Adriano33 31.12.2015 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Dla mnie również spodobał się 17 i 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 31.12.2015 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 (edytowane) Myślałam o łączeniu tkanin ale na docelowym fotelu, teraz chcę sobie zrobić ten co już mam i tu trudno mi sobie wyobrazić rozkład tkanin... To ten Przywiozłam na chwilę fotel prlowski ale wyglądał słabo, bardzo niski był i jednak zostanie ten co mam. Nie wydaje mi się żeby było tu miejsce na uszaka... Docelowo bym chciała coś w tym stylu ale z pełniejszymi bokami Wybrałam sobie wczoraj zasłonki, cena oczywiście..... Ale mają w składzie 80% lnu, są lekkie i delikatne, idealnie będą pasowały do firanek. Kolor hmmm, zielonożółty? Taka trochę brudna linonka, zdj niestety mam na telefonie, muszę zrzucić. Fajnie zestawiają się z turkusem Edytowane 31 Grudnia 2015 przez waniliana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 31.12.2015 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Śliczny fotel, pasuje tu idealnie, także do stolika. Nie robiłabym go w dwóch kolorach, a tkaninę bym wykorzystała na poduszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 31.12.2015 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 http://www.elmueble.com/medio/2014/10/23/dormitorio_en_blanco_romantico_con_banco_bajo_la_ventana_986x1280.jpg?random=1450879315450 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 31.12.2015 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Na prośbę Aliny przenoszę z Przytulnych wnętrz: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=341759&d=1451554209 Witam. Jak myslicie daloby sie cos zrobic z tym brzydkim fotelem? Zmienic mu tapicerke dodac nozki? Daloby sie zrobic uszaka z niego? nóżek bym mu nie dodawała, ma swój urok w swojej ciężkości , ale zmieniłabym tkaninę na gładką, a z drewna trzeba by zedrzeć lakier i przemalować. Może coś zainspiruje, ja się na tym nie znam kompletnie : http://domoweklimaty.blogspot.com/p/metamorfozy.html Zielony Ogródek cudownie odnowiła stół i krzesła, zerknij do wątku "Tabaczkowy salon". Jeśli fotel jest wygodny i solidnie wykonany, z drewna a nie płyty, to warto. Tapicerzy nie są drodzy, a tkaninę można kupić jako resztówkę na wyprzedaży. Tych drewnianych elementów w zasadzie bym się pozbyła, o ile da się to zrobić inaczej, w całości w tkaninie. Tego typu fotele mają mega wygodne oparcia, małe dzieci spokojnie się na nich mogą usadowić i siedzieć przy nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 31.12.2015 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Śliczny fotel, pasuje tu idealnie, także do stolika. Nie robiłabym go w dwóch kolorach, a tkaninę bym wykorzystała na poduszki. Piu stolik tworzył zestaw z fotelami w starym mieszkaniu, tu niestety wybitnie mi się nie podoba przy nowej sofie i spisany jest na eksmisję na górę Tkaniny mam tylko metr bo to ta wyprzedażowa z etsy, razem z przesyłką wyszło mi 110 zł więc spoko. Nie martwię się że na fotel nie starczy, grunt że jest absolutnie cudowna, znajdę dla niej zastosowanie. Chodzi mi po głowie oprawienie jej w drewnianą ramę i powieszenie nad sofą - zasługuje na wyeksponowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 31.12.2015 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Nie martwię się że na fotel nie starczy, grunt że jest absolutnie cudowna, znajdę dla niej zastosowanie. Chodzi mi po głowie oprawienie jej w drewnianą ramę i powieszenie nad sofą - zasługuje na wyeksponowanie Pomysł fantastyczny! Jestem za!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alinaw 31.12.2015 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Na prośbę Aliny przenoszę z Przytulnych wnętrz: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=341759&d=1451554209 nóżek bym mu nie dodawała, ma swój urok w swojej ciężkości , ale zmieniłabym tkaninę na gładką, a z drewna trzeba by zedrzeć lakier i przemalować. Może coś zainspiruje, ja się na tym nie znam kompletnie : http://domoweklimaty.blogspot.com/p/metamorfozy.html Zielony Ogródek cudownie odnowiła stół i krzesła, zerknij do wątku "Tabaczkowy salon". Jeśli fotel jest wygodny i solidnie wykonany, z drewna a nie płyty, to warto. Tapicerzy nie są drodzy, a tkaninę można kupić jako resztówkę na wyprzedaży. Tych drewnianych elementów w zasadzie bym się pozbyła, o ile da się to zrobić inaczej, w całości w tkaninie. Tego typu fotele mają mega wygodne oparcia, małe dzieci spokojnie się na nich mogą usadowić i siedzieć przy nas Dziekuje za przeniesienie czyli daloby rade dac mu drugie zycie? Mam takie dwa koszmarki do kompletu z wersalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 01.01.2016 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Alinaw wydaje mi się że na obicie tych dwóch foteli pójdzie całkiem sporo tkaniny. przeliczyłabym czy warta skórka wyprawki JA bym również pozbyła się drewna, zwłaszcza tego po bokach. A wersalka jest w takiej samej tkaninie? Jeśli tak to i wersalkę trzeba przetapicerować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alinaw 01.01.2016 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Taaaa wersalka tez taka sama. Ale jej nie ruszam. Stoi u corki w pokoju przykryta kapa wiec ok. No musze pomierzyc Alinaw wydaje mi się że na obicie tych dwóch foteli pójdzie całkiem sporo tkaniny. przeliczyłabym czy warta skórka wyprawki JA bym również pozbyła się drewna, zwłaszcza tego po bokach. A wersalka jest w takiej samej tkaninie? Jeśli tak to i wersalkę trzeba przetapicerować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo--anna 05.01.2016 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Piu, kochana, jak tam ten Milton się spisuje? Rozważam sofkę w nim i ciekawa jestem jak zmywanie wygląda (czytałam, że krew zeszła, ale może jeszcze coś Ci się przydarzyło) i ogólne użytkowanie? Czy byłabyś tak uprzejma i wkleiła jego fotki w świetle dziennym i z oddalenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 09.01.2016 01:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Coś dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 09.01.2016 02:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 myślę, że niezła by też była ASTORIA, także jest zmywalna , kolor morski 17 albo żółty 14 http://i.deccoria.strefa.com.pl/files/61056/120126/dzg1f693b0ac40c4ea7a02295da1ddcd986.jpg http://www.sklep.esteliastyle.pl/kolornik-a/ Piu orientujesz się może czy kolor 14 to żywy żółty czy raczej w kierunku miodowego? Nie chciałabym żarówy ani wypłowiałej żółci... http://allegro.decorit.pl/allegro/tt/astoria/male/14.jpg Pestka Ty się chwaliłaś że masz dobrze skalibrowany monitor, co tu widzisz? Chyba ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.01.2016 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Pamiętasz żółty, który nazywano yellow bahama? No, to właśnie to widzę - ciepły, ale nie przeczerwieniony żółty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 09.01.2016 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Pamiętasz żółty, który nazywano yellow bahama? No, to właśnie to widzę - ciepły, ale nie przeczerwieniony żółty. CZyli jeśli chcę ciepły zółty w miodowym odcieniu to mam szukać dalej? CZy jest szansa ze będzie ok i zamówić próbkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 09.01.2016 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Nie pamiętam dokładnie tego koloru. Na pewno nie była to cytryna. Najlepiej zrób tak, jak ja - przejdź się po dobrych salonach meblowych i poproś o katalogi tkanin firmy Fargotex. Większość markowych firm meblowych z nich szyje, z tym że niektóre mają nadane swoje nazwy i swoje zeszyty z próbkami, wtedy lipa. Kupić może je potem np. na allegro, ale np. Bydgoskie meble mają niektóre tkaniny tańsze, można zamówić u nich z metra. Mój milton był wtedy nowością i znalazłam go tylko w jednym salonie. Teraz to by się może już jakiś cały mebel trafił na ekspozycji. Ciężko było wybierać z próbki 2x2 cm, ale zaryzykowałam. Może i coś innego Ci wpadnie w oko. jo--anna milton sprawuje się naprawdę dobrze, plamy z pitnej czekolady zeszły jednym potarciem wilgotnej ściereczki i fotel biurowy mojej młodszej wygląda wciąż jak nowy, w przeciwieństwie do sztucznej skóry, którym był oryginalnie tapicerowany. Niestety nie mam jak zrobić zdjęć, jak wracam z pracy jest już ciemno, a wolne dni jak na złość szaro i bure ostatnio. Coś tam już jednak wklejałam na forum, na pewno robiłam fotki w słońcu, latem. Nie wiem też tak na 100%, czy mogę polecić tkaninę, czy się np. nie rozciąga. Od jesieni prawie nie składam tego mebla, bo się przed TV fajnie leży na rozłożonym, przykrytym mięciutkim pledem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.01.2016 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Ściągnęłam z wzornika i.... wyszło nieco inaczej. Do miodowego mu bardzo daleko. To nie jest czysty żółty z domieszką niewielkiej ilości czerwieni i odrobiną niebieskiego. W skali 100%, to tam jest tylko 85% żółtego, około 20% czerwonego i 20% niebieskiego. A jest też parę procent czarnego, bo zdjęcie zrobiono tak by kontrastem (czarnym) podkreślić fakturę materiału. Na tej próbce, którą wklejam pierwszą od góry jest czysty żółty (100%). Następny prostokąt ma mniej żółtego i dodane 10 % czerwieni. Ten pod próbką materiału można nazwać miodowym (90% żółtego, 30% czerwonego i 15% niebieskiego). Nie wiem, czy daje Ci to jakieś porównanie. Ja bym kolor tego materiału nazwała raczej musztardowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo--anna 09.01.2016 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Dziękuję Piu za odpowiedź waniliana - bardzo Ci polecam tkaninę Mystic Aqua Clean. Mam na sofie w salonie, super jest. Materiał jest gruby bardzo, porządny, plamy schodzą jak złoto, zmywalność to ich hasło flagowe, poczytaj sobie na ich stronie I dzisiaj widziałam śliczną żółtą sofę właśnie. Mystic-105: http://mariomeble.home.pl/allegro/mystic-3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 10.01.2016 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 na tym wzorniku kolory są dobrze ukazane, ale to i tak oczywiście zależy od ostawień monitora. Kolejna sprawa - odcienie mogą się różnic minimalnie w zależności od partii : http://www.activepage.pl/host/ce2210a906/167.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 10.01.2016 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 na tym wzorniku kolory są dobrze ukazane, ale to i tak oczywiście zależy od ostawień monitora. Kolejna sprawa - odcienie mogą się różnic minimalnie w zależności od partii (kliknąć trzeba w "pokaż obrazek, będzie powiększenie) http://www.activepage.pl/host/ce2210a906/167.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts