bob budowniczy84 12.05.2014 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Witam!Mam takie pytanie 2 lata temu po skończeniu fundamentów przed zimą wsypałem piach, niestety powiedzieli mi że mam nie zagęszczać jak nie robię płyty przed zimą tak tez zrobiłem. Na wiosnę rok temu dosypałem jakieś 20 cm piasku i zagęszczarka ubijałem dość solidnie wymurowałem ściany nośne i przyszła zima, w tym roku na wiosnę znów zagęszczarką przejechałem parę razy czy to wystarczy bo chciał bym już wylać chudy beton. Czy przez 2 lata piach co miał opaść już opadł + zagęszczanie wierzchniej warstwy czy to wystarczy????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 12.05.2014 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Ja miałem podobna styacje jak ty wszystkie prace mam juz wykonane lacznie z parkietem i nic nie opada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APZ 12.05.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Nie wiem kto doradza mam nadzieję, że nie Kierownik. Są ludzie na forum, że zagęszczają w jeden dzień i leją chudego w drugim. Jeżeli ten materiał przeleżał tam dwa lata to ważniejsze od tego czy to zagęszczałeś jest rodzaj gruntu którym zasypywałeś. Jeżeli to były grunty niespoiste np. piasek to nie ma co się martwić dobić przed zalaniem i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budowniczy84 13.05.2014 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 piaskiem zasypałem i zagęszczałem tylko nie warstwami ale leżał 2 lata też mam takie odczucia że jak coś miało opaść to opadło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 06.06.2014 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Możesz zrobić badanie stopnia zagęszczenia i będziesz dokładnie wiedział. Ja obstawiam ze piach będzie do wybrania i zagęszczenia warstwami.Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Takao 06.06.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 U mało kogo tak piasek leżakował. Lej chudziaka i się nie przejmuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts