Kafarion 11.05.2014 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Witam, mam do wykończenia domek (czeka już 3 rok...) Materiał na cokół jaki wybrałem to sztuczny kamień. Teraz mam pytanie - ta folia kubełkowa która wystaje, powinna być ścięta na równi z gruntem i zakończona listwą zakończającą? Następne pytanie - czy kamień powinienem kłaść równo z gruntem, czy trochę poniżej? Proszę też o poradę jaki klej się najlepiej sprawdzi do sztucznego kamienia. Chcę także zrobić opaskę wokół domu, myślę że najlepszym wyborem byłby tłuczeń bazaltowy i tutaj moje pytanie jaką głębokość opaski polecacie? Wody gruntowe są dość nisko, bo teren drenuje pobliskie jezioro. Czy 20cm głębokości wystarczy? Czy geowłóknina będzie potrzebna? No i najważniejsze - jakiś pomysł na wykończenie narożnika przy bramie garażowej? Tego gdzie jest odsłonięty styropian. Oraz proszę o pomoc w sposobie wykończenia wjazdu do garażu. Osobiście myślałem o wyprofilowanej blasze przyspawanej do ramy bramy garażowej, ale boje się naprężeń. Jakieś pomysły? Są może jakieś specjalne listwy do tego celu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts