Coolinos 08.05.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 WitamCzy ktoś z was ma jakieś doświadczenie z firmą Sożal i ich oknami Quelta? Ktoś posiada te okna? Jestem zainteresowany modelem Crown 3 szybowe 6ścio komorowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trias 23.06.2015 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Witam Czy ktoś z was ma jakieś doświadczenie z firmą Sożal i ich oknami Quelta? Ktoś posiada te okna? Jestem zainteresowany modelem Crown 3 szybowe 6ścio komorowe. pozwolę sobie odgrzebac temat, bo ten typ okien interesuje takze mnie, a opinii o nich jak na lekarstwo, moze wiec ktos sie wypowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaroM73 25.02.2016 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 (edytowane) Budowaliśmy dom w zeszłym roku i montowaliśmy właśnie te okna S***. Są energooszczędne, antywyważeniowe, można w nich ustawić dwie wielkości uchylenia, mają blokadę przeciw samozatrzaśnięciu. Wyglądają solidnie, na pewno będą służyć przez dłuuuugie lata. I są w wielu kolorach, również takich mniej standardowych, co pewnie przypadnie do gustu osobom budującym bardziej nowoczesne domy, jak my. Generalnie, nie widzę żadnych minusów tych okien. Edytowane 25 Lutego 2016 przez finlandia Reklamy są niezgodne z regulaminem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milyadam 03.03.2016 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Budowaliśmy dom w zeszłym roku i montowaliśmy właśnie te okna S***. Są energooszczędne, antywyważeniowe, można w nich ustawić dwie wielkości uchylenia, mają blokadę przeciw samozatrzaśnięciu. Wyglądają solidnie, na pewno będą służyć przez dłuuuugie lata. I są w wielu kolorach, również takich mniej standardowych, co pewnie przypadnie do gustu osobom budującym bardziej nowoczesne domy, jak my. Generalnie, nie widzę żadnych minusów tych okien. Ja tez mam te energooszczedne pcv z Sożal i musze przyznać, ze faktycznie sa szczelne, w domu jest cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 03.03.2016 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 ..... może pora zmienić agencję reklamową ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.03.2016 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Myślisz ze mają agencję? Czy po prostu pracownicy dostali takie /nie/odpowiednie polecenie... ? Tak czy inaczej - wygląda to bardzo śmiesznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trias 06.09.2016 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Jako że sam rok temu szukałem informacji i jej nie znalazłem, koniec końców zdecydowałem sie jednak na zakup okien z serii Quelta Crown pozwolę sobie napisać przynajmniej tyle, że choć okna nie są ideałem, to w ogólnym rozrachunku jestem z nich naprawdę zadowolony.Największym zarzutem jest to, że kilka skrzydeł odkształciło sie w pewnym stopniu po kilku miesiącach i konieczna była interwencja serwisanta, żeby je wyregulować, poza tym jednak jest naprawde OK. Okna wyposażone w ciepłą ramkę zima nie parowały od wewnątrz, bardzo fajnie wyciszają odgłosy ulicy i ogółem spełniają oczekiwania ....choć należy zaznaczyć, że nie ma za bardzo porównania do produktów innych producentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.09.2016 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Odkształcone skrzydła się wymienia. A nie reguluje. Chętnie bym zobaczył te Twoje okna.. Na prawdę nic więcej Cię nie interesowało w trakcie budowy na całym forum, tylko okna z jednej fabryki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trias 12.09.2016 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 (edytowane) Odkształcenie nie jest widoczne, choć odczuwalne, bo przy otwieraniu czuć ze skrzydło lekko haczy o ramę, czy jest to jednak podstawa do żądania wymiany, jeśli sprawę można załatwić regulacją? Mi osobiście ta druga wystarcza, wychodząc oczywiście z założenia że na defektach tego kalibru sie skończy. Jeżeli chodzi o wybór tych a nie innych okien, to na etapie planowania porównywałem okna Petecki, Vetrex, Drutex, Oknoplast i Quelta. O wszystkich oprócz Quelty w internecie można przeczytać tyle samo złego co dobrego, o Quelcie Crown nie znalazłem niemal nic, co początkowo mnie do nich zniechęciło, ponieważ jednak parametrowo QC nie odstawała od konkurencji, stosunek "osiągów"do ceny był korzystny, a kontakt z ich sprzedawcą i produkcją miałem lepszy niz z konkurentami dałem im szanse i tak jak pisałem, póki co nie żałuję. Jeżeli chodzi i zdjęcia to chętnie służę, powiedz tylko co miałbym sfotografować, bo domyślam się że nie chodzi o fotkę fasady domu? [edit] a widzisz, przy pierwszym czytaniu nie załapałem aluzji - chodziło Ci o to, że zarejestrowałem sie tylko po to, żeby spytać o te konkretne okna, a nie całą resztę. Ano rzeczywiście tak wyszło, pewnie nie rejestrowałbym sie wcale, gdyby o QC coś można było wyczytać, tak jak o reszcie stawki. Edytowane 12 Września 2016 przez Trias Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts