będziesz bardziej zadowolony. Tak na marginesie to poczytałbym troszkę opinia na temat wkładów firmy kratki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 07.05.2014 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 http://www.cieplobezgranic.pl/co-to-jest-plaszcz-wodny/ To przeczytalem i uwazam ze to przydatne, a lepiej miec plaszcz wodny czy nie miec ? az za duzo to on nie kosztuje dodatkowo do kominka. Wiec zapraszam do dyskusji bo jak widzicie jestem zielony Opinia producenta wkładów z płaszczem wodnym o przydatności tych urządzeń, jest dla Ciebie miarodajna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orcio_kr 07.05.2014 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 mnie koszt instalacji wodnej + robota do kominka z płaszczem kosztował ok 8k ...policz sobie czy przy paleniu sporadycznym ma to sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek2535 07.05.2014 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Kominek powietrzny ale tym nie ogrzeje pietra raczej, ogolnie to ja jestem na pietrze, rodzice na dole i oni chca koniecznie miec kominek w salonie czasem chca grzac jesien/wiosna ale ja nie widze w tym sensu, jednak upartosc nie zna granic dlatego probuje sie rozeznac w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 07.05.2014 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Eeeeee! Kolego...To zmienia postać rzeczy. Masz palaczy na etacie! To będą dwa oddzielne mieszkania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts