hokejgk1 07.05.2014 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 I kolejna wpadka:kazałem powycinac nawet narysowałem na krokwiach gdzie mają powycinac okienka pod deskami 3x10cm do sąsiednich pól i oczywiście zapomnili ... Zadeskowali Czym to teraz we własnym zakresie wyciąć ... ??? Czy takie cuś poradi sobie z krokwią gruba na 8cm http://polmarprojekt...-wyrzynarka.jpg ??? http://www.dachowa.c...sz_w_dachu2.gif (tylko nie tak całkiem na brzegu krokwi) moge jeszcze wstaić wywietrzniki połaciowe ale je chce ograniczyc do minimum ze gllędy na mozliwość nawiewania śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 07.05.2014 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 wiertarka i wiertełko 20-30 i poszło. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 07.05.2014 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Zobaczymy czy dojdę wiertarą tak blisko dechów ... A co do okien połaciowych to kiedyś chyba nawet Pan i AW zalcał wstawienie rurek z boku okien ... jakiej średnicy stosowaliście te rurki bo Mi Się nie usmiecha wstawianie nad oknem w papię wywietrznika do gontów bo może tam łatwo nawiewać drobny śnieg jak uszczelka klinowa lub nawet ta rozprężna sparcieje ... Tylko jakiej średnicy musiałą by być ta rura skoro zalecają aby wlot w okapie był chyba 200cm2 itd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 08.05.2014 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Chyba nie kanalizacyjną 110 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 12.05.2014 05:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 No nikt nie doradzi jakie teo otwory toretycznie powinny być ... Bo nie wiem co robić czy wiercić i przewiercać krokwie dochodzące te do narożnych czy może wstawić wywietrzniki połaciowe do gontów ale przez te może nawiewać śnieg ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 18.05.2014 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Witam. Jestem właśnie na etapie ocieplenia poddasze (dach koperta, deskowany płytą OSB).Obecnie kombinuję ze szczeliną wentylacjną pomiędzy wełną a płytą OSB. Wszytko OK, gdy odcinek między krokwiami idzie nad sufit w , ale jak wykonać szczeliny wentylacyjne przy narożach, gdzie krokiew łączy się z krokwią narożną i nie ma przejścia do samej góry, jak wykonać szczelinę tam gdzie są okna dachowe, okna są 78x140, więc nie mam wiele miejsca między krokwią a oknem, jakieś 3 cm z każdej strony. Proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 18.05.2014 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Nad oknem robisz przerwę w płycie OSB i dajesz nawiewnik spod pokrycia docelowego.Poszukaj było opisywane i zdjęcia nawiewników też były. Sporo udzielał się Pan A. Wilhelmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 19.05.2014 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 aiki, nad oknem to już nie ma problemu, bo może iść wentylacja do kalenicy, ale jak to zrobić od nawiewu do okna, oraz między oknem a krokwiami ? Czytałem coś o rurkach, ale czy to ma sens ? Kładziemy wełnę, zaklejamy każdą dziurę, a tu na 3 cm szerokości jeszcze jakaś rurka ??Co się stanie złego jak między krokwiami tam gdzie okna nie będzie szczeliny wentylacyjnej ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 19.05.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 A o tym nie myślałem. może dlatego, że okno będę miał tylko jedno i dosyć nisko.A grozić może chyba pleśnią i wilgocią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts