Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wybór ogrzewania elektrycznego dla pokoju 17m2 - Proszę o porady.

PiotrPrz

Recommended Posts

Witam.

Poszukuję porady dotyczącej wyboru rodzaju ogrzewania dla remontowanego pokoju o powierzchni 17mkw. Z pewnych względów jestem zmuszony ogrzewać to pomieszczenie ogrzewaniem elektrycznym, pokój znajduję się na poddaszu, w przyszłości ma pełnić rolę sypialni a na podłodze będą położone panele, stąd też z miejsca odrzucam ogrzewanie podłogowe. Sam dom praktycznie wcale nie jest ocieplony, pokój będę docieplał kładąc izolację pod płytę karton-gips.

Zastanawiam się nad ściennym grzejnikiem konwektorowym a piecem akumulacyjnym. Czy ktoś był by w stanie podpowiedzieć mi, który typ ogrzewania wybrać? Zależy mi na tym, by ogrzewanie to było możliwie najbardziej ekonomiczne oraz by grzejnik bez problemu był w stanie ogrzać cały pokój.

Dziękuje bardzo za wszelkie porady i sugestie!

Pozdrawiam,

Piotr.

• 3 months później...
Witam.

Poszukuję porady dotyczącej wyboru rodzaju ogrzewania dla remontowanego pokoju o powierzchni 17mkw. Z pewnych względów jestem zmuszony ogrzewać to pomieszczenie ogrzewaniem elektrycznym, pokój znajduję się na poddaszu, w przyszłości ma pełnić rolę sypialni a na podłodze będą położone panele, stąd też z miejsca odrzucam ogrzewanie podłogowe.

Piotr.

Ja bym posłuchał Moniki i poprosił o te oferowaną pomoc.:)

• 4 weeks później...