kolumbik 25.05.2004 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 WitamCo myslicie o tym projekcie. Spodobal mi sie i pasuje do mojej dzialki. Zastanawiam sie tylko z czym moga byc problemy przy budowie ?Poradzcie cos bo juz jestem prawie zdecydowany.kolumbik. link do strony http://www.archeton.pl/projekty/index.asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 25.05.2004 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 Czemu ma sluzyc w tym projekcie ta skosna sciana od frontu? Rozumiem ze dach opiera sie na podciagu na slupach a wiec powstaje nam taki coraz wiekszy podcien, hmmm szczrze mowiac nie podoba mi sie to rozwiazanie. Trzeba zrobic dwa fundamentu biegnace obok siebie jeden pod sciane drugi pod slupy(stopy) a efekt wizualny chyba nie wart tej ceny. Wolałbym te powierzchnie, ktora i tak pokrywasz dachem wykorzystac na czesc mieszkalna lub zadaszony taras. A tak ani z tego domu ani tarasu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 25.05.2004 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 Jajmar ma rację. Ani to ładne, ani potrzebne. Generalnie te skośne ściany (także w jadalni) podrażają i utrudniają tylko budowę. Reszta to klasyka. Może nie potrzebnie część gospodarcza (pom. gosp. i garaz) wdarła sie do części sypialnej, ale jeśli ci to nie przeszkadza to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krab 26.05.2004 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Chochlik jak sama nazwa wskazuje jest chochlikowaty,konstrukcja jest prosta bo pod prostym dachem masz skośne ściany które możesz sobie dowolnie przestawiać , faktycznie układ nie jest porywajcy taki korytarzowiec. Ale dom może być calkiem nowoczesny w tych załamaniach.Troche brak miejsca na garderobe ale można likwidować WC, pokoje są duże , kuchnia jest fajna.Jak ktoś woli coś prostego to niech zobaczy Żuczka z http://www.archeton.pl I tak wszyscy powinni budować KRABA z Archetonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolumbik 26.05.2004 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 no tak zuczek ladny, ale chochlik bardzo pasuje do ukladu mojej dzielki, a zuczek juz niestety nie. A co do wczesniejszych postow to w chochliku chyba nie trzeba robic fundamentow pod slupy, moze wystarczy sam nie wiem co ? a istniejaca kotlownie chcialbym przeniesc do garazu, bo garaz na dzialce juz mam, a w istniejacej na projekcie kotlowni zrobic pralnie. A ze krzywe sciany ... co zrobic kazdy ma jakies skrzywienie, kazdy chce miec w domu proste a ja bym sie czyms wyroznil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolumbik 26.05.2004 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 no tak zuczek ladny, ale chochlik bardzo pasuje do ukladu mojej dzielki, a zuczek juz niestety nie. A co do wczesniejszych postow to w chochliku chyba nie trzeba robic fundamentow pod slupy, moze wystarczy sam nie wiem co ? a istniejaca kotlownie chcialbym przeniesc do garazu, bo garaz na dzialce juz mam, a w istniejacej na projekcie kotlowni zrobic pralnie. A ze krzywe sciany ... co zrobic kazdy ma jakies skrzywienie, kazdy chce miec w domu proste a ja bym sie czyms wyroznil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lelek 26.05.2004 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Zgadzam sie z Krabem, taki jest urok tego domu. Gdybys szukal klasycznego domu nie zwrocilbys uwagi na Chochlika. Jesli nie jestesprzekonany zerknij na Baby Jagi, Lawende, Tarnine, (lecz bez garazu), Domino, Lilak z Archetonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolumbik 26.05.2004 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 te domki ktore wymieniles tez sa ladne, tylko uklad troche nie taki. Kurcze ten chochlik prawie bez zadnych przerobek jest wpasowany w moja dzialke. Z tej strony co chce jest taras, pokoj dzienny i kuchnia, a w tych projektach co proponujecie trzeba mocno przerabiac. Wiem ze krzywa sciana nie ulatwia budowy, ale i wielkosc domu i uklad mi pasuja. Nie moge znalezc nic podobnego, z takim ukladem jak ten domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 26.05.2004 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Jeśli projekt ci sie podoba, nie masz nic przeciwko krzywym scianom to po co sie zastanawiasz ??? Projekt w końcu ma tobie odpowiadac, nie innym, a ten w dodatku nie ma az tak istotnych wad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolumbik 26.05.2004 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 wielkie dzieki. chociaz jedna ktora nie krytykuje tego projektu. To prawda projekt i mnie i zonie odpowiada, tylko dziecko mowi ze taki jakis z krzywymi scianami. A naprawde nie moge znalezc czegos podobnego i w miare prostego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 26.05.2004 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 To Twój dom wiec Tobie sie powinien podobac, zwrocilem uwage na sciane pod katem ze wzgledu na koszt ktory bedzie troche wiekszy niz gdyby ta sciana szla rownolegle. Nie wiem jak dokladnie rozwiazany jest uklad konstrukcyjny budynku ale najprawdopodobniej dach opiera sie na tych slupach wiec raczej ich nie uda ich wykonac bez fundmanetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krab 26.05.2004 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Wiesz te krzywe sciany to parę lat dla Ciebie życia więcej do jak chłopaki zaczną stawiać to się nie będziesz wkurząć jak będzie krzywo, nawet jak będą stawiać w poniedzialek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 26.05.2004 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Nie lubię długich korytarzy i narożnych okien, gdyby nie "skośna" ściana, nie było by w ogóle o czym rozmawiać.nic ciekawego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts