Marcinek_189 14.05.2014 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Witam, szukałem po necie lecz nic nie mogę znaleźć a potrzebuje informacji na temat taki ze mam ulany fundament a raczej płytę na której ma być wybudowana altanka lecz postała dwie zimy i tam gdzie będą ścianki środkowe się kruszy gdyż przybrało żwiru i kończyłem już z piachu. Teraz się zastanawiam czy jak rzucę siatkę i zrobię wylewkę 7cm Będę mógł na tym postawić budynek 5x3. Ma to być altanka w jedna cegle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory67 16.05.2014 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Witam, szukałem po necie lecz nic nie mogę znaleźć a potrzebuje informacji na temat taki ze mam ulany fundament a raczej płytę na której ma być wybudowana altanka lecz postała dwie zimy i tam gdzie będą ścianki środkowe się kruszy gdyż przybrało żwiru i kończyłem już z piachu. Teraz się zastanawiam czy jak rzucę siatkę i zrobię wylewkę 7cm Będę mógł na tym postawić budynek 5x3. Ma to być altanka w jedna cegle. Lepiej zrób fundamenty do głębokości przemarzania, bo może Ci popękać. Co innego gdyby to była altanka drewniana, to można posadowić ją na płycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcinek_189 16.05.2014 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 (edytowane) Akurat mam wszystko pokopane 50cm w ziemie brzegami tam gdzie maja być ścianki tylko że miejscami jak pisałem dorabiane było z piachu i się kruszy po 2 zimach i nie chce juz tego burzyć tylko myślałem dać siatkę i zalać te 8-10 cm betonu na wyrównanie po wybraniu starego kruszącego się betonu czy mogę tak zrobić? moje doswiadczenie w budowlance nie jest za duże gdyż na ogół zajmuję się brukiem lecz na taki mały budynek nie będę tez robił według praw budowlanych gdyż będzie on używany tylko w czasie sezonu i robiony będzie systemem gospodarczym. Edytowane 16 Maja 2014 przez Marcinek_189 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory67 20.05.2014 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Akurat mam wszystko pokopane 50cm w ziemie brzegami tam gdzie maja być ścianki tylko że miejscami jak pisałem dorabiane było z piachu i się kruszy po 2 zimach i nie chce juz tego burzyć tylko myślałem dać siatkę i zalać te 8-10 cm betonu na wyrównanie po wybraniu starego kruszącego się betonu czy mogę tak zrobić? moje doswiadczenie w budowlance nie jest za duże gdyż na ogół zajmuję się brukiem lecz na taki mały budynek nie będę tez robił według praw budowlanych gdyż będzie on używany tylko w czasie sezonu i robiony będzie systemem gospodarczym. Tak jak pisałem. Jeśli nie posadowisz tego budyneczku poniżej granicy przemarzania to mróz w zimie będzie go podnosił i może popękać. Tak samo podnosi bruk do góry ale na bruku nie ma co popękać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts