Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Katastrofa budowlana !!!

Recommended Posts

Po ulewnych deszczach zawaliła się część domu. Czy myślicie, że będzie można z tego coś jeszcze zrobić czy tylko spychacz i od nowa...

Zauważcie, że zbrojenie ekipa wykonałą bardzo starannie a beton też był wysokiej klasy.

http://www.europartner.com.pl/katastrofa/katastrofa.jpg

Pozdrawiam i liczę na ciekawe pomysły.

Jest to północny fragment MRU (Międzyrzecki Rejon Umocniony) - GW Ludendorf (okolice Skwierzyny).

Kiedyś łażenie po bunkrach to byłą wspaniała przygoda - prawie jak wyjście w góry - teraz czasu brak :(

http://www.europartner.com.pl/katastrofa/katastrofa_2.jpg

A tu miało być okienko do witania nieproszonych gości... ale zbieracze złomu wyrwali okienko i teraz mam przeciągi

Już jest wykopane zejście do piwniczki - beton trochę popękał ale myślę że wystarczy przeszpachlować... Jeszcze tylko schody i można będzie schodzić normalnie. Myślę, że taka głębokość wystarczy i zimą nic nie przemarznie.

http://www.europartner.com.pl/katastrofa/katastrofa_3.jpg

Pozdrawiam wszystkich sympatyków solidnych konstrukcji.

PS. Tak się ciągle zastanawiam - po co ludzie łążą po górach :wink: ?

• 1 year później...

rafalek,

co ty jaja sobie robisz???? :evil:

oczywiste jest, ze to wina architekta, ktory dostosowywal projekt do warunkow lokalnych!!!!!!!!

od razu widac, ze nie zbadal linii przemarzania gruntow...

o sasiedzie - dywersancie, ktory wykopywal dotychczas chrzan na twojej dzialce nie wspomne!!!! :evil:

polecam prawnikow Michaela J. - sa aktualnie bezrobotni.

A tak na poważnie, to nieźle kiedys budowali. Osobiście mam większe zaufanie do tych konstrukcji (nawet częściowo wysadzonych), niż do najnowszych produkcji naszych developerów.

łoj tak...a słyszałeś jak elektrownię dżąderkową w Żarnowcu budowali? :lol:

Ale tam to nawet połowy tego co w okolicy z jakiej są te fotki nie zrobili. Ostatnio zabrałem rodzinkę która do nas zawitała w gości i jak zobaczyli jaka linia kolejki jest pod ziemią to się nie mogli nadziwić, że kiedyś tyle zrobili w tak krótkim czasie a stolycy ciągle metro dłubią i dłubią...

Ale tam to nawet połowy tego co w okolicy z jakiej są te fotki nie zrobili. Ostatnio zabrałem rodzinkę która do nas zawitała w gości i jak zobaczyli jaka linia kolejki jest pod ziemią to się nie mogli nadziwić, że kiedyś tyle zrobili w tak krótkim czasie a stolycy ciągle metro dłubią i dłubią...

No wiesz tam to tona cementu do kręcenia betonu,a trzy na bok... :D ,swego czasu jeździłem z kierowcą wożącym beton do tamtej budowy. Nawet nie wiesz ile chałup w okolicach wtedy wybudowano. Za starej ,ryczącej komuny... :lol: