tgrzebien 10.05.2014 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 Witam, właśnie odebrałem projekt domu i mam do niego załączoną analizę energetyczną z programu Agnes zrobioną przez architekta. Czy jest sens robić dodatkowe OZC u asolta, czy wystarczy to co już mam w projekcie? Czy ta charakterystyka energetyczna nie odbiega od normy albo nie jest uboższa? Mam zamiar porozsyłać do różnych firm prośbę o wycenę i nie wiem czy są mi jeszcze potrzebne jakieś dane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 10.05.2014 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 A konstrukcje liczył architekt.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 10.05.2014 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 Mozna sie pokusic o szacowanie zapotrzebowania na cieplo, ale jesli chcesz miec dane precyzyjne, to nalezy to zlecic komus , kto sie do tego przylozy. Jak dasz "leniowi", to nie bedzie sie to roznilo dokladnoscia od forumowych szacunkow (ktore pewnie i tak by do doboru pompy wystarczyly). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 11.05.2014 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Czy ta charakterystyka energetyczna nie odbiega od normy albo nie jest uboższa? Agnes pokazuje średnią dla całego domku, OZC pokazuje zapotrzebowanie każdego konkretnego pomieszczenia, czyli dla PCi kompletnie do niczego niepotrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 11.05.2014 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Agnes pokazuje średnią dla całego domku, OZC pokazuje zapotrzebowanie każdego konkretnego pomieszczenia, czyli dla PCi kompletnie do niczego niepotrzebne ale dla projektu podłogówki jednak potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 11.05.2014 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Agnes pokazuje średnią dla całego domku, OZC pokazuje zapotrzebowanie każdego konkretnego pomieszczenia, czyli dla PCi kompletnie do niczego niepotrzebne Dla pompy nie, pomijając dokładnosc Agnes, w stosunku do Audytora OZC, ale straty, nie zapotrzebowanie dla kazdego pomieszczenia potrzebne są projektu podłogówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 11.05.2014 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 ale dla projektu podłogówki jednak potrzebne jesteśmy w dziale PCi, tutaj nikt nie robi projektu podłogówki tylko wali wszędzie co 15cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts