szach11 10.02.2016 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Witam.Planuję w całym domu na ogrzewanie podłogowe położyć dębowy parkiet przemysłowy / mozaikę 1 cm grubości (jak na zdjęciu).Czy macie jakieś doświadczenia w eksploatacji ww. Może znacie jakiegoś fachowca, który doradziłby coś w tej kwestii? Wiem, że drewno nie jest najlepsze na podłogówkę, ale ponoć im mniejsza klepka tym lepsze wyniki?http://images77.fotosik.pl/315/b70eb5cadc93ae18med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 21.02.2016 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Witam. Planuję w całym domu na ogrzewanie podłogowe położyć dębowy parkiet przemysłowy / mozaikę 1 cm grubości (jak na zdjęciu). Czy macie jakieś doświadczenia w eksploatacji ww. Może znacie jakiegoś fachowca, który doradziłby coś w tej kwestii? Wiem, że drewno nie jest najlepsze na podłogówkę, ale ponoć im mniejsza klepka tym lepsze wyniki? http://images77.fotosik.pl/315/b70eb5cadc93ae18med.jpg fachowiec? A skąd lub dokąd? Drewno które wybrałeś jest jak najbardziej odpowiednie na ogrzewanie podłogowe. Najważniejsze są te elementy przygotowania, które wymienił parkiet, więc nie będę się powtarzał. Jedynie mogę dodać coś o przygotowaniu podłoża (wylewki), czego kolega parkiet nie ujął. Jeżeli ta wiedza jest tobie potrzebna, proszę dać znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wera.1989 16.03.2016 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 a tak w ogóle można żeby drewnianą podłogę układać na ogrzewaniu podłogowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 17.03.2016 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 a tak w ogóle można żeby drewnianą podłogę układać na ogrzewaniu podłogowym? Tak w ogóle można, tylko trzeba wziąć pod uwagę, że wtedy podłoga robi za grzejnik. Ale jak ktoś potrafi to i w papierowej torbie wodę zagotuje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alano11 21.03.2016 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Ja też mam w domu podłogówkę pod panelami i nic sie dzieje na pewno jest jakaś lepsza izolacja niż pod płytkami ale jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agresomak 29.03.2016 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 a ja mam samą folię i piankę pod panelami i też jakoś panele dają radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 29.03.2016 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 a ja mam samą folię i piankę pod panelami i też jakoś panele dają radę Ta folia z Grafenu jest skoro utrzymuje panele i meble na nich? Mam wielki dylemat z czego podłoga w salonie z wyjściem na taras (ceramika czy drewno). Są świetne warunki na przyklejenie parkietu. Równiutka posadzka anhydrytowa z OP, ale boję się zniszczeń na parkiecie piaskiem z tarasu. Pozdrawiam Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Media 31.03.2016 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 To może płytki imitujące panele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 31.03.2016 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 To może płytki imitujące panele? Media, spamujesz bzdurami Przeczytaj tytuł wątku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gustavik 18.04.2016 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 bądź dobrej myśli. wszystko się ułoży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erko43 01.05.2016 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2016 Zasz11 a ile płaciłeś za 1m2 parkietu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ani.mozje 13.07.2016 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Ciekawe, nie słyszałam o takim czymś. Warto się nad taką opcją zastanowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mira123 29.08.2016 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 A właśnie, że zimne podłogi są zdrowe! Dobre na krążenie i hartujące. Ale ogrzewanie podłogowe jest za to przyjemniejsze, bo stopy nie zmarzną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 14.09.2016 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 fachowiec? A skąd lub dokąd? Drewno które wybrałeś jest jak najbardziej odpowiednie na ogrzewanie podłogowe. Najważniejsze są te elementy przygotowania, które wymienił parkiet, więc nie będę się powtarzał. Jedynie mogę dodać coś o przygotowaniu podłoża (wylewki), czego kolega parkiet nie ujął. Jeżeli ta wiedza jest tobie potrzebna, proszę dać znać. Kontynuując, doradź proszę czy klej wakol ck 450 plus grunt 3055 będzie wystarczający do mozaiki czy trzeba coś mocniejszego np. ms260 i pu 280. Jaką wilgotność powinno mieć drewno i podłoga i jak to sprawdzić najprościej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwiazdka.p 27.09.2016 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 I znów nie wiem, na ile wiarygodny jest ten artykuł: http://domifikacje.pl/better-home/co-laczy-zmarzniete-stopy-kredyt-ogrzewanie-podlogowe/, ale poleciłam go rodzicom (remontują dom, bom się wzięła i wyprowadziła). Jeśli to przerost formy nad treścią. dajcie znać, jeszcze ich ostrzegę. W sumie na razie zbierają plany i liczą koszty. Trochę tego będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 27.10.2016 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 A właśnie, że zimne podłogi są zdrowe! Dobre na krążenie i hartujące. Ale ogrzewanie podłogowe jest za to przyjemniejsze, bo stopy nie zmarzną. Niekoniecznie prawda z tym, ze stopy nie zmarzną. U mnie na całym parterze jest tylko podłogówka. W domu ciepło, ok. 21-22 stopnie - taką temperaturę lubimy, a podłoga zimna. Często muszę dodatkowe skarpety wkładać. Ciepłą podłogę to czuć tylko w łazience i to też bez przesady. Musiałabym termostaty na 25 stopni lub więcej ustawić chyba, żeby czuć ciepłą podłogę, no ale wtedy w domu byłoby za ciepło. Ale podłogówka działa, bo mieszkamy już ponad 7 lat i tylko tak grzejemy. Więc to, ze przy podłogówce podłoga ciepła, to nie zawsze prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 31.10.2016 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Naturalne skojarzenie tych co nie posiadają podłogówki, że jeśli grzejnik - to musi być ciepły. A tu okazuje się, że nie koniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remontujesie 07.08.2017 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2017 Czy ktoś z Was wie trochę więcej na temat protokołu wygrzania podłogi, podobno przed każdym montażem podłogi na ogrzewanie podłogowe trzeba mieć coś takiego aby nie było potem problemu z gwarancją, czy ktoś jest w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
postek 14.10.2017 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Do ogrzewania podłogowego przy drewnianej podłodze podchodziłem zawsze bardzo sceptycznie, ale odkąd znajomi mają przekonałem się i uważam że to świetne rozwiązanie. Nic się nie u nich nie rozchodzi rozchodzi, nie pęka czego się zawsze obawiałem, ale z tego co wiem trzeba uważnie sprawdzić produkt przed zakupem bo nie każde drewno się nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts