iskra99 09.05.2014 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Witam chciał bym zakupić do malutkiego mieszkanka piecyk kominkowy na pellet Biowarm ES9.Czy ktoś z Was ma coś takiego i mógł by się podzielić uwagami na temat jego pracy?Na tak małe mieszkanie najlepszy był by gaz ale gazu niestety nie ma. Pozostaje prąd no i taki piecyk na pellet.Prądu nie chce a po za tym nie wytrzyma tego instalacja w budynku (budynek administracji).Węgla efektywnie spalić w tak małym mieszkaniu będzie trudno a po za tym syf, ostatnie piętro i konieczność codziennego rozpalania mnie zniechęca.Postanowiłem zakupić taki piecyk wybrałem ww. model bo podoba mi się wizualnie ale chciał bym się zapytać czy ktoś z Was wie jak działa automatyka w tym piecyku? Można ustawić tryby tygodniowe kiedy ma się sam rozpalić kiedy wygasić (przychodzę do domu ciepło , budzę się ciepło) i ma wbudowany termostat pokojowy jak jest temp. zadana to mimo nastawionego programu nie rozpali się.Myślę że do tak małego mieszkania to jedyne dobre i wygodne rozwiązanie. Zastanawia mnie sprawa dotacji na taki piecyk w końcu jest jest na najbardziej ekologiczne paliwo stałe, sprawność wysoka itd.Mogą zanegować chyba że to nie może stanowić głównego źródła ciepła tylko pytanie to co mam kupić kocioł na eko 16kw??Czy ktoś z Was przerabiał takie temat Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 09.05.2014 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Witam,ja temat na bieżąco przerabiam, posiadam piecyk na pellet RED DALIA 6kW,za cały okres grzewczy (zima w tym roku była łaskawa) ogrzewanie wyszło mnie ok 500złgrzałem nim od października do kwietnia praktycznie codziennie od 9-17 (godziny otwarcia sklepu) powierzchnię 60m2 z dużą ilością przeszkleniaPiec posiada funkcję ECO po osiągnięciu żądanej temperatury sam się wyłacza, a gdy ta spadnie uruchamia się i podgrzewana powietrze do temp. zadanej.Istnieje możliwość dokupienia termostatu tygodniowego Jeżeli jesteś zainteresowany zakupem mojego używanego piecyka to daj znać, jest na gwarancji do września 2015rponiżej przesyłam link do zdjęć z piecykiem.RED DALIA W razie dodatkowych pytań proszę pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts