Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

yemio?kowa betoniarka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 186
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Yemiołka a jak Marcel? Pomaga przy domu? Mój bobas starszy o kilka dni już świetnie "operuje" wiertarką i poziomicą :) Ostatnio zajął się przenoszeniem bloczków - a raczej ich fragmentów stękając przy tym ile wlezie :) Takie idealne dziecko forumowe. Obawiam się, że gdybym go zostawiła na chwilę samego pozbyłabym się połowy tynku ze ścian :)

• 1 month później...

hihi, nie ma to jak wroc.gr.wsparcia [morrrda]. wzięłam się za pisańsko, z powodu tej sklerozy.

i przeczytałam ten odświeżony b.b. miły temacik od początku, w celach mobilizacyjnych - no bo przecie w życiu by mi się nie chciało pisać, gdyby nie te Wasze kłamstewka, że czytacie 8) 8).

i tylko małe dylemata - kurczę, mnie ta betoniarka nie śmieszy! :cry: a Wy piszecie, że Was tak. więc ciekawa jestem - co, bo właśnie odgrzebałam starocie, chcę je sklecić w jakąś porządniejszą całość i chciałabym przy tym ryknąć, jak przy "Lesiu" Chmielewskiej, na ten przykład, i nie ryczę... :oops:

• 2 weeks później...

Nam udało się wykorzystać korzystne warunki pogodowe - czyli słoneczko i wysoką temperaturę do nakłonienia murarzy rodziców coby za pifko przetoczyli nam 2 malutkie kamyczki. Zajęło im to 2 godziny (do pokonania było jakieś 30m). Było wiele śmiechu, zniszczona taczka i przygnieciona stopa mego lubego. Ale "kamyczki" są na swoim miejscu.

Resztę na skalniak munż przetoczył z sąsiedniego siedliska czyli dla mnie niewyczerpanego źródła surowca :)

Jest tam kilka rozebranych budynków, a że były stare to mają kamienne fundamenty. Najlepszego odkrycia dokonałam zeszłej jesieni - górna warstwa fundamentów jest ślicznie obłupana na płasko!! Ale będzie ścieżka/taras (sama nie wiem jeszcze co)!!. Na razie zrobiłam kilka schodków na skalniaku :)

Yemiołka popytajcie okolicznych rolników. Zazwyczaj gdzieś składują kamienie zebrane na polu. My mamy takiego "na oku". Ma tego cały zagajnik-ślicznie posegregowane. Do niektórych to chyba tylko z dźwigiem udałoby się dobrać.