akumulator 08.05.2014 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 (edytowane) Witam dzisiaj przyszli wylewkarze jak dotąd nie miałem większych problemów na budowie ( poza chudziakiem ) , ale zmierzając do Celu okono tarasowe zamontowane na piance na pustaku POROTHERM, okazuje sie że kilka cm wylewka pójdzie niżej. Co mogę poprawić żeby wszystko zadzaiłało, nic nie odparzył i za dużo strat ciepła nie było . Załączam zdjęcia: Krytyka mile widziana Edytowane 8 Maja 2014 przez akumulator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 08.05.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 a co to q... jest????Montaż ????Czy żart prima aprilisowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 08.05.2014 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Rewelacja a i Klient w miarę zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 08.05.2014 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Witam o qr....a mać - nigdy nie przestanie mnie zadziwiać nasz piękny kraj to nie jest nawet żart - to jak kupno czerstwego chleba i to takiego z przed 2 tygodni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 08.05.2014 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 (edytowane) Akumulator - musiałem ochłonąćZa taki qw... mać montaż powinni wieszać na suchej gałęzi. Jesteś z grodu Kraka i zapewne jest tam wielu dobrych - skąd tych wytrzasnąłeś ? Z łapanki na najniższą cenę ?Ale jak już masz jak masz to dlaczego nawet poziom posadzki się zmienił ? To Twój wymysł czy co?Jak posadzka ma pójść w dół 2 cm to ten pustak należy wyp...lić, zanim okno opadnie podłożyć....nie, co ja gadamChcesz mieć dobrze ?Zdemontuj to co ci tu zamontowali, wywal ten poroterm, niech zap... do sklepu i kupią poszerzenia - nie będzie to drogo kosztowało bo chyba ok 5 cm wystarczy, niech ponownie zamontują a jak to niech się doszkolą a ty poszperaj w sieci skoro od roku nie trafiłeś na temat prawidłowego montażu okienMasz tu http://www.oknotest.pl a jak wrzucisz w google hasło - prawidłowy montaż okien - będziesz miał od cholery odnośników do stron firmowych z opisem jak zamontować okna. Jejku, chłopie, doucz się bo jak to ci tak sp...li to jak wygląda reszta??? Qr...ca ogarnia jak się na takie rzeczy patrzy. Szlag człowieka trafia. Możesz nie mówić, na 99% kryterium była cena. Więc ludzie wbijcie sobie do łba, że czymś te wszystkie oferty jakie dostajecie w odpowiedzi na swe wypociny czymś się różnią, i bynajmniej nie cyferkami w podsumowaniu ale o tym przekonacie się za późnoAle się wq...łem A Ty się MM dziwisz jak jeżdżę po montażystach i sprzedawcach w tym kraju Takich "specjalistów" masz z 90% tylko o tym nie wiemy bo nie czytują FM Edytowane 8 Maja 2014 przez nikt ważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 09.05.2014 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 [ATTACH=CONFIG]258981[/ATTACH] Powiedz mi jeszcze - jaką funkcję pełni ten pręt zbrojeniowy ? Bo mimo świeżego z rana umysłu ogarnąć nie potrafię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akumulator 09.05.2014 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 sprawdzałem czy pod pianka jest szyna , niestety samo okno na piance . W prawdzie jest przymocowane na kółkach w miejscu gdzie jest zaprawa między pustkami. Od początku coś mi się z tym oknem nie podobało , pozostałe wydają się być ok. zdjęcia wrzucę niebawem jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 09.05.2014 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 akumulator - to jest TRAGEDIA i do przemontowania !!! Jak już zrobisz wylewki nie poprawisz. T R A G E D I A ! ! ! !ROZUMIESZ !T R A G E D I A ! ! ! !i musisz to poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 09.05.2014 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 podczepię się - mam nadzieję że autor wątku się nie pogniewa Jak powinno wyglądać wykończenie tego elementu żeby zamontować okna http://i.imgur.com/qBvdKL9.jpg Będzie równo zalane betonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 09.05.2014 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Ukazujesz prawidłowy i zgodny z technologią proces wykonania ściany w technologi Thermomur - a co to na do tego tematu ? Choc do tego zdjęcia przyczepić się można - dlaczego zalewają beton za wysoko i niechlujnie ? Powinien wypełniać dziurę do pierwszego rantu pustaka Zobacz swoje zdjęcie jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 09.05.2014 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 mimo położenia płyty osb i 5 pustaków silki wypchało beton - ale na pewno go usuną . Zweryfikuj mój pomysł oklejenia tej płaszczyzny 3 cm płyta styroduru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 09.05.2014 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 to chyba z programu "usterka" tam robili podobnie! mic81 - o ile mogę to chcesz go dać dookoła we wnęcę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 09.05.2014 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Ukazujesz prawidłowy i zgodny z technologią proces wykonania ściany w technologi Thermomur - a co to na do tego tematu ? [ATTACH=CONFIG]259068[/ATTACH] Otwór pod okno tarasowe też tak jest wykończony. mic81 - o ile mogę to chcesz go dać dookoła we wnęcę ? Nie nie tylko na ten element gdzie jest surowy beton - reszta ma 5 cm warstwę neoporu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 09.05.2014 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 możesz dąć ciepły parapet i bedzie idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlt7 09.05.2014 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 możesz dąć ciepły parapet i bedzie idealnie A jak to powinno wyglądać w przypadku okna tarasowego w tym systemie? mic81 dziennik budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 09.05.2014 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 (edytowane) Ja bym zrobił zupełnie inaczej - nie dawałbym wogóle pustaków i pod okno tarasowe dałbym najcieplejsze rozwiązanie z możliwych i najstabilniejsze pod każdym względem Teraz tylko układasz styropian dociskając do poszerzeń, później wylewka, stabilni i ciepło zarazem Choć z drugiej strony możesz poobcinać pustaki z wysokości tak by były niżej o 20-30 mm od zakładanego poziomu posadzki i wypełnić to jak na zdjęciu dodając jeden (wystarczy) pręt zbrojeniowy 10mm. NIe wiem czy niezbędny ale ja bym dodał bo lubięjak jest masywnie Póżniej montująć okno tarasowe, zastosował klocki dystansowe z klinó PVC od zewnątrz izolacja przeciwwodna i obróbka blacharska by zabezpieczyć przed wnikaniem wody do środka pustaka i tyle Pomyślałbym już teraz nad wykończeniem tarasu i od tego uzależniłbym ile "luzu" potrzebuję na te wszystkie obróbki, bo może zamiast 2 cm niezbędne jest 10 ? Edytowane 9 Maja 2014 przez nikt ważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akumulator 10.05.2014 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 W poniedziałek przyjeżdża ekipa montażowa i naprawia;) wszystko w ramach gwarancji, przyznali sie do błędu ( zamontowali bo akurat im spasowało jak majsterek zmontował próg z Porotherma )progi juz leżą przy oknie. Zdjęcie po poprawkach zamieszczę jak oczywiście zamontują. Okna nie były z niższej półki raczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akumulator 15.05.2014 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 (edytowane) Witam po poprawkach wyglada to zdecydowanie lepiej Oczywiście za tą pianką jest styropian i 3 pkt podparcia .... powinno chyba starczyć ? Edytowane 15 Maja 2014 przez akumulator dop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 15.05.2014 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 O niebo lepiej A czym zrobione te trzy punkty podparcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 15.05.2014 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Witam Oczywiście za tą pianką jest styropian i 3 pkt podparcia .... powinno chyba starczyć ? lepiej tak ale 3 punkty dla tarasówki hmmm trochę mało -ale się czepiam znowu ehhhh pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts