Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

facet z brodą

SAVAGE7

Recommended Posts

czy jeśli nazwę faceta z brodą facetem z brodą to urażę jego uczucia?

no bo mam dylemat.

Facet z brodą , to facet z brodą, no chyba że to kobieta z brodą, albo facet bez zarostu, to może dać Ci w twarz. Chociaż nie... mógłby sobie tipsy połamać ;-)

Czyżbyście pisali o Thomasie Neuwirth? Facet lubi ubierać sie w damskie ciuszki,ot co. A pomysł z brodą to świetny chwyt marketingowy. Nasz Michał Szpak jest ładniejszy/a.W sumie mogliśmy go wysłać(zamiast tego naszego badziewia) i wtedy Europa miałaby zagwozdkę na którego postawić Michała czy Thomasa.

To może ja zgłoszę się na eurowizję. Brodę mam od ćwierć wieku, cycki też (marne bo marne,ale photoshopem się podgoni) i najważniejsze śpiewać nie potrafię,ale drzeć ryja w typie "hej sokoły" mogę jak najbardziej.I jeszcze jest mnie tyle co taki Szpak i Wurst razem wzięci.Więc sukces murowany!

no i dochodzimy do sedna sprawy. wychodzi na to, że ta cała eurowizja to festiwal kiczu. wygrywa ten co bardziej inny (dziś genderowy) lub ten na którego jury się umówiło. ok. niech i tak będzie, ale ja postrzegam inna stronę tej całej hecy. przecież ktoś kto tam występuje daje z siebie wszystko, przeżywa to bardzo i traktuje poważnie. jak można się poczuć kiedy okazuje się, że wszystko ukartowane? to tak jak oglądać wrestling amerykański... niby walczą ale w szatni się umówili.

osobiście zbojkotował bym za rok ten kram i nie pojechał.

savage7, występujący mają pełen dostęp do poprzednich edycji, wiedzą jak wyglądają głosowania. (mają również dostęp do informacji, że w tym roku, żeby było 'transparentnie' udostępnione zostały wyniki głosowań publiczności, dość czasem odmienne od werdyktów jury). Występujący dokładnie wiedzą, jaki to poziom i styl. Dla nich to szansa na promocję, więc nie sądzę, że łzy i histeria dla kamer to efekt przeżywania i traktowania poważnie. To wyłącznie biznes, artystyczna strona jest niska.

Postradziecki stareńki Jewrej Izaak Mojsiejewicz składa w 2011 roku podanie o zezwolenie na emigrację z Rosji. Urzędnicy pytają: Po co wam to, Izaakau Mojsiejewiczu? Przeżyliście Stalina, Chruszczowa, Breżniewa, pierestrojkę, kryzys a teraz kiedy zaczyna być normalniej, wy chcecie wyjechać?

Na to Izaak Mojsiejewicz: To z powodu homoseksualizmu.

Urzędnicy: Ale przecież z tym u was wszystko normalnie...

Izaak Mojsiejewicz: Panowie, Stalin kazał za homoseksualizm rozstrzeliwać, Chruszczow wsadzać do pierdla, Breżniew leczyć w psychuszkach, od czasów Gorbaczowa władze dały sobie z tym spokój, obecnie każą to polubić... To ja wolę wyjechać, zanim homoseksualizm będzie u nas obowiązkowy.