_bogus_ 01.02.2006 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Kciuki trzymać będę choć to po prawdzie niepotrzebne się zdaje. Oj yemiołka, yemiołka - są naprawdę mniej bolesne sposoby popełnienia samobójstwa ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 08.02.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 yemiołka - rozumiem Cię doskonale - mi też każda myśl o ZE podnosi ciśnienie krwi. Ale w tym prztpadku to tylko z tym terminem zawalili bo kwota właściwie się zadza. Dali Ci rachunek za prawie 4 miesiace - stąd masz prawie 2 razy więcej niż za 2 miesiące poprzednio. Co do "opłata zmienna przesyłowa" - to jeden ze sposobów na zaciemnienie rachunku nam maluczkim. Za każdy kWh zurzyty przez Ciebie kwotę dzielą na dwie części: tą opłatę przesyłową (która ma być teoretycznie ich przychodem za to że prąd Ci dostarczają, pociągneli kabeliki i je utrzymują) oraz opłatę za energię elektryczną (która teoretycznie jest związana z ceną za którą energię kupują). Dla Ciebie to kompletnie niepotrzebne detale. Na pocieszenie powiem że wszyscy tak mają w całym kraju. Jak mydlić oczy to po całości a nie tylko niektórym. Może zadzwoń do nich i porozmawiaj czy nie możesz płacić co miesiąc? Np. byś do nich dwoniła i podawała stan licznika a oni Ci kwotę - i Ty byś ją płaciła. Jak od czasu do czasu by sami przyjechali to by się wyrównały ewentualne różnice. Wiem że niektórzy tak robią. W moim ZE teraz zmienili zasady i dostaję 6 faktur na kolejne miesiące. Wpienia mnie to bo ja akurat ele. grzeję więc mam duże różnice zima/lato więc wydaję się że będę miał jakieś szalone nadpłaty/niedopłaty na przemian. Ale dla Ciebie będzie to lepsze rozwiązanie - może u Ciebie też tak wprowadzą... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 11.02.2006 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Dzięki za przywracanie do pionu8) Za tamte rachunki płaciliśmy na spółę, więc wychodziło mniej, a i moc przydzielona była większa, więc i opłaty wyższe - teraz powinny zmaleć... No cóż, przejechałam się na swych oczekiwaniach, ale już po nerwie, ślę przelew dziadom i niech spadają A pomysł z rozliczaniem miesiecznym dobrrry, popytam, dzięki za sugestyję. Pozdro spod żarówy energooszczędnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 15.04.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 http://www.bestfirma.pl/katastrofa/wesole.jpg Dla Ciebie i Twoich bliskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 15.04.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 http://kartki.onet.pl/_i/d/niebieski_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 22.04.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 wielkie dzięki za życzenia! a ja Wam wszystkim życzę cudownej wiosny, niech doda nam skrzyyyydeł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 23.12.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 http://img69.imageshack.us/img69/206/kartka5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts