Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 92
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jednak dopatrzyłem sie, cegła. Hmm.... cegła to 65 mm więc... nie róbmy tragedii :) podklinować jak mówiłem, zamocować w połowie szerokości kotwę do listwy podparapetowej, zamocować ją w podłożu i zalać wylewką :) Będzie "smak i sznyt" jak tu ktoś pisał ;) choć trochę wbrew idealnym zasadom

jestem przeciwnikiem tych podpór ale cóż, skoro chcę się zbić cenę . . .

Jak to co zrobią ?

Bwojtku, styropian, a później folie kleić do podparapetówki i muru będą

Tanio i o to przecież chodzi a że przez podporę trochę mało stabilnie i może przy wylewce wypchną 5 mm na zewnątrz dół . . . kogo to obchodzi

...Wiem, że sprawdzenie kamerą termowizyjna w zimę to już dużo za późno.
w oderwaniu od całości tematu - ale dla Twojej informacji

Sprawdzenie kamerą nie wychwyci różnicy w wykonaniu montażu, czy będzie tradycyjny, czy z foliami, taśmami

Wskaże tylko miejsca gdzie ewentualnie popełniono błąd np. brak piany bo już czy jest folia czy jej nie ma na pianie kamera nie zauważy różnicy

w oderwaniu od tego montażu

Ja mówię że konsole są złe przy dużych odległościach. Nie gwarantują sztywności i zabezpieczenia przed wypchnięciem ościeżnicy w trakcie wykonywania wylewek miksokretem. Tu jest tych cm mało ale i tak może wypchnąć na zewnątrz kilka mm i później może pojawić się problem

Jak napisał Witek, to już niewielki koszt przy koszcie zamówienia stolarki, o koszcie całej budowy nie wspomnę a miejsce jakie spierniczyć najłatwiej i najbardziej się później czkawką odbija jak źle zrobione

Witam

Bwojtku, dobrze wiesz, że dla całej idei montażu I3 kolejność jest niewłaściwa :) MM nie jest potrzebny

smutno mi :cry:

Wychodzi na to, że zwykły inwestor powinien zrobić doktorat z montażu okien i wszystko dokładnie wpisać do umowy :).

to nie tak - wystarczy wybrać ekipę, która ma pojęcie o tym co robi - tak wiem, że trafić można różnie ale ... są zawsze pewne przesłanki :)

Pozdrawiam

....wystarczy wybrać ekipę, która ma pojęcie o tym co robi ....
Czy zdajesz sobie sprawę z tego że takich ekip ze świeczką szukać ? Czy wiesz, że niektórzy przygotowują się specjalnie by zaistnieć w ZMS a jak mają papier to dalej pieprzą robotę ? W tym kraju nigdy nie będzie dobrze. Ja już przestaję w to wierzyć

Czy zdajesz sobie sprawę z tego że takich ekip ze świeczką szukać ? Czy wiesz, że niektórzy przygotowują się specjalnie by zaistnieć w ZMS a jak mają papier to dalej pieprzą robotę ? W tym kraju nigdy nie będzie dobrze. Ja już przestaję w to wierzyć

Ale kilka jest:)

Witam

Oczywiście, że wiem ale ... jakie OGROMNE certyfikaty widuję ostatnio w salonach sprzedaży to HOHO :)

Ale dobre ekipy są i trzeba je promować !!! i ... zrobię to w końcu :)

Pozdrawiam

Mam pare wycen, internorm faktycznie najdrozszy ( sokolka powiedzymy 130 tys a oni 200 tys)

Ale cos w tym jest..., bo dlaczego wszystkie firmy odmawiaja realizacji okien łukowych w technologi aluminiowo-drewnianej, a oni zrobia.

Mam duze przeszklenie w salonie, gdzie szyba laczy sie z druga pod kontem 90 stopni, wszyscy stawiaja slupki a oni zaproponowali scalenie dwoch szyb bez zadnych slupkow. Czyli co z tego wynika, aystryjacka firma przewyzsza Polskie firmy technologicznie dosc mocno?!