klimator 07.05.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Hej mam takie pytanie na jaką wysokość wymurować ściany szczytowe murowane z BK Solbet 24cm 600 ?? bo ekipa chce murować na równo z krowiami ale męczy mnie to bo co z ociepleniem ?? czy może ścian z BK już nie trzeba tak bardzo ocieplać ??. Ja miałem koncepcję żeby murować do dołu krokwi i dokleić styropian na szerokości ściany szczytowej ale nie wiem. jak się to powinno robić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 07.05.2014 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 według Twojej koncepcji jest dobrze, a ekipie pewnie się nie chce tam tego styropianu umieścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 07.05.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Ja murowąlem na równo z górą krokwi.Mam ocieplenie nakrokwiowe, od sposobu ocieplenia zależy dokąd murujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 08.05.2014 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Ja murowąlem na równo z górą krokwi.Mam ocieplenie nakrokwiowe, od sposobu ocieplenia zależy dokąd murujesz jesteś zadowolony? tez się nad takim zastanawiam, jaka grubość? od wewnątrz zostawiłeś krokwie czy płyty G-K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 08.05.2014 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 jesteś zadowolony? tez się nad takim zastanawiam, jaka grubość? od wewnątrz zostawiłeś krokwie czy płyty G-K Na opinie jeszcze za wcześnie bo ocieplenie jeszcze nie ułożone w trakcie. Daję 16cm poliuretanu z Balex metalu. O dołu zostawiem widoczne krokwie i deskowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimator 08.05.2014 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Jakoś w ogóle nie myślałem o tego typu rozwiązaniu i jakoś nie widzę tego u siebie w domu kwestia gustu. Raczej będzie ocieplenie między krokwiami + pod. Dzięki za info czyli jednak robić na równo z dołem krokwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts