Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

2014-05-08 19.15.19.jpgWitam dzisiaj przyszli wylewkarze jak dotąd nie miałem większych problemów na budowie ( poza chudziakiem ) , ale zmierzając do Celu okono tarasowe zamontowane na piance na pustaku POROTHERM, okazuje sie że kilka cm wylewka pójdzie niżej. Co mogę poprawić żeby wszystko zadzaiłało, nic nie odparzył i za dużo strat ciepła nie było . Załączam zdjęcia: Krytyka mile widziana ;)

2014-05-08 17.26.05.jpg

2014-05-08 17.26.18.jpg

Edytowane przez akumulator

Akumulator - musiałem ochłonąć

Za taki qw... mać montaż powinni wieszać na suchej gałęzi. Jesteś z grodu Kraka i zapewne jest tam wielu dobrych - skąd tych wytrzasnąłeś ? Z łapanki na najniższą cenę ?

Ale jak już masz jak masz to dlaczego nawet poziom posadzki się zmienił ? To Twój wymysł czy co?

Jak posadzka ma pójść w dół 2 cm to ten pustak należy wyp...lić, zanim okno opadnie podłożyć....nie, co ja gadam

Chcesz mieć dobrze ?

Zdemontuj to co ci tu zamontowali, wywal ten poroterm, niech zap... do sklepu i kupią poszerzenia - nie będzie to drogo kosztowało bo chyba ok 5 cm wystarczy, niech ponownie zamontują a jak to niech się doszkolą a ty poszperaj w sieci skoro od roku nie trafiłeś na temat prawidłowego montażu okien

Masz tu http://www.oknotest.pl a jak wrzucisz w google hasło - prawidłowy montaż okien - będziesz miał od cholery odnośników do stron firmowych z opisem jak zamontować okna. Jejku, chłopie, doucz się bo jak to ci tak sp...li to jak wygląda reszta???

Qr...ca ogarnia jak się na takie rzeczy patrzy. Szlag człowieka trafia. Możesz nie mówić, na 99% kryterium była cena. Więc ludzie wbijcie sobie do łba, że czymś te wszystkie oferty jakie dostajecie w odpowiedzi na swe wypociny czymś się różnią, i bynajmniej nie cyferkami w podsumowaniu ale o tym przekonacie się za późno

Ale się wq...łem

A Ty się MM dziwisz jak jeżdżę po montażystach i sprzedawcach w tym kraju

Takich "specjalistów" masz z 90% tylko o tym nie wiemy bo nie czytują FM

Edytowane przez nikt ważny

Ukazujesz prawidłowy i zgodny z technologią proces wykonania ściany w technologi Thermomur - a co to na do tego tematu ?

Choc do tego zdjęcia przyczepić się można - dlaczego zalewają beton za wysoko i niechlujnie ? Powinien wypełniać dziurę do pierwszego rantu pustaka

Zobacz swoje zdjęcie jeszcze raz

qBvdKL9.jpg

Ukazujesz prawidłowy i zgodny z technologią proces wykonania ściany w technologi Thermomur - a co to na do tego tematu ?

[ATTACH=CONFIG]259068[/ATTACH]

Otwór pod okno tarasowe też tak jest wykończony.

mic81 - o ile mogę to chcesz go dać dookoła we wnęcę ?

Nie nie tylko na ten element gdzie jest surowy beton - reszta ma 5 cm warstwę neoporu.

Ja bym zrobił zupełnie inaczej - nie dawałbym wogóle pustaków i pod okno tarasowe dałbym

podparcie.jpg

najcieplejsze rozwiązanie z możliwych i najstabilniejsze pod każdym względem

Teraz tylko układasz styropian dociskając do poszerzeń, później wylewka, stabilni i ciepło zarazem

Choć z drugiej strony możesz poobcinać pustaki z wysokości tak by były niżej o 20-30 mm od zakładanego poziomu posadzki i wypełnić to jak na zdjęciu dodając jeden (wystarczy) pręt zbrojeniowy 10mm. NIe wiem czy niezbędny ale ja bym dodał :) bo lubięjak jest masywnie ;)

Póżniej montująć okno tarasowe, zastosował klocki dystansowe z klinó PVC

Kliny jako klocki podporowe (2).jpg

od zewnątrz izolacja przeciwwodna i obróbka blacharska by zabezpieczyć przed wnikaniem wody do środka pustaka i tyle

Pomyślałbym już teraz nad wykończeniem tarasu i od tego uzależniłbym ile "luzu" potrzebuję na te wszystkie obróbki, bo może zamiast 2 cm niezbędne jest 10 ?

Edytowane przez nikt ważny

W poniedziałek przyjeżdża ekipa montażowa i naprawia;) wszystko w ramach gwarancji, przyznali sie do błędu ( zamontowali bo akurat im spasowało jak majsterek zmontował próg z Porotherma )progi juz leżą przy oknie. Zdjęcie po poprawkach zamieszczę jak oczywiście zamontują. Okna nie były z niższej półki raczej.