Violetta 25.05.2004 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 Czy Z-d Energ. odmówił komuś podłączenia prądu? W okolicy nie ma gruntów gminnych , tylko prywatne - w związku z tym brak miejsca pod stacje transformatorową. Sąsiedzi chcą odsprzedać kawałek gruntu pod transformator, ale Energetyka marudzi: tam za daleko a tu za drogo (10.000) . Zaproponowano nam ...rozwiązanie umów. A domy już stoją!Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 25.05.2004 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 Najszybciej to byłoby zrzucić się na działkę pod trafo, kupic i przekazać ZE. Przed chwilą w innym wątku pisałem, że monopolista robi co chce. Oczywiście możecie walczyć i pewnie się Wam uda, tylko ile to zajmie czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARO2004 28.05.2004 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 Proponuje abyscie wystapili o pomoc do Urzedu Reguacji EnergetykiMialem podobna sytuacje 2 lata temu, trwalo to jakies 6 m-cy ale nie wydalismy dodatkowo ani grosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 28.05.2004 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 Violetta - a kiedy dali ci taką odpowiedź - dawniej niż dwa tygodnie temu?BO ok 2 tygodnie temu połączyli się w koncern - poł zach Polska i przestali wydawać jakiekolwiek decyzje do czasu ustalenia między sobą jakie przyjąć podejście do umów, klientów etc.Jeśli dali decyzję dawniej jeszcze jako ZE Wrocław to jest szansa że teraz się to zmieni. Jeśli teraz to znaczy że się ocknęli i zaczęli gadać z klientami.Mnie to szlag trafia bo nie mogę od nich wydobyć warunków przyłączenia prądu a już chcę składać wniosek o pozwolenie. Zastanawiam się że może ja przestanę płacić rachunki za prąd jak oni nie chcą gadać ze mna? Jak energetyce za dorogo to może dlatego że ludzie po prostu nie wystąpili z wnioskiem o wydanie decyzji czy warunków - i ZE nie ma podstaw do oszacowania inwestycji. Najlepiej byłoby wystąpić razem w kilka czy kilkanaście osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts