piotrek321 11.05.2014 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Witam, Jestem na etapie podłączenia kanalizacji miejskiej do naszego domu, główną rurę wstawia firma a od studzienki do domu będę przerabiał sam. Zastanawiam się nad wstawienie zaworu.. Chciałem kupić taki jak na rysunku , czy jest sens stosować? Czy istnieje zagrożenie cofnięcia się ścieków.. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 11.05.2014 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Witam, Jestem na etapie podłączenia kanalizacji miejskiej do naszego domu, główną rurę wstawia firma a od studzienki do domu będę przerabiał sam. Zastanawiam się nad wstawienie zaworu.. Chciałem kupić taki jak na rysunku [ATTACH=CONFIG]259381[/ATTACH], czy jest sens stosować? Czy istnieje zagrożenie cofnięcia się ścieków.. Pozdrawiam Piotr Jaka kanalizacja? Grawitacyjna, podcisnieniowa, nadcisnieniowa? Czy mieszkasz na gorce? Tzn, czy jakis sasiad jest wyzej niz Twoj brodzik/WC, kratka sciekowa? marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek321 11.05.2014 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Jest paru sąsiadów wyże, można powiedzieć że mieszkam w dolince.. Jak jest dokładnie wykonana kanalizacja to nie wiem są studzienki oraz co jakiś czas przepompownie.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beja 12.05.2014 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Witam, Jestem na etapie podłączenia kanalizacji miejskiej do naszego domu, główną rurę wstawia firma a od studzienki do domu będę przerabiał sam. Zastanawiam się nad wstawienie zaworu.. Chciałem kupić taki jak na rysunku [ATTACH=CONFIG]259381[/ATTACH], czy jest sens stosować? Czy istnieje zagrożenie cofnięcia się ścieków.. Pozdrawiam Piotr Jastrząb chciał ci chyba zasugerować, że bez bardzo dokładnych informacji o tej kanalizacji nikt ci nie odpowie na to pytanie. Jak już chcesz wstawiać taki zawór, to musisz wybrać wersję do fekaliów (droższa), a osobiście bym jeszcze sugerował z możliwością ręcznego zamknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts