Altair1997 12.05.2014 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Cześć, Chciałem się dowiedzieć jak wygląda w rzeczywistości procedura przyłączenia nieruchomości do linii energetycznej. Mam dom w stanie surowym otwartym, który zamierzam wykończyć w maks 2 lata. Za chwilę dom będzie zamknięty i będą mogli wejść hydraulik z elektrykiem. Zastanawiam się czy na tym etapie wystąpić do Tauronu o wydanie warunków technicznych przyłącza czy lepiej by w moim imieniu wystąpił elektryk, który będzie robił całą instalację. Nie wiem w jakim czasie Tauron wyrabia się z takim przyłączem i czy od wydania warunków mam jakiś termin by się przyłączyć do sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 12.05.2014 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Elektryk będzie wiedział, zresztą WTP jasno określą sposób i termin przyłączenia.Warunki do niczego przecież jeszcze nie zobowiązują pod względem prawnym, przed podpisaniem umowy przyłączeniowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 12.05.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 wg Tauron może minąć rok do wykonania docelowego przyłącza. występujesz o warunki i umowę przyłączeniową, pokazujesz gdzie ma być skrzynka i gotowe. w umowie przyłączeniowej podajesz termin planowanego poboru energii chyba, ale nie jestem pewien. na Górnym Śląsku nie trzeba mieć odebranego domu, żeby mieć przyłącze docelowe i normalną taryfę (a nie budowlaną) - wystarczy odbiór samej instalacji przez elektryka. przyłącze energetyczne to w sumie w dzisiejszych czasach prosta sprawa . jak już masz skrzynkę, to potrzebujesz oświadczenie elektryka, podpisujesz umowę i koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altair1997 17.05.2014 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Dziękuję za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts