markkus 14.05.2014 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Witam, Właśnie zabieram się za montaż listew podłogowych z MDF i natrafiłem na problem z wykończeniem wnęk z drzwiami balkonowymi. Na całości podłogi montowane będą listwy 78x18, z uwagi że rama okna jest niżej osadzona (pod ramą jest 6cm do podłogi) tam wykończone zostanie niższą listwą (50mm -- byle zasłonić piankę montażową). Jednak największy problem stanowi estetyczne wykończenie bocznych ścian wnęki. Niestety nie można tam zamontować listew 78x18 bo wnęka została wykonana "na styk" z ramą i po otwarciu okien na oścież między ramą a ścianą boczną jest ok 8mm, a z drugiej strony jeżeli zamontuje się listwę wysokości 50mm to "dziwnie" będzie wyglądało przejście na zewnętrznym narożniku. Spotkaliście się z takim dylematem już? albo macie pomysł jak to estetycznie rozwiązać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 14.05.2014 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 miałem problem, ale u mnie chodziło o to że listwy we wnece były innego koloru. Zrobiłem tak że we wnece dałem listwy, na roku zaślebke końcową, a potem na scanach znowy listwy z zaślepką. Nie używałem tego kawałka do łączenia listew w rogach tylko dwie zaślepki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markkus 23.05.2014 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Tylko zastosowanie na zewnętrznym narożniku dwóch zaślepek zamiast narożnika niespecjalnie wydaje się być estetycznym rozwiązaniem, jednak w przypadku listw z MDF nie spotkałem się z żadnymi ksztaltkami łączącymi, pewnie skończy się na tym że wszędzie będę musiał założyć niskie listwy tak żeby zmieścić to pod drzwiami i umożliwić swobodne otwieranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 25.05.2014 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Tylko zastosowanie na zewnętrznym narożniku dwóch zaślepek zamiast narożnika niespecjalnie wydaje się być estetycznym rozwiązaniem, jednak w przypadku listw z MDF nie spotkałem się z żadnymi ksztaltkami łączącymi, pewnie skończy się na tym że wszędzie będę musiał założyć niskie listwy tak żeby zmieścić to pod drzwiami i umożliwić swobodne otwieranie Spróbuj zrobić tak jak przy narożniku zewnętrznym, tylko na prostej ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts